GadgetMix: brýle pro 360° video a skleněné pouzdro pro iPhone 7

2

V dnešním díle našeho seriálu jsme pro vás vybrali z kampaní na indiegogo.com zajímavou 360° kameru, která na sebe vzala podobu sportovních brýlí. Natáčení 360° videí je rázem stejně snadné, jako nosit brýle. Druhý gadget pak zaujme všechny majitele nových iPhonů 7 v provedení Jet Black. Skleněné pouzdro nechá vyniknout jeho design, ale přesto ho dokonale ochrání.

360° video ve sportovních brýlích

Nahrávání 360° videa a pořizování 360° fotografií je i díky vzrůstající oblibě VR stále populárnější. Na trhu je celá řada kamer, které to dokážou, ale s brýlemi ORBI Prime je zachycení a sdílení vašich zážitků stejně jednoduché, jako nošení brýlí.

ORBI Prime je navržený tak, aby byl výkonný, ergonomický, ale zároveň elegantní. Díky stupni krytí IP64 se nemusíte bát jej vzít do deště nebo vystavit stříkající vodě. Lehký a odolný polykarbonátový rám s polarizovanými adaptivními skly je vybavený čtyřmi Full HD kamerami. Dvě jsou vepředu a dvě po stranách v bočnicích.

Z obrazu všech kamer pak speciální software sešije 4K video s 30 snímky za sekundu. Objektivy jsou schopné zachytit 160 ° × 110 ° zorné pole v orientaci na výšku (360° horizontální zorného pole a až 300° horní polokoule v panoramatickém obrazu).

Orbi Prime

Video se ukládá na SDXC kartu, která je podporovaná až do kapacity 128 GB. Z důvodu vysokého datového toku musí být paměťová karta minimálně Class 10 UHS-1. Díky vestavěné Wi-Fi však můžete video přímo streamovat do svého smartphonu nebo sdílet se svými přáteli. Mobilní aplikace pro Android a iOS umožňuje plnou kontrolu brýlí, živý náhled a přes vestavěný editor sešívání krátkých videí s délkou do 15 minut. Na složitější editaci je k dispozici plnohodnotná desktopová aplikace (pro OSX a Windows 7 a vyšší).

O napájení brýlí se stará dvojice Li-Po akumulátorů, které jsou umístěny v jejich bočnicích. Každá z nich má kapacitu 1 000 mAh a vystačí až na 90 minut záznamu. Dobíjení probíhá klasicky přes micro USB.

Orbi Prime

ORBI Prime jsou k dispozici ve dvou velikostech. Jedna je pro muže a jedna pro ženy. Na výběr je přitom hned pětice barevných kombinací – černá/černá, černá/ohnivě červená, zelená elektrická/dřevěná uhlí, bílá/břidlicová šedá, bílá/oranžový plamen.

V rámci limitované nabídky Exclusive Early Bird můžete mít brýle ORBI Prime spolu s Prime Pack (nabíjecí pouzdro, odnímatelný bezpečnostní popruh, USB kabel, a čistící hadřík na čočky) za 329 dolarů (8 010 Kč), což představuje úsporu 51 procent z maloobchodní ceny. Odhadované datum dodání je srpen 2017.

  • Odkaz: www.indiegogo.com
  • Do kdy: 2. 12. 2016
  • Požadovaná částka: 75 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 54 912 dolarů (4. 11. 2016 19:00)

Dokonalá ochrana pro váš Jet Black iPhone 7

Nejžádanějším barevným provedením nových iPhonů 7 a 7 Plus je tmavě černá Jet Black a je nutné říct, že po právu. Jet Black je opravdu černá a se svým lesklým skleněným povrchem vypadá skutečně elegantně. Lesklý povrch je nicméně doslova magnetem na otisky prstů, ale i jemné škrábance. Těm přitom nezabrání ani plastový kryt. Spíše je naopak ještě zvýrazní a udělá nové. Tím, že jsou tato pouzdra měkká, může se pod ně dostat prach a třením poškrábat povrch.

Na Indiegogo.com se nyní snaží uspět SwitchEasy GLASS, první skleněný kryt pro Jet Black iPhone 7, se kterým vynikne jeho černá, a přesto bude dokonale chráněný. Jako materiál použili jeho tvůrci 0,88 milimetrů silné temperované sklo, které nabízí tvrdost 7H a optickou průhlednost 90 procent.

GLASS

Tuhá konstrukce, která spojuje kovové hliníkové boky se skleněnými zády, přitom zajišťuje, že vždy bude zachována jednomilimetrová mezera mezi zády telefonu a sklem krytu. To znamená, že přímo se krytu dotýká méně než 13 procent vašeho iPhonu. Minimální kontakt přitom znamená nulovou šanci na poškrábání, a nemusíte se obávat ani nevzhledných bublin a skvrn, které mohou vzniknout, když se plastový kryt špatně přisaje v povrchu telefonu.

GLASS

Použití kovového rámečku by za běžných okolností zhoršovalo průchod bezdrátového signálu. Proto jsou v rozích speciální patentované průchodky pro signál. Design byl ostatně dotažený do nejmenších detailů, včetně zakřivení okrajů skla nebo patentovaného zamykacího mechanismu, který se uvolňuje drobným posuvným tlačítkem. Samotné pouzdro přitom zvýší tloušťku o pouhé dva milimetry. Kromě ochrany zad před poškrábání pak navíc chrání i objektiv fotoaparátu. Ten normálně ze zad vystupuje, ale v tomto případě je sklo krytu ještě o 0,6 milimetrů výše.

GLASS

V rámci limitované Early Bird nabídky můžete nyní získat na indiegogo.com jedno černé pouzdro GLASS pro iPhone 7 nebo iPhone 7 Plus spolu s ochranou displeje z temperovaného 0,3 milimetrů silného skla už za 29 dolarů (710 Kč) + poštovné. Budoucí cena pouzdra GLASS přitom bude 39,99 dolarů (970 Kč) a temperovaného skla na displej 14,99 dolarů (370 Kč). Odhadované datum dodání je přitom ještě tento měsíc.

  • Odkaz: www.indiegogo.com
  • Do kdy: 26. 11. 2016
  • Požadovaná částka: 15 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 6 157 dolarů (4. 11. 2016 19:00)

Zdroje: indiegogo.com, indiegogo.com

Diskuze ke článku
Milan Kutaj
Milan Kutaj
Naposledy upraveno: 7. 11. 2016 08:20
To akože majú TRADEMARK na vzduchovú medzeru v tom kryte? Čo sa stane keď zatlačím na to sklo? A nebude to sklo predstavovať problém pre fotoaparát pri zapnutom blesku?
tomáš
hmm, tak jsem si zrovna chtěl dát patentovat vzduch, ale uznávám, byli rychlejší...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze