O 4. operátorovi by mělo být jasno v červenci 2020

7
O 4. operátorovi by mělo být jasno v červenci 2020
  • Vyhlášení výběrového řízení je plánováno na leden 2020
  • Přihlášky mohou subjekty zajímající se o pozici 4. operátora podávat do poloviny února 2020
  • Rozhodnuto o čtvrtém operátorovi by mělo být v červenci příštího roku

Český telekomunikační úřad oznámil předpokládané rámcové termíny provedení výběrového řízení za účelem udělení práv k využívání rádiových kmitočtů pro zajištění sítí elektronických komunikací v kmitočtových pásmech 700 MHz a 3400–3600 MHz, jak se lze dočíst na ctu.cz.


Sděluje, že „s ohledem na úkol informovat vládu České republiky o konečném návrhu podmínek výběrového řízení, předpokládá následující harmonogram základních kroků výběrového řízení“:

  • vyhlášení výběrového řízení (zveřejnění dokumentace): začátek ledna 2020
  • podávání přihlášek do výběrového řízení: polovina února 2020
  • zahájení elektronické aukce: duben 2020
  • vydání rozhodnutí o udělení přídělů rádiových kmitočtů: červenec 2020

ČTÚ současně dodává, že předpokládaný harmonogram je orientační a může se v závislosti na dalším procesu přípravy podmínek výběrového řízení změnit, o čemž bude případně úřad informovat. V souvislosti s pozicí 4. operátora se zatím asi nejžhavěji spekuluje o společnostech Nordic Telecom a Sazka.

Diskuze ke článku
pikatchu
NordicTel... no prebarvene O2 v podstate... to si teda pomuzem. Vyslovene novy by mel byt z jine zeme... Orange, Telenor, apod... jenze ony i pridely 700Mhz budou hodne velkym prekvapenim, mozna i nekdo prej ostrouha ci dostane jen 5Mhz, coz je uplny prt.
Alois Jirasek
Alois Jirasek
Nordic Telecom .... to je ten predrazeny u:fon, bezici na CDMA? A klasickem DSL? A mozna nejakem MVNO? Kde to uz vic jak rok nazyvaji fejkove 5G?:o))))) Jako 4ty operator by to byl opravdu vysmech ...... podobny, jako byl vlastne cely U:FON:o)))

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze