HarmonyOS má nejvyšší stupeň bezpečnosti operačních systémů, tvrdí šéf Huawei

21
HarmonyOS má nejvyšší stupeň bezpečnosti operačních systémů, tvrdí šéf Huawei
Fotografie: Huawei
  • HarmonyOS může podle slov Richarda Yu dosáhnout nejvyššího stupně úrovně zabezpečení
  • Smartphony s novým operačním systémem není třeba rootovat
  • Na rozdíl od Androidu využívá HarmonyOS takzvané „micro-kernels“

HarmonyOS, který byl oficiálně představen minulý pátek, má podle slov generálního ředitele společnosti ambice stát se rychlejší a bezpečnější alternativou ke stávajícímu OS Android.

Mnozí se však k tomuto proprietárnímu systému zatím staví spíše skepticky. Ať už z důvodu nedostatku víry v to, že má šanci na to prorazit, nebo proto, že se po medializované kauze Huawei obávají nedostatečné úrovně zabezpečení. Druhou skupinu však jistě překvapí, že se podle slov Richarda Yu, šéfa společnosti Huawei, jenž nový systém představil, HarmonyOS řadí mezi nejbezpečnější operační systémy na trhu.

Jedním z důvodů značně vyšší bezpečností má být, že HarmonyOS používá na rozdíl od běžného kernelu (jádra operačního systému, které má neustále kontrolu nad všemi spuštěnými procesy) takzvané „micro-kernels“. Díky tomu zároveň není potřeba telefon s HarmonyOS rootovat jako v případě Androidu, chtějí-li uživatelé získat opravdu plnou kontrolu nad systémem.

Slovy Richarda Yu: „Podle hodnocení nejuznávanějších bezpečnostních agentur na světě může externí operační systém dosáhnout maximálně úrovně 2 a 3. Náš systém může dosáhnout úrovně 5 a 5+. Toto je nejvyšší úroveň zabezpečení OS.

Diskuze ke článku
Pavel H.
Úplně zbytečné komentáře, bez jakéhokoliv technického podkladu. Všechno jenom jedna paní povídala. A článek taky o ničem, kdyby autor alespoň trochu rozepsal, jak to teda u nového OS bude, nějaké podrobnosti. Kdyby si to trochu připravil. Takhle jenom přeložil nějaký text a HOTOVO. Článek je na světě. Pan Papadopoulos generuje značné množství článků, bohužel většina bez zajímavého obsahu. Kvantita převyšuje nad kvalitou, ale na druhou stranu tak to je snad všude. Prostě prázdný obsah, u kterého se může zobrazovat tuna reklamy.
kubs
Nepresvedčili ste ma
Řezňýk
To je fakt. Zatímco do drojdu může lézt CIA, FBI, NSA a kdo ví co ještě za agenturu, tak tady ta data dostane jenom KS ČLR, což je posun dobrým směrem, to jo.
Mio
Po všech těch kauzách (a nejen Huawei), tomu již nikdo nevěří. Můžou si rozdávat hvězdičky jak chtějí, když se někdo rozhodne, že to prolomí, tak to prolomí.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze