Google a Samsung spojují síly, Sharp má ultimátní telefon

mNews
Google a Samsung spojují síly, Sharp má ultimátní telefon
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Google představil novou verzi Androidu a ve spolupráci se Samsungem oživil Wear OS
  • Sharp ukázal špičkový telefon s největším snímačem, Vivo X60 láká na portrétní objektiv
  • mNews přináší výběr těch nejzajímavějších novinek z uplynulého týdne

V uplynulém týdnu představil své novinky nejen Google, ale i Sharp. Nakonec si ukážeme novou českou senzaci. Vítejte u mNews.

Google a Samsung spojují síly, Sharp má ultimátní telefon – mNews

Novinky od Googlu

Úterní konference od Googlu přinesla zajímavé novinky. Zatímco dosud se zdálo, že chytré hodinky posílá Google k ledu, opak je pravdou. Wear OS a Tizen od Samsungu se spojí v inovovaný systém, který nabídne lepší výdrž a rychlejší chod. Výrobci pak budou moci na nový Wear OS nasadit vlastní nadstavby. Zároveň by se podpora placení hodinkami měla konečně dostat i do Česka a na Slovensko. Dočkat bychom se měli během druhé poloviny roku. Google rovněž ukázal podobu Androidu 12, která přináší asi největší vizuální změnu za poslední léta. Více detailů zjistíte u nás v článku.

Nový Sharp má 1" fotoaparát a 240Hz displej

Telefony Sharp se u nás neprodávají. A zatímco dosud jsme mohli prostě pokrčit rameny, u novinky AQUOS R6 nás to může opravdu mrzet. Na zadní straně je jediný objektiv, ale zato má velikost 1 palec. Žádný větší dosud v telefonu nebyl. Ohnisková vzdálenost 19 mm pak znamená, že tento snímač zastoupí i ultraširokoúhlý objektiv. Netradiční je ale také displej, který má obnovovací frekvenci 240 Hz a svítivost až 2 000 nitů. Samozřejmostí je pak maximální výkon. A teď už nezbývá než závidět Japoncům.

Vivo X60 Pro míří do Česka

Již 10. června se u nás začne prodávat Vivo X60 Pro 5G, který se chlubí netradiční sestavou foťáků. Vedle hlavního a ultraširokoúhlého snímače je tu speciální portrétní objektiv s 13 Mpx, vyvinutý ve spolupráci s firmou Zeiss. Nechybí ani čtyřosá stabilizace Gimbal 2.0. Snapdragon 870 nabídne dostatek výkonu a 120Hz AMOLED displej zase potěší oko. Rozhodující bude samozřejmě cena.

Legendární Bulánci míří na telefony

Nakonec si nemohu odpustit zprávu o megaúspěšné kampani na Startovači se hrou Bulánci. Ti hlásí comeback a vedle počítačů a konzolí se podívají i na mobilní zařízení. Hra má dorazit v roce 2022 a v době natáčení tohoto videa má kampaň vybrány téměř 4 miliony korun. Přitom zbývá ještě 27 dní. Zároveň slibují i další vylepšení, pokud se vybere více peněz.

Telefon s největším snímačem sice zní vážně lákavě, ale i taková zpráva bledne v porovnání s vraždícími polštáři. Na mobilenet.cz se však nemusíte bát, že by vám cokoliv uniklo.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze