Jednání americké vlády považujeme za nespravedlivé, zaznívá z Huawei

aktualizováno
Jednání americké vlády považujeme za nespravedlivé, zaznívá z Huawei
  • Spory mezi Huawei a USA se táhnou dále
  • Ministr obchodu USA však oznámil prodloužení výjimky pro Huawei o dalších 90 dní

Aktualizováno 20. 8. 2019

Ke včerejšímu rozhodnutí amerického ministerstva prodloužit „dočasné všeobecné licence“ jsme dnes obdrželi oficiální vyjádření společnosti Huawei, podle něhož prodloužení licence nic nemění na skutečnosti, že bylo se společností Huawei nespravedlivě zacházeno.

Společnost Huawei je proti rozhodnutí amerického ministerstva obchodu přidat do tzv. seznamu subjektů (entity list) dalších 46 přidružených společností. Je jasné, že rozhodnutí přijaté v této konkrétní době je politicky motivované a nemá nic společného s národní bezpečností. Tato opatření porušují základní zásady hospodářské soutěže na volném trhu a nebudou pro nikoho prospěšné, včetně amerických společností. Pokusy omezit podnikání společnosti Huawei nepomohou USA dosáhnout technologického vedení. Vyzýváme vládu USA, aby ukončila toto nespravedlivé zacházení a odstranila Huawei ze seznamu entit.

Původní informace z 19. 8. 2019

Kauza mezi Huawei a USA započala již v květnu letošního roku. Zpočátku vypadalo vše velmi špatně pro čínského výrobce. V krajním případě neměl mít vůbec možnost obchodovat s americkými společnostmi, což by například znamenalo, že by Huawei nemohl využívat služeb Googlu. Nakonec však byla Huawei udělena výjimka o délce 90 dnů, během kterých mohl s americkými firmami volně obchodovat.

Právě dnes, 19. srpna 2019, však tato výjimka končí. Huawei však nemusí nic řešit, americké ministerstvo obchodu v čele s Wilburem Rossem oznámilo, že výjimka pro Huawei je prodloužena o dalších 90 dní. Informaci o tom přinesla ČTK. Šlo o očekávaný krok amerického ministerstva navzdory tomu, že s ním nesouhlasí americký prezident Donald Trump. Ten v neděli uvedl, že s Huawei nechce obchodovat vůbec. Důvodem má být dle Trumpa ohrožení národní bezpečnosti. V tuto chvíli se opět pro koncového zákazníka nic nemění a v případě mobilních telefonů budou uživatelé dostávat pravidelné aktualizace. Vše je platné minimálně do letošního listopadu.

tisková zpráva
Diskuze ke článku
FuckTrump
PARODIEEE
fryy
ak niekto a niečo ohrozuje národnú bezpečnosť usa, tak je to v prvom rade samotný trump.
Jméno
Achjo, v těch Spojených státech amerických jsou opravdu ubozí. A kvůli tomu, že čínská společnost dělá nejlepší telefony, elektroniku, technologie, telekomunikační sítě a hodně se podílí na výstavbě sítí 5G, musí přijít společnost o hardware a software Američanů, jenomže oni si tím asi neuvědomují, že tím budou ztrácet hlavně oni. Ale všechno špatně je k něčemu dobré. Aspoň nové Honory 20 a 20 Pro jsou levné (levnější než se předpokládalo).

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze