Tyto chytré hodinky pohlídají vaše děti na jejich cestách

5
Tyto chytré hodinky pohlídají vaše děti na jejich cestách
  • Chytré hodinky pro děti poslouží zejména jejich rodičům, protože umožní sledovat jejich polohu
  • Při opuštění bezpečné zóny můžete dostat výstrahu, s dětmi je možno i komunikovat
  • Vše probíhá přes SIM kartu, kterou najdete v balení

V minulosti jsme už viděli nejeden pokus o chytré hodinky pro děti, které je mají na dálku hlídat. Toto řešení je však kromě oficiální dostupnosti v Česku zajímavé i tím, že řeší připojení v terénu.

Ke každým chytrým hodinkám Lamax WatchY2 dostanou uživatelé SIM kartu od operátora T-Mobile, která umožní přímou komunikaci s ratolestmi, a to bez jakýchkoliv závazků a nákladů navíc. Hlavní funkcionality nositelného zařízení dostupného v černém a růžovém provedení, ale souvisejí s technologií GPS, díky které můžete mít jistotu, že dítě dorazilo tam, kam mělo, třeba k babičce, do kroužku nebo ke kamarádovi domů.

Přes GPS je možné zjistit aktuální polohu dítěte i historii jeho pohybu, takže budete mít jistotu, že je váš potomek v bezpečí, aniž by došlo k narušení vzájemné důvěry. Pro tyto účely slouží i nastavení tzv. bezpečných zón, které vás pomocí mobilní aplikace Lamax Tracking následně upozorní na vstup a opuštění některé z nich.

Lamax WatchY2

Součástí hodinek je i SOS tlačítko, které slouží pro snadné spojení s telefonem rodiče jediným dotykem. I v případě menších nebezpečí vás dítě může kontaktovat, a vysvětlit vám tak například to, že se nemusíte strachovat, když přijde později ze školy, protože mu zkrátka jen ujel autobus a čeká na další.

Kromě přímého kontaktu formou volání je k dispozici i možnost komunikace prostřednictvím hlasových či textových zpráv, přičemž v prvním případě se jedná až o 15vteřinové audiozáznamy, které můžete využít pro sdílení krátkých poznámek, například informací o tom, co koupit cestou ze školy nebo v kolik dítě vyzvednete u kamaráda.

Pro Lamax je důležité téma soukromí, které zejména se sledováním polohy v reálném čase úzce souvisí. Proto výrobce disponuje vlastními servery. Tyto servery se fyzicky nacházejí v srdci Evropy a splňují mezinárodní certifikáty ISO 9001, ISO 14001 a ISO 27001 od TÜV SÜD. Vaše citlivá data tak nepoputují přes půl světa do datacenter třetích stran, kde by se potenciálně mohla stát předmětem zneužití.

Lamax WatchY2

Chytré hodinky Lamax WatchY2 nabízejí intuitivní dotykové ovládání s jednoduchými a zábavnými možnostmi komunikace. Dovolají se na ně pouze čísla, která sami přednastavíte, a až na deset kontaktů může váš potomek zavolat přímo z hodinek.

Smartwatch jsou vodotěsné a disponují baterií, která nabízí na jedno nabití provoz v rozmezí 20 až 50 hodin. Konkrétní výdrž závisí na tom, jakým způsobem dopředu nastavíte četnost lokalizace. Zařízení podporuje mimo jiné také fitness funkce, jako jsou krokoměr, počítání spálených kalorií či statistiky ušlé vzdálenosti za uplynulý týden.

Lamax WatchY2

Hodinky Lamax WatchY2 využívají mapové podklady od společnosti Google a jsou vyrobeny pouze ze zdravotně nezávadných materiálů neobsahujících ftaláty ani jiné nebezpečné materiály. Na českém trhu je zakoupíte za doporučenou maloobchodní cenu 3 290 Kč včetně DPH.

Diskuze ke článku
Emma
Nevíte, kde najít ženu na jednu noc? Pak přijďte - http://lady4.fun
Hrobniczech
Jen škoda, že se nedozvíme nic o praktickém využití hodinek (recenze by byla zajímavá). Takto by se hodilo označit text pouze za komerční sdělení.
Vrbajz
Ta cena je směšná. Hodinky umí to samé co čínské za cca 400kč a ty umí už i 4g a videohovory.
Kajel
Recenze by se hodila

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze