Apple vydal novou hudební aplikaci Moje melodie

7

Apple udělal velkou radost všem muzikantům. Ve středu totiž nečekaně spustil novou iOS aplikaci Music Memos, tedy Moje melodie. Ta je dostupná všem uživatelům v obchodě App Store zcela zdarma. Kromě toho také vydal velkou aktualizaci hudebních nástrojů a aplikace GarageBand.

Music Memos

Music Memos, tedy v českém prostředí Moje melodie, je velmi intuitivní aplikace, která funguje na principu nahrávání nekomprimovaného audio obsahu vysoké kvality na iPhone či iPad. Představte si, že jste nějaký muzikant a právě vás napadl skvělý rým nebo text písničky. Jednoduše spustíte aplikaci, zmáčknete tlačítko nahrávání a můžete spustit.

Pro muzikanty to znamená konec zaznamenávaní písniček na kousky papírů či ubrousků. Jakmile máte nahráno, písničku si můžete různě pojmenovat, přičemž nechybí ani rozdělení konceptů podle různých štítků, například na akordy, refrén, sloka či riff.

Všechny nahrané nápady pak naleznete v jedné knihovně. Music Memos také umí rozpoznávat rytmy a akordy, a to jak na akustickou kytaru nebo při hře na piano. Ke každému konceptu také můžete doplnit hudební doprovod v podání bubnů a basových prvků.

Music Memos iPhone

Koncepty samozřejmě můžete i dál sdílet, například otevřít v další hudební aplikace od Applu GarageBand či Logic Remote. Díky těmto aplikacím můžete své nápady vyladit k dokonalosti a pustit do světa. S nadsázkou lze říct, že v dnešní době, k tomu abyste mohli dělat muziku, stačí jen iPhone a nějaký hudební nástroj.

Uživatele také velmi potěšil výrazný update GarageBandu na iOS, kde nově můžete přidat a hrát ve virtuálním studiu pro bubeníka. V aplikaci si také objevily nové Live Loopy, které přinášejí více než tisíc nových zvuků a různých smyček. Rovněž jsou k dispozici pro baskytaristy nové zesilovače a můžete vytvářet i hudební remixy. Zkrátka řečeno, muzikanti naleznou vše na jednom místě.

GarageBand

Pokud používáte nový iPhone 6S a iPhone 6S Plus potěší vás také fakt, že v GarageBandu přibyly zkratky pomocí 3D Touch a Apple rovněž představil podporu pro iPad Pro.

Stáhnout Music Memos

App Store

Zdroje: apple.com

Diskuze ke článku
Lukáš
Jo GarageBand, to je na celém iOS asi to nejlepší a taky důvod proč jsem u tohoto systému vydržel tak dlouho, i když nakonec ani to nepomohlo.
Michal
Jak už jsem psal ráno, jsou to moc fajn aplikace a opravdu se dá říci, že pokud má člověk nástroj a kvalitní mikrofon dá se na iPhonu udělat MUZIKA.
Michal
Mimochodem iOS 9.2.1 pěkně napravuje chod na iPhone 4s - start systému po zapnutí je sice delší, ale chod je rychlej, stabilní a většina aplikací startuje stejně nebo rychleji než na 8.4.1. Takže teď tu je už zcela oprávněně podpora a novej OS i pro 5 let starý telefon. ;)

http://youtu.be/hZBtIZf_LRg

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze