Našel za sebe náhradu? Musk jedná s vlivnou manažerkou

Našel za sebe náhradu? Musk jedná s vlivnou manažerkou
Fotografie: Elon Musk (Twitter)
  • Ke změně ve vedení společnosti dojde za 6 týdnů
  • Vrcholnou manažerkou se má stát Linda Yaccarinoová z NBC Universal
  • Její rolí bude hlavně napravení vztahů se zadavateli reklamy a investory

Na sklonku loňského roku vyhlásil majitel Twitteru Elon Musk anketu, zda si uživatelé této sociálně sítě přejí, aby jí i nadále šéfoval. Výsledkem bylo přesvědčivé ne a novopečený ředitel se mu hodlal podřídit – jen co za sebe najde vhodnou náhradu.

Tato chvíle, zdá se, nastane zhruba za šest týdnů. Musk pouze prozradil, že to bude ona a že jeho role se změní na výkonného předsedu a technického ředitele, který bude dohlížet na produkty, software a systém.

Podle wsj.com je onou zmíněnou manažerkou Linda Yaccarinoová. Ta je v odborných kruzích známá svým desetiletým působením u NBC Universal.

List dále spekuluje, že tato výměna v čele je důležitá hlavně kvůli investorům a zadavatelům reklamy. Od Muskova nástupu a jeho kontroverzních kroků pocítila tato sociální síť jak odliv objemu reklamy, tak kolísání kurzu akcií. Naopak Yaccarinoová je ze svého předchozího působení známá jako tvrdá vyjednavačka s inzerenty. Byla také klíčovou osobou při spuštění streamovací služby Peacock, která je financována hlavně z reklamy.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze