Amazon se pustil do wearables. Má chytré brýle a dokonce i prsten

Amazon se pustil do wearables. Má chytré brýle a dokonce i prsten
  • Obojí se připojí k telefonu přes Bluetooth
  • Bude tak možno využívat hlasového asistenta z telefonu

Gigant v oblasti e-shopů znovu zkouší promluvit do dění ve světě mobilních telefonů. Tentokrát se o to nepokusí se samostatným přístrojem, ale zajímavým příslušenstvím, které by se mohlo trefit do mezery na trhu. Nečekejte totiž nějaké fádní hodinky nebo náramky. Dvojice představených výrobků (vedle řady chytrých reproduktorů) zahrnuje chytré brýle a dokonce i prsten.

Prstýnek se jmenuje Echo Loop a bude se vyrábět ve čtyřech různých velikostech. Jeho zaváděcí cena je 130 dolarů, finální pak 180, což při započtení české daně dělá něco přes 3,5 tisíce korun, respektive pět tisíc. Bude se vyrábět ve čtyřech různých velikostech a abyste trefili tu svoji, Amazon vám na vyžádání zašle sadu kroužků na vyzkoušení.

Echo Loop

Poté prstýnek spárujete přes Bluetooth se svým telefonem a budete moci využívat služeb hlasového asistenta. Nemusí to být tedy jen Alexa, ale i Siri nebo Google Asistent. Zařízení obsahuje mikrofon i reproduktor, takže nejprve pošeptáte svoji otázku nebo příkaz „do dlaně“ a pak si dáte prstýnek k uchu, abyste slyšeli odpověď. Tlačítko na těle slouží k přijmutí nebo odmítnutí hovoru, případně k vytočení oblíbeného čísla. Na příchozí hovory a notifikace vás upozorní jemné vibrace.

Na podobném principu fungují i brýle Echo Frame. Nečekejte tedy žádnou rozšířenou realitu, jakou se snažily nabídnout Google Glass. Jedná se o normální obroučky, kam si můžete zasadit svoje čočky a které ukrývají malý směrový reproduktor, takže odpovědi asistenta uslyšíte pouze vy.

Echo Frames

Předobjednávky těchto dvou a dalších produktů už byly spuštěny, Amazon však zatím doručuje pouze na adresy v USA.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze