Lenovo Yoga 5G posouvá možnosti notebooků o krok dále

Lenovo Yoga 5G posouvá možnosti notebooků o krok dále
  • Na veletrhu CES v Las Vegas Lenovo odhalilo Yogu s podporou sítí 5. generace
  • Uvnitř je upravený procesor Snadpragon, díky tomu výdrž na nabití činí až 24 hodin
  • Cena bude začínat zhruba na 40 tisících korun včetně DPH

Lenovo Yoga 5G je, jak už název napovídá, notebook s podporou sítí 5. generace. Díky tomu můžete být on-line téměř kdekoli, navíc s velmi rychlým připojením. Vzhledem k tomu, že sítě 5. generace zažívají celosvětový rozmach, bylo jen otázkou času, než se podobný notebook na trhu ukáže. A první to zvládlo Lenovo.

Lenovo Yoga 5G posouvá možnosti notebooků

K zajištění maximální přenosové rychlosti 4 Gb/s využívá notebook devíti antén, které jsou rozesety různě po těle. Právě díky nim chce výrobce docílit nejenom co nejvyšší přenosové rychlosti, ale také stability za různých okolností.

Lenovo Yoga 5G

Zatímco podle vzhledu jde o klasickou polohovatelnou Yogu, uvnitř se jedná spíše o zvětšený smartphone. O výkon se totiž stará procesor Snapdragon 8cx 5G (v kombinaci s grafikou Adreno 860). Tuto kombinaci je možné chladit pasivně, takže se zařízení obejde bez hlučných větráků. Při určitém způsobu používání (například sledování videa) se tak můžete dostat až na výdrž 24 hodin. To vše při váze 1,3 kilogramu a úhlopříčce obrazovky 14 palců. Na počítači přitom běží systém Windows 10, který můžete ovládat i dotykovým perem.

I když jsou pro české uživatele sítě 5G hudbou budoucnosti, pokud přeci jenom zatoužíte po tomto kousku, pak vězte že se začne prodávat během jara 2020. Lenovo chystá různé konfigurace a ta nejlevnější bude stát 1 499 dolarů, což by s českou DPH znamenalo asi 41 tisíc korun.

Dostupnost na našem trhu však nebyla potvrzena a dá se předpokládat, že před nástupem 5G sítí v ČR Lenovo s podobným modelem pro tuzemské zákazníky nepočítá.

Diskuze ke článku
Kubs
No ale treba poznamenať, že na tom beží orezaná verzia W10, na ktorej nespustíš klasické x86 aplikácie, takže ďalší nezmysel, to už tam mohli dať radšej Android
fuj ramecky
zase hezke male ramecky na stranach a hnusne velke nahore a dole :-(
Mio
"Lenovo Yoga 5G posouvá možnosti notebooků" Jo, hlavně s tím ARM CPU na palubě :D Jako je tam emulace, ale použitelná jen pro základní programy, nic pro solidní práci. Za ty peníze je to šílenost, i za polovinu by to bylo drahé. A to, že tam výrobce nedal větráček ještě neznamená, že ten SoC je možné chladiť pasivně. V zátěži dochází k přehřívání a spuštění throttlingu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze