Apple si patentoval „kouzelný“ prsten, který přinese novou dimenzi ovládání

6
Apple si patentoval „kouzelný“ prsten, který přinese novou dimenzi ovládání
  • Uvnitř prstenu se nachází senzory rozpoznání pohybu, mikrofon i modul pro bezdrátové propojení
  • Prstenem by mohli uživatelé psát, listovat knihou nebo se navigovat prostředím připojeného zařízení
  • V případě nebezpečných situacích by bylo možné skrze něj komunikovat, aniž by si toho někdo všiml

Na vlně popularity chytrých hodinek a náramků se veze řada výrobců již poměrně dlouho, a tak se zdá, že přišel čas dát prostor novému typu zařízení spadajícímu do kategorie wearables.

Stále se bude jednat o zařízení umístěné na ruce uživatele, nikoliv však na zápěstí tak, jak jsme zvyklí, nýbrž rovnou na prstu. Chytré prsteny jsou přitom již nějakou tu dobu na trhu, z nichž posledně představený má na starost světová jednička online prodejů Amazon. Nápad, který si nechal Apple patentovat u Úřadu pro patenty a ochranné známky Spojených států, zachycuje chytrý prsten, v němž se ukrývá spousta zajímavých funkcí.

Podle zveřejněných informací a patentových nákresů je v prstenu čipset, mikrofon, ale také důležitý modul pro bezdrátové propojení. Mezi senzory, které se uvnitř tohoto malého zařízení schovávají, najdeme rovněž vibrační motůrky zajišťující haptickou odezvu nebo senzor pohybu, který rozpozná, když uživatel píše či jinak pohybuje rukou. S prstenem by tak uživatelé mohli napsat například vzkaz na virtuálním kusu papíru, listovat knihou nebo využít gesta k navigaci prostředím připojeného zařízení či prstenu samotného.

Z nákresů lze rovněž vypozorovat, že interakce mezi prstenem a připojeným iPhonem či jiným zařízením by mohla probíhat skrze hlasové pokyny za pomoci Siri nebo znázorněné dotykové plochy (displeje).

Prsten od Applu by zároveň mohl pomoci uživatelům, kteří se vyskytnou v nebezpečných situacích. V takovém případě by skrze něj mohli komunikovat, aniž by si toho někdo všiml. Zařízení má mít rovněž biometrické senzory pro sledování zdravotního stavu majitele a díky bezdrátovému propojení je možné prsten využít k odemknutí přidruženého zařízení. Nabízí se také možnost ovládat zařízení jako například Apple TV nebo iPad.

Zajímavý chytrý prsten je však stále pouze patentem, a tak nemá cenu příliš diskutovat nad tím, co vše by se s „Apple Ring“ dalo dělat. Podobný patent od Applu a Microsoftu jsme ostatně mohli vidět již v roce 2015. Pokud nechcete čekat a hledáte alternativu chytrého prstenu, můžete vyzkoušet Echo Loop od Amazonu.

Diskuze ke článku
Joe Black
Joe Black
Nepřinese.
Carda
A já jsem měl k snídani nudle s tvarohem a k obědu nudle s mákem k večeři si dám nudle s kečupem aby mi líp klouzali do krku Už mám místo mozku v hlavě ultranudle To myslím vážně kdyby mi to někdo náhodou nevěřil. NudloManie je všude kam se podívám jsem z toho nadšen
připadám si už teď jak v jiné dimenzi ani kouzelný prsten k tomu nepotřebuji Protože Já Carda jsem přece váš Nudlí Král prudím na všech fórech a píšu pořád dokola ty samý hovadiny jen proto že vám všem závidím nové telefony ať už s displejem 21:9 nebo 16:9 na můj starý od nudlí upatlaný huawei se nedá dívat. Mimochodem jsem TYDÝT když tvrdím že 16:9 má větší displej než displej 21:9
Ps : Kdyby chtěl někdo vědět co budu mít zítra k snídani nebo k obědu neváhejte a napište rád se s vámi podělím o svá moudra
Johny
LOL, tahle zpráva je tak minimálně 5 let stará. Ta skica i ten photoshop jsou otřesný.
Mobile
Jelikož se tato vymoženost ještě na trhu neobjevila a žádnou další firmu Apple nekoupil, tak těžko můžeme něco podobného čekat. Nebo si snad někdo myslí, že to bude Apple vyvíjet... Kdepak, ten už pouze kupuje hotové technologie, které poté roubuje do svých zařïzení.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze