BlackBerry definitivně končí, Samsung trolí Apple

mNews
BlackBerry definitivně končí, Samsung trolí Apple
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Xiaomi představilo nový telefon Poco M4 Pro 5G s 50Mpx fotoaparátem a čipsetem Dimensity 810
  • TCL oficiálně ukončí podporu BlackBerry začátkem ledna, představení Snapdragonu 898 se blíží
  • mNews přináší výběr těch nejzásadnějších novinek z uplynulého týdne

Xiaomi pokračuje s další podznačkou a tentokrát přišla řada na novinky od Poco, menší pieta nás čeká u konce BlackBerry a nakonec si ukážeme, jak si Samsung vystřelil z Applu. Vítejte u mNews.

BlackBerry definitivně končí, Samsung trolí Apple – mNews

Poco M4 Pro 5G představeno

Poco M4 Pro 5G, tak zní název očekávané novinky, která tak trochu připomíná nedávno představený Redmi Note 11. A to nejen výbavou, ale i vzhledem. Poco se však svým názvem rádo pochlubí velkým logem na zádech. Těšit se můžete na velký IPS panel s Full HD+ rozlišením a 90Hz obnovovací frekvencí. Procesorem je novinka od MediaTeku, Dimensity 810. Tu doplní 64/128 GB úložiště a 4/6 GB RAM. Baterii od kapacitě 5 000 mAh nabijete drátově výkonem 33 W a na zádech najdete jen 2 fotoaparáty, což je podle mě krok správným směrem. Hlavní snímač má 50 Mpx a doplňuje jej 8megapixelový ultraširokoúhlý objektiv. Novinka se bude prodávat na našem trhu za cenu od 6 tisíc korun. Takže pokud chcete 5G, toto je jedna z nejlevnější voleb.

BlackBerry definitivně končí

Bez velkého ohlasu definitivně končí jedna z nejznámějších značek mobilní historie. BlackBerry se zapsalo díky svým telefonům zaměřeným na produktivitu. Typický design s plnohodnotnou klávesnicí na spodní straně nebyl schopen držet krok s dobou a po finančních problémech se značka ocitla pod čínským výrobcem TCL. Ten už v roce 2020 ohlásil její konec a slíbil dvouletou podporu. Ani to však nedodrží, protože nyní bylo ohlášeno vypnutí služeb a zastavení aktualizací již k 4. lednu.

Výkonný Snapdragon 898 se blíží

Již na konci listopadu očekáváme oficiální představení nového vlajkového procesoru společnosti Qualcomm, který pravděpodobně ponese označení Snapdragon 898. Tento osmijádrový čipset má vedle dalších nabídnout jedno výkonné jádro Cortex-X2 o taktu 3 GHz a grafickým čipem bude Andreno 730. Vyráběn by měl být 4nm procesem a již nyní se předhání Xiaomi s Motorolou, kdo ho nabídne v telefonu dříve.

Samsung zase paroduje Apple

Zábavný marketingový vtípek si připravil německý Samsung. Ten si vystřelil z Applu, když pro nejrychlejší zájemce připravil várku „sametových měkkých čistících hadříků“... a to zdarma. Zcela očividně šlo o narážku na Apple, který si za čistící hadřík ve svém e-shopu říká o 590 korun. Není to poprvé, kdy si takto jihokorejský výrobce střílí ze svého konkurenta. Je však nutné podotknout, že nejednou v minulosti po podobné parodii nakonec zvolil stejnou cestu. Tak uvidíme, jestli sám hadříky nezačne časem prodávat.

Kdo by si nevzpomněl na humorné reklamy parodující výřez v displeji nebo chybějící 3,5mm jack pro sluchátka? A podívejte se na nové telefony řady S dnes.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze