HarmonyOS 2.0 používá již více než 50 milionů uživatelů

5
HarmonyOS 2.0 používá již více než 50 milionů uživatelů
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Nový operační systém si vystačí i jen se 128 kB operační paměti
  • Huawei chce mít ke konci roku HarmonyOS na 400 milionech zařízení

Nedávno představený operační systém HarmonyOS 2.0, který je mimo jiné řešením amerických obchodních sankcí, se podle televizního záznamu CCTV dostupného na weibo.com těší solidní oblibě a v současnosti jej využívá už přes 50 milionů uživatelů.

Ambice Huawei s novým operačním systémem, kterému u chytrých spotřebičů stačí pouhých 128 kB RAM, jsou však mnohem větší. Původní cíl oslovit 300 milionů uživatelů ke konci roku tak čínský výrobce navýšil o rovných 100 milionů. Ultimátním cílem pro Huawei je vytvoření komplexního ekosystému čítajícího smartphony, tablety, automobily, ale také široké množství chytrých spotřebičů v domácnosti.

Diskuze ke článku
Karel Kahovec
Karel Kahovec
Stále držím palce.
Jan Kasik
Jan Kasik
Kolik že používá zákazníků Android / iOS ?
A kolik % mají pračky, rychlovarné konvice atd. v tom jejich systému?
Stále palce NEDRŽÍM.
miladis@c-mail.cz
miladis@c-mail.cz
Pořád řešíme něco, co oni určitě zvládnou a způsobí odliv zákazníků z amerických platforem. Jejich trh je pro více než miliardu zákazníků a bez google služeb se obejdou, ale hlavně s tím nikoho nevydírají. Jejich rychlost je ohromující. Jak dlouho trvalo googlu než android za něco stál? Kdy jablíčkáři pochopí, že jejich mobily jsou z Číny?
Janek Fanek
Janek Fanek
Je dobré, že na trhu je i další konkurence v OS mobilních zařízení, to musi ale podpořit i význam firmy Huawei, bohužel v současné době je šikana že strany administrativy USA stále přítomna. A ještě horší je , že firma nemůže získat podporu ani od firem v ČLR, rozvoj polovodičového průmyslu bude trvat déle. Přesto je to ale úspěch, vzhledem k nehorázným sankcím a stále doufám, že firma svůj nezávislý ekosystem dotáhne do konce.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze