Huawei Mate 30 (Pro) uniká pár hodin před odhalením na kvalitních snímcích i videu

24× aktualizováno
Huawei Mate 30 (Pro) uniká pár hodin před odhalením na kvalitních snímcích i videu
  • Huawei Mate 30 Pro by měl disponovat 40W drátovým nabíjením
  • Chybět nemá ani vylepšené 27W bezdrátové nabíjení
  • O výkon se postará čipset Kirin 990 s podporou technologie 5G

Aktualizováno 18. 9. 2019

Oficiálního představení nové řady Mate 30 od Huawei se dočkáme v řádu několika hodin, a tak nepřekvapí, že se na sociální síti Weibo objevily další fotografie zařízení včetně specifikací.

Nejnovější materiály jsou zajímavé tím, že se nejedná pouze o rendery, nýbrž o reálné fotografie zařízení v dobré kvalitě. Pohledem na přední stranu si tak můžete prohlédnout velikostní rozdíl mezi Mate 30 Pro a Mate 30, jehož displej nebude mít zaoblené boky a výřez nebude tak podlouhlý jako u sourozence s přívlastkem Pro. Na zadní straně si zase můžeme prohlédnout čtveřici senzorů, jak dlouhou dobu napovídaly četné úniky.

Uvnitř menšího modelu Mate 30 najdeme baterii o kapacitě 4 200 mAh s podporou 40W drátového nabíjení a 27W bezdrátového. To stejné můžeme očekávat i u Mate 30 Pro, jehož baterie však bude o 300 mAh větší. Oba dva smartphony obdrží 7nm čipset Kirin 990 stejně jako designový prvek v podobě červeného odemykacího tlačítka.

Aktualizováno 17. 9. 2019

Do představení řady Mate 30 od Huawei zbývá posledních pár desítek hodin. Evan Blass dnes zveřejnil další tiskový obrázek, na kterém můžeme vidět model Mate30 (vlevo) a Mate 30 Pro (vpravo) ve čtyřech různých barevných variantách.

Huawei Mate 30 a Huawe Mate 30 Pro
Huawei Mate 30 a Huawe Mate 30 Pro

Aktualizováno 16. 9. 2019 – 19:55

Stejně jako minulý rok u série Mate 20 se i letos dočkáme luxusní edice Porsche Design. Příchod Huawei Mate 30 RS Porsche Design údajně potvrdil sám CEO společnosti, Richard Yu.

Po hardwarové stránce by nemělo scházet štědrých 12 GB operační paměti s úložištěm o velikosti 512 GB až 1 TB. Níže se můžete podívat na rendery od @evleaks, které naznačují, jak by mohla luxusní edice Porsche Design vypadat.

Aktualizováno 16. 9. 2019 – 14:00

Nová série Mate 30 od Huawei se dočká své oficiální premiéry již za tři dny, ve čtvrtek 19. září v Mnichově. S blížícím se příchodem zveřejnil známý „leakster“ @evleaks oficiální rendery ve vysoké kvalitě. Na nich si můžeme telefon s čipsetem Kirin 990, kterému nechybí podpora 5G sítí, detailně prohlédnout hned z několika úhlů.

Na internet rovněž unikl obrázek pouzdra, u kterého si můžeme prohlédnout pravděpodobné uspořádání jednotlivých senzorů, mezi kterými nemá chybět dvojice 40Mpx snímačů, teleobjektiv s údajně až pětinásobným optickým zoomem a 3D time-of-flight snímač pro rozšířenou realitu a lepší „bokeh“ efekt.

Aktualizováno 12. 9. 2019

Chystaný Huawei Mate 30 (Pro) se představí již za týden v Mnichově, a tak není velkým překvapením, že se k nám dostal první obrázek balení telefonu. Na obrázcích se můžeme podívat na telefon určený pro čínský trh. Z informací na štítku jsme se dozvěděli, že (minimálně pro tento trh) bude k dispozici varianta zařízení se 6 GB operační paměti a 128GB úložištěm. Více se dozvíme již za pár dní.

Aktualizováno 11. 9. 2019

Minulé úniky se pochopitelně soustředily na Pro verzi, ale teď tu máme obrázek čelního panelu levnější verze z weibo.com. Můžeme si povšimnout, že výřez je o mnoho menší než u Pro verze, což znamená, že levnější model pravděpodobně přijde o možnost pokročilé identifikace obličeje nebo další funkce, které by se zde mohly ukrývat.

Huawei Mate 30 Huawei Mate 30

Aktualizováno 10. 9. 2019

Pár dní před oficiálním představením nového Huawei Mate 30 Pro umístil čínský výrobce na sociální síť weibo.cn dvojici nových videí, která nás mají navnadit na schopnosti této vlajkové lodě. Slogan „Rethink Possibilities“ doprovází několik dalších poselství vztahujících se k nabíjení, rychlosti, konektivitě či „temnotě“. Poslední zmíněná oblast bude pravděpodobně souviset s vylepšeným nočním režimem fotoaparátu. I v současnost se přitom Huawei řadí se svým dedikovaným nočním režimem mezi to nejlepší na trhu. Více se dozvíme již 19. září v Mnichově.

Aktualizováno 5. 9. 2019

Do představení špičkového Huawei Mate 30 Pro zbývají pouhé dva týdny, a není tak divu, že se na internetu objevilo video, které odhaluje novou vlajkovou loď čínského výrobce v celé své kráse. Telefon bude disponovat obřím displejem, který bude doplněn o podlouhlý výřez a tenké rámečky. Na zadní straně si zase můžeme prohlédnout kruhový modul fotoaparátu. Za video vděčíme pricebaba.com.

Aktualizováno 2. 9. 2019

Huawei již nic netají a oficiálně oznámil, kdy oficiálně odhalí celou řadu Mate 30. Dojde k tomu 19. září 2019 v německém Mnichově. Pravděpodobně se opět dočkáme tří modelů. Informace o vrcholných kouscích Mate 30 a Mate 30 Pro najdete v tomto článku, střípky informací jsou známé také o Mate 30 Lite.


Aktualizováno 26. 8. 2019

Huawei Mate 30 Pro by se mohl představit již poměrně brzy. Představu o vzhledu nám nově dává únik tiskového materiálu, kde vidíme především modul fotoaparátu se čtyřmi objektivy. Čtrtým do party pravděpodobně bude ToF senzor. Zahlédnout však lze i displej s masivním výřezem.

Huawei Mate 30 Pro

Aktualizováno 20. 8. 2019

Není pochyb o tom, že nový Huawei Mate 30 Pro představí, stejně jako loňský Mate 20 Pro, několik technologických novinek, které budou stát za pozornost. Mezi nimi by mělo být i rychlé 55W drátové nabíjení či superrychlé bezdrátové nabíjení s doposud nevídaným výkonem 25 W. S tím souvisí i nejnovější zpráva, která pochází z weibo.com. V Huawei Mate 30 by se totiž mohla objevit baterie o kapacitě 4 200 mAh a ve verzi Pro dokonce s kapacitou 4 500 mAh. Spolu s novým energeticky úsporným čipsetem Kirin 990, který má být v novinkách nasazen, bychom se tak mohli dočkat velmi slušné výdrže.

Huawei Mate 30 Pro

Aktualizováno 16. 8. 2019

Huawei Mate 30 Pro byl opět spatřen při běžném používání, byť samozřejmě pečlivě maskovaný. Přesto můžeme vidět čelní stranu s mírně zakřiveným displejem a poměrně velkým výřezem. Zdá se, že Huawei bude chtít zachovat pokročilé 3D rozpoznávání vaší tváře, jakožto formu zabezpečení.

Aktualizováno 15. 8. 2019

Skrze weibo.com unikla informace o výkonu bezdrátového nabíjení budoucího Mate 30 Pro. Údajně bude možné nabíjet až výkonem 25 W, který je spíše obvyklý u klasického kabelového nabíjení a pokud by se informace potvrdila, chlubil by se Huawei vůbec nejrychlejším bezdrátovým nabíjením. Jelikož informace není nijak ověřená, je nutné ji brát s rezervou a počkat si buď na případné další úniky, nebo na představení přístroje.

Aktualizováno 11. 8. 2019

Vysoce postavený zaměstnanec společnosti Huawei prozradil datum představení chystaných modelů Mate 30 (Pro), které podle něj připadne na 19. září. Podle zdrojů gizchina.com pochází informace přímo od Wanga Chenglu, prezidenta odělení Huawei Consumer Business Software, a lze ji tedy považovat za důvěryhodnou. Chystané Huawei Mate 30 a Mate 30 Pro údajně představí duální 40megapixelový fotoaparát, špičkový displej s integrovanou čtečkou otisků prstů nebo doposud neznámý čipset Kirin 990.

Aktualizováno 8. 8. 2019

Čekání na Huawei Mate 30 Pro nám krátí četné úniky. Tentokrát byl maskovaný Huawei Mate 30 spatřen v metru. Bohužel opět jen z čelní strany. I tak ale vidíme, že Huawei nasadí celkem velký výřez v displeji, zřejmě pro co nejlepší identifikaci uživatele prostřednictvím obličeje.

Aktualizováno 7. 8. 2019

Skrze slashleaks.com unikly obrázky znázorňující ochranná pouzdra pro Huawei Mate 30 Pro. Jasně můžeme vidět, že modul fotoaparátu bude s velkou pravděpodobností kruhový, vzdáleně může připomínat Motoroly z posledních let. V kruhovém modulu budou hned tři fotoaparáty a také přisvětlovací dioda.

Huawei Mate 30 Pro

Aktualizováno 1. 8. 2019

Nové úniky naznačují, že se Huawei Mate 30 (Pro) spolehne na čtvercový modul fotoaparátu. Nalézt v něm máme hlavní 40megapixelový fotoaparát o velikosti 1/1,5" se světelností f/1.6. U ní je však možnost ještě lepší hodnoty, a to až f/1.4. Zajímavě vypadá druhá kamerka, opět 40megapixelová, ale v tomto případě ultraširokoúhlá o velikosti 1/1,7" se záběrem 120°. Doplní je 8megapixelový teleobjektiv s možností pětinásobného přiblížení.


Aktualizováno 29. 7. 2019

Na twitterovém profilu Ice universe byly zveřejněny nové fotografie ochranných skel určených pro chystanou vlajkovou loď Huawei Mate 30 Pro. Jak je z obrázků na první pohled patrné, „těšit“ se můžeme na opravdu masivní výřez.

Aktualizováno 25. 7. 2019

Nezanedbatelné množství výrobců se v poslední době snaží oprostit od klasických výřezů, jejichž masový nástup si většina z nás spojuje zejména s příchodem iPhonu X. Možná si také pamatujete na vtipnou reklamu, se kterou přišel jihokorejský Samsung, který si neodpustil rýpnutí do svého dlouholetého konkurenta.

Ingenious Notch Samsung

Nové modely smartphonů, které se dostávají na trh, jsou však důkazem toho, že se většina výrobců snaží od fenoménu jménem „notch“ určitým způsobem oprostit. Volí tak raději „průstřel“ nebo řešení v podobě vyjíždějící selfie kamerky či dokonce výsuvnou konstrukci telefonu ve stylu Xiaomi Mi MIX 3. Chystaná vlajková loď Huawei Mate 30 Pro si však výřez podle posledních informací ještě zachová, což dokazují i uniklé fotografie ochranných skel pro tento model.

Ve výřezu tohoto smartphonu se má ostatně ukrývat hned pět různých otvorů pro nejrůznější senzory a snímače. Jistotu představuje nasazení čelní kamerky, nepostradatelný proximity senzor (čidlo přiblížení) nebo otvor pro výstup telefonního sluchátka. Dále se šušká, že Mate 30 Pro bude disponovat rovněž technologií ToF , která poslouží pro pokročilé odemykání obličejem, případně nabídne možnost využívat rozšířenou realitu.

Huawei Mate 30 Pro a Mate 30
V podlouhlém výřezu se nachází pět otvorů pro snímače a senzory.

Podle dostupných informací by měl stejným výřezem disponovat i (pravděpodobně menší) Mate 30. Výraznější rozdíl můžeme spatřit až v zaoblení boků displeje – Mate 30 Pro bude mít boky oproti Mate 30 podstatně více zahnuté. Vrchní i spodní, stejně jako boční rámečky, by měly být poměrně tenké.

Aktualizováno 23. 7. 2019

Ve druhé polovině roku, spekuluje se o polovině října, se dočkáme představení Mate 30 Pro od Huawei. Ten aktuálně s velkou pravděpodobností unikl v ochranném obalu při testování. Nejde o běžné pouzdro, nýbrž obal z velké části bránící rozpoznat vzhled. Na druhou stranu, dnes jsou si telefony podobné jako vejce vejci, a tudíž si lze mnohé odvodit. Například displej bude na svých okrajích mírně zakřivený a s minimálními rámečky. Na spodní hraně najdeme USB-C, výstup reproduktoru a pravděpodobně i hybridní slot pro dvě nano SIM karty a nano SD kartu. Co stále neznáme přesně, je zadní strana, o jejíž podobě se čile spekulovalo poměrně nedávno.

Huawei Mate 30 Pro
Vlevo zřejmě můžeme vidět Huawei Mate 30 Pro v krycím obalu

Aktualizováno 12. 7. 2019

Na shashleaks.com byla před pár hodinami zveřejněna pravděpodobná podoba výřezu chystaného Huawei Mate 30 Pro. Četné otvory napovídají, že by měl telefon disponovat pokročilým 3D rozpoznáváním obličeje přinejmenším na úrovni Huawei Mate 20 Pro.

Huawei Mate 30 Pro

Aktualizováno 9. 7. 2019

Situace kolem Mate 30 Pro od Huawei se mění jako aprílové počasí. Zdá se, že předchozí spekulace ohledně kruhového modulu fotoaparátu nemusí být pravdivé. Naznačuje to nejnovější únik ochranných pouzder, na kterých je jasně vidět, že zadní strana má mít podlouhlý obdélníkový tvar se zaoblenými rohy.

Huawei Mate 30 Pro

Aktualizováno 5. 7. 2019

Předchozí zvěsti o kruhovém modulu fotoaparátu se nyní možná potvrzují. Na nově uniklém renderu můžeme vidět zadní stranu s kruhovým modulem a netradičně rozestavěnou čtveřicí fotoaparátu. Doplněna je ještě samozřejmě o přisvětlovací diodu.

Huawei Mate 30 Pro
Huawei Mate 30 Pro

Aktualizováno 1. 7. 2019

Slashleaks přichází s dalším únikem, který tentokrát odhaluje podobu zad chystaného Huawei Mate 30 Pro. Na rozdíl od Mate 20 Pro s „plotýnkou“ neboli čtvercovým modulem fotoaparátu bychom se měli dočkat kruhového modulu fotoaparátu.

Huawei Mate 30 Pro

Aktualizováno 17. 6. 2019

Nejnovější informace pocházející z ithome.com poukazují na přítomnost 90Hz panelu i v očekávaném smartphonu Huawei Mate 30 Pro. Ten se tak zařadí po bok špičkového OnePlus 7 Pro, na nějž jsme vám nedávno přinesli podrobnou recenzi. Dále můžeme očekávat zahnuté okraje displeje a čelní kamerku ukrytou v poměrně drobném „průstřelu“ u levého horního rohu.

Původní informace z 6. 5. 2019

Loňský vlajkový model Mate 20 Pro se Huawei opravdu povedl a na úspěchu se velikou měrou podílela také řada nových technologií, se kterými telefon přišel jako první na trh. Tou nejúspěšnější z nich je pravděpodobně čím dál tím populárnější reverzní bezdrátové nabíjení, ale za zmínku stojí také superrychlé 40W drátové nabíjení, čtečka otisků prstů v displeji, či netradičně umístěný hlasitý reproduktor v USB-C.

Na qq.com se objevila zpráva, která naznačuje, že nástupce Mate 20 Pro svému předchůdci rozhodně ostudu neudělá. Chystaný Huawei Mate 30 Pro bude totiž údajně oplývat řadou novinek, které jsme neviděli u Mate 20 Pro ani u Huawei P30 Pro. Jednou z nich bude, alespoň co se velikosti týče, samotný displej s uhlopříčkou 6,71 palce. Dodávat jej má opět BOE a i tentokrát se má jednat o AMOLED panel s integrovanou čtečkou otisků prstů.

O výkon se postará 7nm Kirin 985, který bude spolupracovat s modemem Balong 5000 pro podporu sítí páté generace. Pravděpodobně se však dočkáme rovněž 4G varianty a 5G verze se podívá jen na určité trhy. Na zadní straně se má nacházet hned čtveřice fotoaparátů, mezi kterými by neměl chybět klasický ani ultraširokoúhlý snímač. Oproti Mate 20 Pro zde bude i takzvaný „time-of-flight“ senzor sloužící pro přesné určení vzdálenosti snímaných objektů.

Baterie by měla nabídnout kapacitu 4 200 mAh včetně podpory superrychlého 55W drátového nabíjení. K vylepšení dojde také u reverzního bezdrátového nabíjení, které nyní bude schopno nabíjet další zařízení, jako například sluchátka nebo jiný smartphone, výkonem až 10 W oproti stávajícím 5 W. Představení telefonu se pravděpodobně dočkáme opět v říjnu. Téměř se 100% jistotou však můžeme očekávat, že o Huawei Mate 30 Pro do té doby ještě uslyšíme.

Diskuze ke článku
TRUMP
Bude mít android?
Carda
Já už od toho nic neočekávám prostě jen další nezajímavá nudle s viditelnými rámečky a odporným výřezem(nebo dírou) který spolu s kulatými rohy zmenšují displej.
q2
Rychlé nabíjení je určitě velice užitečné, ale to reverzní bezdrátové?? To mi trochu uniká.
Ondra
Radši ten otvor dali na druhou stranu, aby náhodou nevypadal jako S10+ :-D To sou fakt zoufalci.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze