Huawei představil EMUI 10. Je postavené na Androidu Q a láká na tmavý režim

11
Huawei představil EMUI 10. Je postavené na Androidu Q a láká na tmavý režim
  • Tmavý režim bude fungovat i v aplikacích třetích stran
  • Prvními novými telefony s EMUI budou modely řady Mate 30
  • Aktualizace na řadu P30 má vyjít zkraje září

Huawei dnes na vývojářské konferenci hovořil nejen o vlastním Harmony OS, ale došlo i na očekávané představení nové generace nadstavby pro Android. Emotion UI 10 (dále EMUI 10) je již postavené na základech Androidu Q. Zásadní novinkou je tmavý režim napříč celým systémem. Potěšující informací je, že EMUI 10 bude umět do černé zahalit i aplikace třetích stran. Huawei se v rámci EMUI 10 zaměří spíše na vizuální vjemy. Změnou tak prošly ikonky – budou mít kulaté rohy a také čekejte příchod nových animací.

Vylepšení projde také režim Always-on, kdy budete mít na výběr více druhů hodin a kalendářů, které si můžete nechat zobrazit na uzamčeném displeji. Nová verze nadstavby má být také mnohem výkonnější a svižnější. Napomáhat bude technologie GPU Turbo 3.0.

Huawei se také pochlubil vylepšeným propojením vašeho telefonu s notebookem od Huawei. Celá funkce je pojmenována jako „spolupráce na více obrazovkách“. Prostým přiložením telefonu k notebooku dojde k zrcadlení displeje přímo na notebook a následné volné spolupráci. Můžete přetahovat soubory či odpovídat na zprávy, jako kdybyste veškerá data měli přímo v notebooku.

Nová nadstavba EMUI 10 bude v rámci beta verze vydána na pro P30 Pro a P30 8. září 2019. Prvními novými smartphony, které budou od počátku osazeny EMUI 10, se stanou ty z řady Mate 30.

Diskuze ke článku
Odur
Ta kopírka systému Apple, sa nečudujem, že ľudia v Číne prechádzajú z Apple na Huawei, keď začnú byť 1:1. Už aj cenou sú si blízko. Ikonky, asistent, prostredie. Uff.

Pre rýpačov: netvrdím, že Apple nekopíruje.
haha
Ta jejich nádstavba to je jeden velký humus :D
Pesedm
Stejně jim na den přesně Huawei řízne podporu.
To oni umí na 1
David Žid
EMUI je otřesná nadstavba. Několik let bez vývoje a nulová reakce na zpětnou vazbu uživatelů. Už nikdy víc.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze