Samsung spouští výrobu OLED panelů, pod něž hodlá umístit selfie kamerku

17
Samsung spouští výrobu OLED panelů, pod něž hodlá umístit selfie kamerku
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Pod nové OLED panely může být umístěna selfie kamerka
  • Počátkem října má být vyrobeno 30 000 kusů takovýchto panelů měsíčně

Nejnovější řada Galaxy Note10 od Samsungu přinesla telefony s displejem typu „Infinity-O“, který se chlubí opravdu malým kruhovým výřezem v horní části obrazovky, v němž se ukrývá jediná selfie kamerka. Podle nejnovějších informací thelec.kr tím však rozhodně nekončí.

Samsung totiž údajně plánuje umístit senzory přímo pod displej. Prvního smartphonu s kamerkou integrovanou pod obrazovkou bychom se přitom mohli dočkat již příští rok. Podle dostupných informací Samsung začne od tohoto měsíce vyrábět 30 000 kusů takových displejů, které využije u zařízení, jež bude představeno příští rok. S ohledem na menší počet se pravděpodobně nebude jednat o Samsung Galaxy S11, někteří však předpokládají, že by se technologie mohla objevit u nástupce ohebného Samsungu Galaxy Fold.

Jihokorejský výrobce však stále čelí různým technologickým problémům spojeným s umístěním čelní kamerky pod displejem, neboť skrze OLED panely nemůže proniknout 100 % světla, což se následně projeví ve snížené kvalitě fotografií. Řešení je nasnadě – maximálně průhledný OLED panel a také speciální algoritmus, který minimalizuje zkreslení. Podobnou technologii jsme již mohli vidět například u OPPO a Xiaomi a na to, jak prototyp takto umístěného senzoru funguje, se můžete podívat v twitterovém příspěvku výše.

Diskuze ke článku
Hortet
Tomu říkám inovace. Na takové zařízení se těším a myslím si, že velká skupina spotřebitelů překousne i to, že nějakou dobu třeba bude trvat, než bude kvalita obrazu srovnatelná s nynějšími řešeními.
realista
tito ocasové, by raději měli konečně zrušit výrobu těch oled hnojů a vrátit se konečně k tomu dnes nejrozumnějšímu zobrazovadlu a to IPS..věřím, že by stejný přístup konečně zvolili i jiní..
Oliver Kliment
Dobrý den, tak na to se těším. Prosím Samsung použít již příští rok pro S 11 a Note 11. Děkuji.
pavel tesař
lidé co sem psali přípěvky jsou kokoti

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze