GadgetMix: elektrické šoky odnaučí zlozvyky a psí známka s NFC

5

V dnešním díle našeho seriálu vám jako tradičně představíme dva zajímavé gadgety. Jeden vám přitom pomůže zbavit se špatných návyků tak trochu netradičně pomocí elekrických šoků. Tím druhým je chytrá zvířecí známka, jež poslouží pro rychlou identifikaci ztraceného zvířete a v budoucnosti umožní ještě mnohem více.

Za nezdravý životní styl dostanete elektrický šok

Nejrůznější fitness náramky a aplikace spočítají počet kroků, vzdálenost, jakou urazíte a v jakém čase, ale některé monitorují i tepovou frekvenci a další parametry. K tomu, abyste něco udělali pro svou kondici vás, však nedonutí a záleží pouze na vaší síle vůle a motivaci. Zajímavý fitness náramek Pavlok, který už nasbíral 2,5násobek požadované částky na Indiegogo, na to jde jinak a vaše nezdravé návyky „odmění“ elektrickým šokem.

Pavlok vás však nedonutí pouze cvičit, ale s jeho pomocí můžete zlomit další špatné návyky, jako je trávit příliš času na internetu, stravování se ve fastfoodu, okusování nehtů, posouvání na budíku buzení nebo jen příliš dlouhé sezení a nic nedělání. Stejně tak můžete dostat elektrický šok, když pošlete SMS své expřítelkyni. Výčet možností však není konečný, protože Pavlok je otevřená platforma a jeho autoři poskytli vývojářům API, která umožňuje komukoli vytvořit aplikaci využívající schopnosti Pavloku trénovat chování a změnit návyky.

Pavlok

Elektrické šoky však nejsou možností, jak se můžete nechat motivovat. Na výběr je i pípání, vibrace, peněžní sankce nebo zveřejnění na Facebooku nebo jiné sociální síti.

Modul Pavloku má pak podobu malé krabičky a můžete jej nosit buď vložený do náramku, nebo přilepený kdekoli na těle. Na jedno nabití vydrží až 200 elektrických šoků, což u typického uživatele představují až čtyři dny provozu. Pavlok se pak dobíjí klasicky pomocí microUSB portu. Se zařízeními s Androidem nebo iOS přitom komunikuje pomocí úsporného Bluetooth 4.0.

V rámci kampaně na indiegogo.com může být Pavlok váš včetně náramku za 175 dolarů (3 808 Kč). Vybrat si můžete z několika barev – černá, červená, modrá, žlutá. Náklady na dopravu jsou zahrnuty a předpokládané datum dodání je červen 2015.

  • Odkaz: www.indiegogo.com
  • Do kdy: 30. 10. 2014
  • Požadovaná částka:50 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 126 113 dolarů (11. 10. 2014 19:00)

Zvířecí známka pro 21. století

Pokud se zaběhne pes nebo kočka, je to pro nás vždy velice bolestivé. Své domácí mazlíčky považujeme doslova za členy rodiny. Řešením, jak alespoň zajistit, aby se nalezené zvíře vrátilo zpět svému majiteli, bývá buď přívěšek na obojku nebo jiné metody identifikace, ať již tetování nebo čip, který se aplikuje pod kůži. Zajímavé české chytré známky tag4pet kombinují obě řešení. Základem je přívěšek, který nabízí identifikaci buď pomocí NFC čipu nebo QR kódu.

tag4pet

Ty obsahují internetovou adresu profilu zvířete, kde se případný nálezce dozví nejen kontaktní informace majitele, ale můžete do něj kromě čísla čipu a kontaktu vložit i jméno, rasu, věk, libovolné texty, fotografie a videa.

Nabídnout však má co tag4pet i veterinářům, kteří se mohou prostřednictvím mobilní aplikace QR City spojit s mobilním profilem zvířete a posílat majiteli marketingová sdělení přímo do mobilu. V budoucnu budou mít možnost zvát pacienty například k přeočkování jediným kliknutím.

Chytré známky jsou k dispozici ve třech verzích. Charm a Charm mini jsou vybaveny technologiemi NFC a QR. Jsou vyrobeny z tvrzeného PCV s vrstvou ochranné pryskyřice, díky čemuž jsou voděodolné a nárazuvzdorné. K dispozici jsou v několika výrazných barvách. Liší se pouze ve velikosti. Větší má rozměry 32 × 29 milimetrů a jeho hmotnost činí 4 gramy, menší určený pro menší zvířata je velký 22 × 20 milimetrů a a hmotnost činí 2 gramy. U obou je shodně doporučená cena 399 Kč. O padesátikorunu levnější je varianta Symbio, která používá pouze technologii QR, a jedná se o elegantní a odolný kovový štítek s laserovým gravírováním a silikonovými úchyty. Jednoduše jej navléknete na obojek, postroj, ale i třeba koňskou ohlávku. Jeho rozměry jsou 28 (75) × 20 milimetrů a hmotnost 7 gramů.

Chytré známky tag4pet, za kterými stejně jako za stránkami mobilenet.cz, stojí společnost 24net s. r. o. můžete koupit ve více než 61 prodejnách a eshopech s chovatelskými potřebami v České republice nebo u svého veterináře. Informace, kde je zakoupit naleznete na stránkách tag4pet.com.

Zdroje: indiegogo.com, tag4pet.com

Diskuze ke článku
Vilém
Omlouvam se, ze muj dotaz je uplne mimo tema, ale potrebuji poradit. Dostal jsem od dcery telefon Nokia 625 - tedy WP 8.0. Na 8.1 zatim neaktualizuji. Rad bych si stahl z internetu nejakou mp3 a pak ji nastavil na vyzvaneni, jenze jaksi mi to nejde. Pry bych mel stahnout nejake mp3 to library a pak to pujde? Kdyz ten program stahnu, tak jak dale? Mam otevrit mp3tl a do nej zkopirovat stranku, ze ktere budu stahovat pisnicku? Chci vse stahovat mobilem, ne pres pc a pak kopirovat do telefonu

Muj druhy dotaz - videa z youtube. Pry nejake get them all. Jak postupovat, az si ten program stahnu. Zkousel jsem stahovat treba z uloz.to, ale jen se treba video prehravalo..............

Prosim, nesmejte se mi. Nejsem v tomhle zbehly, je mi 54 roku a tohle je muj prvni chytry telefon. :-D Kazdy jsme dobri na jine veci. Jeste jednou se omlouvam za dotaz mimo tema a diky moc za kazdou pomoc! ;-)
Hatatitla
Vilém
Diky moc za rady! ;-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze