Čínští výrobci smartphonů se zapojili do boje se zákeřným koronavirem

4
Čínští výrobci smartphonů se zapojili do boje se zákeřným koronavirem
  • Na boj s koronavirem přispěly společnosti Huawei, Oppo, Realme, TCL a MEIZU
  • Pomohly také společnosti alibaba.com, Lenovo nebo Xiaomi

Pokud nejste úplně odříznutí od světa, jistě vám neunikly zprávy o šíření nebezpečného koronaviru, který má na svědomí již několik desítek mrtvých. Zákeřný virus, původem z Číny, nenechal chladným ani výrobce smartphonů a jiné elektroniky, kteří se rozhodli pomoci peněžními příspěvky i vybavením pro nemocnice.

Na boj s mezinárodní hrozbou přispělo hned několik výrobců, jmenovitě se jedná o Huawei, Oppo, Vivo, Nubii, Realme, TCL a MEIZU. Prvně jmenovaná společnost věnovala podle informací cntechpost.com 30 milionů čínských jüanů organizaci „Wuhan Charity Federation“ za účelem prevence před nakažením a boje s virem. Kromě toho však také Huawei vystavěl 5G infrastrukturu v blízkosti nemocnice Wuhan Vulcan Mountain Hospital. Další výrobci jako Oppo nebo Vivo rovněž věnovali 30 milionů jüanů. Druhý největší výrobce televizorů na světě, společnost TCL, pomohl zasláním 10 milionů jüanů a kromě toho do nemocnice dodal LCD monitory, čističky vzduchu, ledničky, pračky a další.

Výstavba 5G vysílačů ve Wuhan Vulcan Mountain Hospital. Zdroj: weibo.com

Značka Nubia věnovala 600 000 jüanů a Realme, které rovněž spadá pod Oppo, darovalo 500 000 jüanů. MEIZU pro účely boje s virem vyhradilo prostředky ve výši 300 000 jüanů. Pomocnou ruku nabídly také společnosti Xiaomi a Lenovo. Konkrétně zajistily zdravotnické materiály v hodnotě asi 300 000 jüanů, přičemž Lenovo dodává i množství IT vybavení. Nepomáhají však jen výrobci smartphonů, ale také další subjekty, jako například e-commerce portál Alibaba, společnost Tencent, JD.com a další.

Diskuze ke článku
Mudr. Karel Koronavir
Ano, tak to je od těch firem jmenovaných v článku velice chválihodné. Jedná se totiž o úplně nový koronavirus, který svým chováním připomíná chřipku, ale dochází k většímu postižení plicní tkáně. A právě jeho největší nebezpečí spočívá ve vyvolání zánětu plic, a protože je to virus, tak na něj nezabírají žádná známá antibiotika. Hlavní nebezpečí to znamená pro osoby které jsou ještě i jinak nemocné, například kardiaci, právě lidé s plicními problémy, nebo lidé kteří jsou léčeni léky které snižují imunitu člověka. Nicméně moji kolegové lékaři a vědci po celém světě již dávají hlavy dohromady, a pracují na tom 24 hodin denně, to vás přátelé mohu ubezpečit.
Petarda
To není legrace. Raději jsem zakoupil zásoby nudlí a do svého smartphonu s displejem s poměrem stran 16:9 jsem stáhl hodně filmů se stejným poměrem stran, abych to celé nějak přežil.
Nguyen
To dobri sprava jeste ze ja f bespeci u me ve vecerka tadi sesko moje bradranec co prasovat f cina o rikala ze tam huwej pomahat hodna moc a on nenakasila nemoc.
Kim Čong-un
Naše vedec udelat dobra prace a vytvorit virus. Nase lidova armada virus rozsirit pomoci uprchlik do china. Ja varovat cely svet a hlavne muj tlusty kamarad Trump. Ty poslat muj tlusty kamarad 90 bilion dolars na muj ucet, ty znat muj ucet. Pak jak darovat vakcina na nova chripka. Ja nebyt robot, kliknout spravne.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze