Apple představil nový iPad. Má větší 10,2palcový displej, ale v zastaralém těle

2
Apple představil nový iPad. Má větší 10,2palcový displej, ale v zastaralém těle
Fotografie: apple.com
  • Apple představil 7. generaci klasického iPadu
  • Největší změnou je nepatrně větší displej s úhlopříčkou 10,2 palce
  • Nasazen je samozřejmě nový operační systém iPadOS

První dnešní novinkou v rámci hardwaru od Applu je nový iPad. Jde o zcela základní model, konkrétně o 7. generaci původního iPadu. Ledacos naznačuje samotný design, kde Apple již ani nepředstírá snahu a design recykluje rok co rok stále dokola. Přesto se například pochlubil, že kryt 7. generace je vyroben ze 100% recyklovaného hliníku.

Apple iPad (10,2")

Nejpodstatnější změna se dotkla samotného displeje, který v rámci klasických iPadů vždy nabízel 9,7palcovou úhlopříčku. Tomu je však počínaje zářím 2019 konec a nejnovější iPad má displej s úhlopříčkou 10,2 palce. Sami vidíte, že změna to v praxi příliš velká nebude. Na každý pád jsou kolem panelu poměrně tlusté rámečky, ale je nutné vzít v potaz, že před sebou máme běžný iPad a nikoliv top varianty s přídomkem Pro nebo Air.

Apple iPad (10,2\")
Apple iPad (10,2") s iPadOS a klávesnicí

Pod kapotou nového iPadu je nasazen procesor Apple A10 Fusion, který je o něco méně výkonný než Apple A10X Fusion, který lze nalézt v iPadu Pro 2. generace. Počítat můžete s prodejem dvou verzí, ta lepší nabídne kromě Wi-Fi také LTE s rychlostí až 1 Gbps. Prostředí dostal na starost iPadOS, který je speciálně uzpůsoben právě pro větší displej tabletu a umožňuje například pokročilý multitasking s více otevřenými okny a pohodlnějším procházením spuštěných aplikací.

Nový iPad (10,2") má také standardní konektor pro připojení hardwarové klávesnice a rovněž se může pochlubit možností spolupráce s Apple Pencil. Fotoaparát u tabletu je samozřejmě stále spíše doplňkovou funkcí, a tak se nelze divit, že na zadní straně je jen jeden snímač s 8megapixelovým rozlišením.

Apple oznámil, že nový tablet iPad bude v prodeji od 30. září 2019 v základní konfiguraci za 329 dolarů. V přepočtu tak můžeme očekávat cenu kolem 9 tisíc korun.

Diskuze ke článku
Petr
Ale jo, když bych chtěl tablet, byl by ipad asi jasná volba. Zvětšila se jen úhlopřícka a ztenčily rámečky, nebo povyrostlo celé zařízení? A co usbc, už ho konečně má?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze