Konec benefitu. Google Pixelům 4 nedá neomezený cloud pro fotografie

20
Konec benefitu. Google Pixelům 4 nedá neomezený cloud pro fotografie
  • Bezplatný neomezený prostor v aplikaci Google Fotky je již minulostí
  • Netýká se totiž nových Pixelů 4

Google tento týden představil Pixel 4 a Pixel 4 XL. Oba míří do té nejvyšší kategorie a důraz kladou především na software a fotografické schopnosti. Pokud se na obou novinkách něco skutečně kritizuje, je to velmi omezený úložný prostor. Základem je již nedostačujících 64 GB, vrcholem pak nijak oslnivých 128 GB. Jelikož tradičně chybí řadě Pixel slot pro paměťové karty, přišlo vždy vhod, že Google nabízel možnost ukládat snímky do cloudu aplikace Google Fotky, a to zcela neomezeně v původní kvalitě. Šlo o jakousi malou omluvu za pro někoho nedostatečnou paměť.

Tento příjemný benefit však končí, a to definitivně. Ledacos naznačovaly již Pixely 3a a 3a XL, které tuto možnost také neměly. V jejich případě se nedostatek však přešel s tím, že šlo o levnější kousky a Google byl nucen je nějak odlišit. U aktuálních top novinek k tomu však již odůvodnění neexistuje. Pro budoucí uživatele Pixelů 4 tak zbývají jen nepopulární možnosti. Buď využít pouze 15GB neomezený prostor, který je zdarma, nebo mít neomezené úložiště, ovšem v horší kvalitě, případě si cloud měsíčně platit.

Google Pixel 4 128 GB

Rozměry147,1 × 68,8 × 8,2 mm, 162 g
DisplejOLED, 5,7" (2 280 × 1 080 px)
Fotoaparát12,2 Mpx, video: 3 840 × 2 410 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 855, 1×2,88 GHz + 3×2,42 GHz + 4×1,8 GHz
PaměťRAM: 6 GB, úložiště: 128 GBne
Akumulátor2 800 mAh

Google Pixel 4 XL 128 GB

Rozměry160,4 × 75,1 × 8,2 mm, 193 g
DisplejOLED, 6,3" (3 040 × 1 440 px)
Fotoaparát12,2 Mpx, video: 3 840 × 2 410 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 855, 1×2,88 GHz + 3×2,42 GHz + 4×1,8 GHz
PaměťRAM: 6 GB, úložiště: 128 GBne
Akumulátor3 700 mAh, doba nabíjení: 1:55 hodin
Diskuze ke článku
kjkszpj
To je dost trapne. Za telefony pytaju slusnu sumu a tych par giga clodu navyse by ich defakto nic nestalo. Duplom ked maju tak male pamate. Ach google...
Joe Black
Joe Black
Hmmm existuje vůbec nějaký důvod, proč koupit Pixel 4, vyjma asi velice dobrého hlavního fotočipu?
Pluh
Ach jo, jedna z věcí kvůli které mám Pixel 3 tento benefit cloudu bez komprese a omezení.
Protože až se budeme koukat za 30 let koukat na videa mého malého syna, tak bude určitě příjemnější sledovat 4K video bez komprimace než komprimované Full HD. No nic, vážně jsem uvažoval nad upgradem na Pixel 4, ale tohle je krok špatně. Vždyť Google má největší servery na světě, tohle ho opravdu nemohlo omezovat...
αΩ
Je třeba si uvědomit, že pro Google jediná správná = dlouhodobě konstantně (a výše ;) profitabilní varianta a i hlavní důvod malých úložišť v Pixelech je varianta poslední tedy: „případně si cloud měsíčně platit."

U předchozích Pixelů na to potřebovali zákazníky relativně nenásilně naučit (standardní cirkusový výcvik za pamlsek) a hlavně je do tohoto systému výhodného z vícero důvodů zejména pro Google (hlavní: směřujeme stále rychleji k v podstatě terminálovému tenkému klientovi, tj. nakonec bude zmonetizován i každý prd do větru) jak se patří pořádně psychicky nebojím se říci feťácky uvrtat. Po třech letech soudruzi v Horské Vyhlídce zřejmě usoudili, že to už dosáhli svého, tedy není důvod pokračovat v tunách cukru a je třeba začít "pěkně" hákem s otrokářským bičem. U zaháčkovaných nastává vícesměrný stres včetně FOMO https://en.m.wikipedia.org/wiki/Fear_of_missing_out , přičemž většina (jak mají v Google jistě perfektně vypočítavě marketingově propočteno) tomuto sprostému vydírání podlehne. Proč ne, když Apple praktikuje léta svou offline obdobu s pár giga za tučný bakšiš předem. Google jede na té samé jen mnohem modernější vlně, kterou Apple zaspal. Ale probudí se brzy, však uvidíte (nic jinéhi mu ani nezbývá) - ostatně masivní přechod od offline hw oškubávky k services letos nemálo akceleruje ;)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze