Přinášíme vám kompletní rozbor služby Apple TV+. Je čas dát Netflixu sbohem?

10
Přinášíme vám kompletní rozbor služby Apple TV+. Je čas dát Netflixu sbohem?
  • Apple TV+ nabídne pouze 7denní zkušební dobu, poté vyjde na 139 Kč měsíčně
  • V rámci jednoho členství může Apple TV+ využívat až 6 rodinných členů
  • Při zakoupení nového iPhonu, iPadu, iPodu touch, Macu či Apple TV zákazníci obdrží službu Apple TV+ na rok zdarma

Streamovací služba Apple TV startuje v České republice již 1. listopadu za přívětivou cenu 139 Kč měsíčně a přinese na první pohled zajímavou nabídku obsahu. Apple staví výhradně na vlastním originálním obsahu, do kterého cupertinský gigant investoval značné finanční prostředky.

Díky tomu se můžeme těšit na zvučná jména jako například Jennifer Aniston, Jason Momoa nebo Oprah Winfrey. Známí herci a nákladná produkce rozhodně není levná a podle deníku The Wall Street Journal vyjde Apple jedna epizoda seriálů See a The Morning Show na 15 milionů amerických dolarů. Pojďme se tedy v krátkosti podívat, na jaké pořady se můžeme těšit.

Počáteční nabídka Apple TV+

Seriál See nám umožní nahlédnout do postapokalyptického světa, ve kterém lidé přišli o zrak a vrátili se k základním způsobům přežívání. Důvod, proč je veškeré obyvatelstvo sužováno slepotou nám bude pravděpodobně postupně odhalen. Zdá se však, že hlavní zápletka se bude točit kolem novorozených potomků postavy, kterou ztvárňuje Jason Momoa. Rodiče totiž záhy zjistí, že s dětmi není něco v pořádku a mohou vidět. To se evidentně stane trnem v oku tamní vládkyni, která to pokládá za ohrožení celé civilizace a pokusí se vidící děti vypátrat.

V pořadu The Mornig Show bude účinkovat hvězda seriálu Přátelé, Jennifer Aniston, po boku Reese Witherspoon a Steva Carella. Seriál The Morning Show se zabývá vztahy v komplikovaném prostředí moderátorů ranních televizních zpráv.

For All Mankind se zaměřuje na vesmírný závod mezi velmocemi USA a Rusko v 60. a 70. letech o to, kdo jako první přistane na Měsíci.

Dickinson se zaměřuje na život mladé básnířky Emily Dickinson, která prozkoumává nástrahy společenské smetánky. Její rebelská povaha ji přivede do spousty zábavných situací.

Služba Apple TV+ se bude snažit zacílit nejen na dospělé obecenstvo, ale i na ty nejmenší. V záloze má seriál Helpsters od tvůrců pořadu Sezame, otevři se nebo Snoopy in Space, který bude sledovat příběh psíka Snoopyho, jenž se chce stát astronautem. Applu se navíc podařilo získat i známou moderátorku a autorku Oprah Winfrey, která má pro Apple TV+ natáčet rozhovory se zajímavými osobnostmi.

Kompletní podmínky

Apple TV+ jsme sice zatím nemohli vyzkoušet, ale již nyní máme k dispozici podmínky používání. Jeden Apple TV+ účet bude moci využívat až šest členů rodiny v rámci takzvaného Rodinného sdílení, které funguje například i u aplikací zakoupených na App Storu nebo obsahu z iTunes. Uživatelé budou mít rovněž možnost si videoobsah stáhnout offline do svého zařízení a sledovat i na místech bez přístupu k internetu. Co se týče kvality, můžeme čekat 4K s podporou HDR a zvukem Dolby Atmos, takže by měly seriály vypadat opravdu pěkně i na velké televizní obrazovce.

Zájemci o Apple TV+ budou mít k dispozici rovněž několik dní na bezplatné vyzkoušení. Konkrétně půjde o sedm dní, což je ve srovnání s měsíčním zkušebním obdobím u Netflixu a HBO GO podstatně méně. Zajímavou přidanou hodnotou Apple TV+, nebo spíše nákupu zařízení s logem nakousnutého jablka (dle úhlu pohledu), je roční přístup k veškerému obsahu zdarma. Pokud si tedy zakoupíte nový iPhone, iPad, iPod Touch, Mac či Apple TV, obdržíte Apple TV+ na rok zdarma, což je bezpochyby zajímavá nabídka.

Většina pořadů dostupných na Apple TV+ bude mít hned na začátku tři díly ke zhlédnutí, přičemž každý týden přibude nový díl. V příštích měsících budou přibývat další seriály, například Truth Be Told, Hala and the Banker nebo Servant.

Apple TV+ vs. Netflix a HBO GO

Je jasné, že Apple bude muset investovat velké množství financí do tvorby originálního obsahu, a to zejména, pokud se chce vyrovnat Netflixu, který funguje již několik let a kromě vlastního originálního obsahu, jako například Stranger Things, divákům nabízí i filmy z různých filmových studií. Podobná situace se přitom týká konkurenčního HBO GO.

Apple TV+ Netflix HBO GO
Zkušební období 7 dní 1 měsíc 1 měsíc
Cena za měsíc 139 Kč 199 Kč až 319 Kč 129 Kč
Maximální počet zařízení 6 4 5
Česká lokalizace ? ano ano
Nejvyšší možná kvalita obsahu UHD UHD HD

To by ovšem podle Financial Times neměl být pro Apple problém. Původní rozpočet jedné miliardy amerických dolarů (přibližně 23,4 miliard korun) již Apple navýšil na více než šestinásobek, tudíž by nemělo být o kvalitní obsah nouze. Na závěr zmiňme rovněž pro některé diváky důležitou přítomnost českých titulků. Netflix stejně jako HBO GO v tomto ohledu nabízí velmi slušnou lokalizaci. HBO GO se dokonce chlubí kompletním počeštěním veškerého obsahu. Jak tomu bude u Apple TV+ však bohužel zatím nevíme.

Diskuze ke článku
Zdenek Mach
Zdenek Mach
HBO GO už umí streamovat v UHD?
Ctiba
Zadupe ? Asi těžko z tak málo obshu měli s te do tabulky započítat i počet titulů ????
End
Jak vidím tak HBO GO rozdrtí Apple TV+, a Netflix ten nebude jen tak poražen Apple má prostě smůlu měl s tím přijít mnohém dřív.
Míla
U netflixu píšete česká lokalizace ano? Vždyť nemají do češtiny přeložené ani prostředí

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze