Apple aplikace týdne: Thermo – Hygrometer

Jistě mi dáte za pravdu, že předpovídat počasí je celkem ošemetná záležitost. Ať už totiž odborníci předpoví cokoliv, nikdy nemají stoprocentní záruku, že se tak všechno stane. Lidé jsou pak ně náležitě naštvaní, jelikož si například naplánovali dovolenou a počasí jim překazilo veškeré plány. Není se tedy čemu divit, že i pro chytré telefony existují desítky aplikací, které nějakým způsobem předpovídají počasí.

Thermo-Hygrometer

Osobně používám hned několik různých aplikací, které mi nějakým způsobem každý den předávají informace o tom, jaké počasí venku bude. Celkem spolehlivé jsou různé radary a aplikace, které jsou napojeny na reálné meteorologické stanice. Velmi spolehlivá a zajímavá je i aplikace Thermo – Hygrometer, která je dostupná pouze pro Apple zařízení se systém iOS.

Thermo–Hygrometer – Apple aplikace týdne

Na první pohled však nejde o klasickou aplikaci, tak jak ji známe. Thermo – Hygrometer v sobě totiž skrývá hned čtyři zajímavé funkce, které používám každý den. V aplikaci lze kromě standardního teploměru nalézt i vlhkoměr, barometr a speciální teploměr, který měří pocitovou teplotu, která je vhodná pro člověka. Všechny čtyři funkce přitom spolupracují s GPS lokátorem ve vašem iPhonu či iPadu. Z toho tedy vyplývá, že aplikace měří místo, kde se právě nacházíte.

Samotná aplikace je v angličtině, což z uživatelského hlediska vůbec nevadí. V Thermo – Hygrometer lze nalézt jednoduchá nastavení, kde si můžete navolit jakou stupnici chcete používat, tedy zda Celsiovu nebo Fahrenheita. Aplikace také spolupracuje s integrovaným barometrem ve vašem zařízení, takže neustále dostáváte aktualizovaná data.

Thermo – Hygrometer je přitom velmi povedená i z hlediska designu. Všechny grafy a stupnice jsou interaktivní, tedy při každém spuštění se mění. Samotné informace jsou velmi přehledné a každý uživatel je velmi snadno pochopí, včetně různých piktogramů počasí či indexů. Aplikaci jsem také zkoušel různě porovnávat s online daty a radary a překvapilo mě, že naměřená data většinou korespondovala. Navíc, aplikace podporuje i landscape mód, tedy při otočení zařízení se objeví všechny čtyři funkce hezky vedle sebe.

Thermo – Hygrometer můžete v obchodě App Store stahovat za solidních 1,99 €, přičemž aplikace je určená pouze pro iPhone a iPad. Aplikace se také občas objevuje v různých slevových akcí a je tedy možné vychytat období, kdy bude zcela zdarma. Každopádně aplikace je velmi povedená, minimalistická a funkční. Ocení ji tedy prakticky všichni, kteří chtějí mít nějaký přehled o tom, co se venku děje.

Stáhnout Thermo-Hygrometer

App Store

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze