Google Pixel 4 konečně přišel a 4. operátor se blíží

mNews
Google Pixel 4 konečně přišel a 4. operátor se blíží
  • Konečně se odhalil Pixel 4, telefon, o kterém jsme již všechno věděli
  • O čtvrtém operátorovi by mohlo být jasno již v polovině roku 2020, v ten čas možná Samsung také představí selfie kameru pod displejem
  • mNews přináší pravidelný souhrn toho nejzajímavějšího z uplynulého týdne

Minulému týdnu dominovalo představení nových Pixelů od Googlu, ale podíváme se také zajímavé střípky od Samsungu nebo Applu. Vítejte u mNews.

Google Pixel 4 konečně přišel a 4. operátor se blíží – mNews

Pixely 4 a 4 XL jsou konečně tu

Velké překvapení se nakonec neděje. Pixel 4 se pravděpodobně zapíše do historie jako nejvíce „leakovaný“ telefon všech dob. Věděli jsme o něm prakticky vše ještě před odhalením. Oba modely se liší především velikostí a rozlišením displeje, ten větší nabídne dokonce Quad HD+. Za zmínku určitě stojí rychlý 90Hz displej a maximální výkon díky Snapdragonu 855 a 6 GB RAM. Trochu zklamáním je malé úložiště – 64/128 GB, když Google již nenabídne zdarma neomezený Cloud pro fotografie. Do Česka se telefony mají dostat v listopadu, bohužel opět jen dovozem. Cena tak bude výrazně vyšší, nejlevnější varianta začne na 26 tisících.

Samsung umístí kameru pod displej

Společnosti Oppo a Xiaomi se už chlubily, že experimentují s umístěním selfie kamery pod displej, nyní k tomu evidentně přistoupil i Samsung. Nové zprávy hovoří o výrobě upravených OLED panelů, které s touto variantou počítají. Prvního nasazení bychom se údajně měli dočkat u zařízení plánovaného na příští rok. Mohlo by jít o nástupce Galaxy Fold.

O 4. operátorovi bude jasno příští rok

Český telekomunikační úřad představil harmonogram výběrového řízení pro přidělování nových kmitočtů. Vyplývá z něj, že o vítězi by mělo být jasno v červenci 2020. Nejžhavějšími kandidáty na čtvrtého operátora jsou nyní Nordic Telecom a Sazka.

Kongres USA kárá Apple za ústupky Číně

Applu se dostalo nepříjemného pokárání od amerického Kongresu. Stáhl totiž z App Store aplikaci, která pomáhala při protestech v Hong Kongu. Podle slov zákonodárců se Apple podvolil čínskému tlaku a místo důrazu na své vlastní hodnoty myslel pouze na tržní zájmy.

Čínský tlak na západní společnosti a organizace v poslední době výrazně roste a pod palbu kritiky se za submisivní přístup dostává třeba i herní Blizzard nebo NBA.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze