Apple aplikace týdne: Zprávy Google

Apple aplikace týdne: Zprávy Google
  • Zprávy Google jsou šikovným agregátorem zpráv napříč tématy
  • Možné je sledovat širší rubriky jako „sport“ i úzká témata jako „Arsenal“
  • Nechybí šikovné funkce typu přepínání světlého a tmavého režimu či všudypřítomné tlačítko pro sdílení

Každý chce mít o světě alespoň trochu přehled, ale pročítat vyšší počet zpravodajských serverů může být poměrně dost časově náročné. Zajímají nás navíc různá témata a web, který by je pokrýval všechny, vůbec nemusí existovat. Právě proto člověk ocení agregátor zpráv z různých zdrojů, přičemž jedním z těch vůbec nejlepších jsou Zprávy Google.

Google News – Apple aplikace týdne

Mobilní aplikace Zpráv Google je elegantním hubem, který dokáže shromáždit zprávy napříč zdroji a naservírovat je uživateli dle jeho preferencí. Pokud využíváte webovou verzi služby, své preference již máte pravděpodobně nastavené a pevně svázané s účtem Google. Pokud ne, stačí klepnout na ikonku tří teček, vybrat volbu Správa sekcí a následně si již jen vybrat témata, která vás zajímají.

Příjemné je, že vybírat můžete obecná témata jako třeba sport, ale stejně tak můžete ručně zadat téma mnohem užší, například Premier League, Toyota či třeba Andrej Babiš. Mezi okruhy svého zájmu můžete zařadit i konkrétní místo, takže již neprošvihnete žádnou novinku z oblasti svého bydliště.

Google News

Co se týče procházení samotných zpráv, úvodní stránka aplikace je celkovým přehledem novinek. Založena je na vašich preferencích i na vaší historii využívání služby. Nahoře naleznete Hlavní události, pod nimi novinky týkající se vašich oblíbených témat, poté vždy tři nejdůležitější zprávy z každé vámi sledované rubriky a na konci již následují ostatní důležité novinky bez ohledu na kategorii. Všechna tato témata si můžete zobrazit i zvlášť, postačí navštívit boční výsuvný panel a zvolit konkrétní rubriku.

Zprávy lze v aplikaci vyhledávat i ručně a nechybí ani užitečné vychytávky, jako je přepínání mezi světlým a tmavým režimem, či třeba všudypřítomné tlačítko pro sdílení. Díky němu je možné se zprávami dál pracovat: poslat si je do jiné aplikace k pozdějšímu přečtení, odeslat je mailem či zprávou, nebo je třeba sdílet na sociálních sítích.

Google News

Aplikace je v App Storu ke stažení zcela zdarma a optimalizována je jak pro iPhone, tak i pro iPad.

Stáhnout Zprávy a počasí Google

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze