Legendární Bulánci se vrací. Dorazí i na displeje mobilních telefonů

Legendární Bulánci se vrací. Dorazí i na displeje mobilních telefonů
Fotografie: SleepTeam
  • Návrat populární hry proběhne po 20 letech od prvního vydání
  • Projekt si získal ohromnou podporu na Startovači
  • Hra se kromě počítačů objeví také na mobilních telefonech

Pokud jste prošli základní školní docházkou na přelomu století, případně ještě zkraje nového tisíciletí, jistě vám pojem Bulánci ihned vykouzlí úsměv na tváři. Hodiny strávené ve školních počítačových učebnách o soubojů extrémně agresivních polštářů jsou nezapomenutelné. Za hrou Bulánci, která prvně vyšla počátkem roku 2002, stojí vývojářské studio SleepTeam Labs. Původně byla hra velmi malá a určena je pro počítače. Hraní mezi ostatními hráči bylo velmi populární. O několik let později jsme Bulánky mohli hrát i na displejích mobilních telefonů, tehdy ještě pomocí tlačítek a na platformě Java.

Po dlouholeté odmlce se v letošním roce začal připravovat návrat v podání hry Bulánci 2.0. Vývojáři se rozhodli požádat své fanoušky o pomoc a financovat novou hru prostřednictvím crowdfoundingové kampaně na Startovači. Požadována částka činila 500 tisíc korun a časový limit na vybrání pak jeden měsíc. K velkému překvapení se však cílová částka vybrala za necelé dvě hodiny. Kampaň nicméně nekončí a k datu 19. května 10:00 hodin byly již vybrány takřka 3 miliony korun.

Je nasnadě, že tvůrci spřádají doplňkové plány. Vznik Bulánků 2.0 je již zcela jistý, hra by měla dorazit v průběhu roku 2022. Na Twitteru proto vývojáři nastínili další novinky, které hodlají realizovat, pokud se vybere dostatečné množství peněz. Potvrzena je již také verze pro macOS a díky překonání částky 1,5 miliónu korun i verze hry pro mobilní telefony, což nám tvůrci přímo potvrdili. Ve hře by se měl objevit také editor levelů a zřejmě bude k dispozici i crossplatformní multiplayer, což zní skutečně lákavě.


Nezbývá než tvůrcům držet palce a těšit se na pokračování. Pakliže vám Bulánci nic neříkají, případně si nemůžete vzpomenout, třeba vám pomůže hláška „Kdo se vleče, neuteče“, případně připomínka původní hry ve videu níže.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze