Seznam smartphonů Huawei kompatibilních s HarmonyOS je až nečekaně obsáhlý

aktualizováno o oficiální vyjádření Huawei
Seznam smartphonů Huawei kompatibilních s HarmonyOS je až nečekaně obsáhlý
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • HarmonyOS bude podporovat i letitý Huawei Mate 9 či Huawei P10
  • Jako první bude nový operační systém dostupný pro telefony řady Huawei Mate 40, Mate 30, P40 a Mate X2

Aktualizováno o vyjádření výrobce 4. 6. 2021

PR oddělení české pobočky Huawei nás informovalo o tom, že již uvedené telefony Huawei v Česku (stejně jako jinde ve střední, východní a severní Evropě) se letos aktualizace na HarmonyOS nedočkají. Seznam zařízení uvedený v průběhu oficiální prezentace HarmonyOS 2.0 se týkal pouze čínského trhu.

Původní informace z 2. 6. 2021

Operační systém HarmonyOS 2.0, který dnes Huawei oficiálně představil (spolu s chytrými hodinkami Huawei Watch 3, peckovými sluchátky FreeBuds 4 či tablety MatePad), přináší kromě vyšší bezpečnosti, plynulosti a možnosti propojení více zařízení v rámci tzv. „Super Device“ také příslib svižného chodu i pro dva až tři roky staré smartphony. Majitele starších telefonů značky Huawei tak jistě ocení podporu a možnost instalace systému HarmonyOS i na notně letité telefony. Které to jsou a kdy se na nich možnost aktualizace na HarmonyOS objeví? To prozradíme níže.

Časový plán dostupnosti HarmonyOS 2.0

Huawei slibuje podporu HarmonyOS 2.0 (a možnost přechodu na nový operační systém z původního Androidu) zhruba u 100 smartphonů a tabletů. Někteří šťastlivci přitom mohou vyzkoušet přechod na HarmonyOS 2.0 již dnes. Konkrétně se jedná o řady Mate 40, P40, ale také Mate 30, Huawei Mate X2 nebo tablety MatePad Pro a MatePad Pro 5G.

HarmonyOS 2.0 roadmap

Ve třetím čtvrtletí letošního roku bude HarmonyOS dostupný pro ohebný Huawei Mate Xs, telefony Huawei Mate 20, Mate 20 Pro (včetně RS Porsche Design), série nova 7, nova 8 i nova 6 a tablety MatePad 10,8, MatePad 10,4 a MatePad 5G 10,4.

HarmonyOS 2.0 roadmap

Na oblíbený Huawei P30 Pro, Huawei Mate 20 X nebo chytré obrazovky, které se na našem trhu neprodávají, se aktualizace podívá v posledním čtvrtletí letošního roku.

HarmonyOS 2.0 roadmap

Skvělou zprávou je dostupnost HarmonyOS v první polovině roku 2022 také pro starší telefony řady Huawei Mate 10, Huawei P20, Huawei P10 či dokonce Huawei Mate 9.

HarmonyOS 2.0 roadmap
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze