Patent ukázal, že Apple pracuje na odstranění výstupku fotoaparátů

8
Patent ukázal, že Apple pracuje na odstranění výstupku fotoaparátů
  • Použije hranol, který odkloní proud světla
  • Snímací čip tak bude moc být umístěn jinde

Fotoaparát a jeho schopnosti. Prakticky pro všechny velké výrobce je to klíčová součást jejich zařízení, na které neustále pracují. Jejich pokroky jsou pozoruhodné, ale stále se musejí vypořádat s omezeným prostorem – tam, kde mají klasické fotoaparáty centimetry místa, kde se mohou věnovat zpracování světelného paprsku, tam se musejí fotomobily popasovat s milimetry, do kterých se musejí vlézt nejenom všechny optické elementy, ale také nástroje na ostření a případně stabilizace obrazu. Výsledkem je pak obvykle nehezký hrb, který lemuje okolí čoček fotoaparátu.

Apple Patent Apple Patent

Apple proto pracuje, prozatím na papíře na dvojici patentů, které umožní zvětšit vzdálenost mezi čočkami a snímacím čipem, a to pomocí hranolu, který odkloní proud světla. První provedení má tři čočky a bude sloužit nejspíše jako teleobjektiv. Druhé, pětičočkové uspořádání zase vynikne šířkou záběru.

Výhoda takového uspořádání je jasná – snímací čip bude moci být o pár centimetrů níže, než je samotná čočka. To by ve výsledku mohlo znamenat, že zmizí hrb, který nyní soustavu čoček lemuje.

Diskuze ke článku
G.
Prečo nie je v článku zmienka o tom, že na trhu sú dva smartphony s rovnakým riešením - P30 Pro a Oppo Reno 10x Zoom?
End
Tvl revoluce :D
Porydge
Dejte tam o 1-2 tisíce mAh větší baterku, tloušťka vyroste o nějaký ten milimetr a je to. Vlastně pozdě... To je můj patent, ale jestli chtějí, tak za pár miliard dolarů je to jejich nápad. :-D
Simeon
Tyve, patent na hranol? To je zase něco jako patent na dosud nevídané kulaté rohy... :-D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze