GadgetMix: klávesnice pro staromilce a inteligentní ukulele

V dnešním díle našeho pravidelného seriálu potěšíme všechny hipstery a obecně milovníky retra. S klávesnicí lofree získají zážitek jako při psaní na starých mechanických psacích strojích. Zároveň však disponuje i moderní technologií a připojením přes Bluetooth. Druhým gadgetem je pak chytré ukulele, které vás naučí hrát pomocí rozsvěcujících se LED na hmatníku.

Retro klávesnice inspirována starými psacími stroji

Bezdrátová klávesnice lofree se svými kruhovými klávesami vypadá přesně jako staré klasické mechanické psací stroje. Pro vyšší efekt si můžete zapnout i zvukový doprovod, takže i tak zní. Přesto však nabízí řadu pokročilých funkcí. O tom, že lidé na nostalgickou vlnu slyší, přitom svědčí i to, že ačkoli do konce kampaně na indiegogo.com zbývají ještě více než tři týdny, vybralo se již více než 330 tisíc dolarů.

Klávesnice má rozměry 296,6 × 144,5 × 30,6 milimetrů a váží přibližně 800 gramů. Kromě počítačů s Windows a Mac OS je kompatibilní i s telefony a tablety s Androidem a iOS. S tím souvisí i možnost použití – jak v drátovém, tak i bezdrátovém režimu přes Bluetooth, kdy můžete mít spárované až tři zařízení.

lofree

Lofree je vybavena 78 klávesami, které se díky sférickému tvaru dobře tisknou. Použité mechanické přepínače Gateron Blue přitom nabízí typický zvuk mechanické klávesnice pro ještě větší retro efekt. Díky bílému podsvícení přitom nebudete mít problém s prací ani v naprosté tmě. Opakovaným stiskem jediného tlačítka přitom můžete vybírat hned ze tří úrovní podsvícení.

lofree

Integrovaná Li-ion baterie nabízí kapacitu 4 000 mAh, což je čtyřnásobek proti běžným bezdrátovým klávesnicím. Přesto tvůrci do klávesnice přidali i režim automatického spánku, který má její výdrž ještě prodloužit. Díky tomu vydrží pracovat v bezdrátovém režimu s vypnutým podsvícením až půl roku. Se zapnutým podsvícením na 40 procent tato doba klesá na přibližně 3 týdny, s podsvícením na 70 procent jsou to přibližně 2 týdny a s podsvícením na 100 procent pak zhruba týden. K dobíjení je k dispozici microUSB a přes USB 3.0 se plně nabije za zhruba 5 hodin.

lofree

Klávesnici lofree můžete mít v rámci kampaně ve třech barevných provedeních. Kromě klasické bílé a černé je zde ještě neobvyklá tyrkysová. Ve všech případech jsou klávesy černé. Pouze černá klávesnice má pro odlišení červený backspace. Výrobce nicméně hodlá nabídnout i další barvy.

lofree

Jako tzv. Early Adopter můžete mít klávesnici lofree už za 79 dolarů (2 040 Kč) + poštovné. Proti doporučené maloobchodní ceně přitom ušetříte 38 procent. Odhadované datum dodání je pak už květen 2017.

  • Odkaz: www.indiegogo.com
  • Do kdy: 12. 4. 2017
  • Požadovaná částka: 10 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 334 803 dolarů (16. 3. 2017 12:00)

Ukulele, na které se naučí hrát každý

Pokud toužíte zvládnout hru na ukulele, ale postrádáte talent, proč si trochu nepomoci moderními technologiemi? Chytré ukulele, které dostalo jméno Populele, slibuje, že si na něm svou první píseň zahrajete už za 15 minut. Umožňuje to speciální hmatník s vestavěnými 72 LED diodami, který ukazuje hráči, kam přesně má v každém okamžiku hry umístit prsty.

Ke svému smartphonu s Androidem nebo iOS připojíte Populele prostřednictvím Bluetooth. Aplikace nabízí funkce nahrávání s možností přímého sdílení nahrávek na sociální sítě, hudební knihovnu s více než stovkou skladeb pro ukulele a několik režimů hraní. Při použití akordové knihovny se ukazují rozsvěcující body na hmatníku, kam máte umístit své prsty.

Populele

Herní mód je určený speciálně pro začátečníky, které učí hravou formou bez potřeby nudných instrukcí. Rozpoznávání zvuku poskytuje uživatelům okamžitou zpětnou vazbou možnost opravy. Zkušenější hráči ocení režim Dazzle, kdy ukulele reaguje na zvuk světelnými efekty, které rozsvítí vaší jam session. V jednoduchém editoru si však můžete vytvořit i vlastní vzor, který se má na hmatníku rozsvítit.

Populele

Populele, který necelý měsíc před koncem kampaně překonal dvojnásobek požadované částky, je však více než jen zajímavý gadget. Spojuje technologii a zábavu s rukodělnou prací. Na výrobu ukulele bylo použito prémiové javorové dřevo a bylo osazeno kvalitními strunami značky Aquila, které používají i přední výrobci těchto nástrojů.

Populele

V rámci kampaně můžete mít Populele už za 149 dolarů (3 840 Kč) + dopravu, což představuje proti očekávané maloobchodní ceně slevu 20 procent. Jediným zádrhelem je fakt, že výrobce nebude posílat Populele mimo Spojené státy. To je však možné obejít použitím některé z přeposílacích služeb. Odhadované datum dodání je přitom v červenci 2017.

  • Odkaz: www.indiegogo.com
  • Do kdy: 13. 4. 2017
  • Požadovaná částka: 25 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 49 522 dolarů (16. 3. 2017 12:00)

Zdroje: indiegogo.com, indiegogo.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze