Android chce aplikace namísto odinstalování archivovat

1
Android chce aplikace namísto odinstalování archivovat
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Nově by mělo jít odstranit jen část aplikace
  • Uživatelská data zůstanou zachována
  • Ulevilo by se tak majitelům telefonů s malými úložišti

Kombinace Androidu a telefonu s malým úložištěm může být docela problematická. Instalace aplikací na paměťovou kartu není vždy možná a není úplně spolehlivá, a tak náročnějšího uživatele čeká boj o každý megabajt. Tato zkušenost je naštěstí pro většinu z nás již minulostí, ale existují trhy, kde je 32GB vnitřní paměť stále standardem. Velikosti aplikací a zvláště pak her ale neustále rostou.

Na vývojářském blogu Googlu byla nyní ohlášena nová vlastnost Androidu, která by mohla značným způsobem zpříjemnit život uživatelům, kteří mají s místem ve svém telefonu problémy. Nově by zde mohla být možnost aplikaci nejenom odinstalovat, ale i archivovat. Tím se odstraní většina dat, které aplikace používá, ale zůstanou zachována uživatelské informace. Lze se tak kdykoli později k aplikaci vrátit, aniž byste museli vše znovu nastavovat a například ve hrách nepřijdete o svůj postup.

V podstatě jde o obdobu funkce, které se v iOS říká „Offload Unused Apps“. Na Androidy by se mohla dostat někdy v průběhu tohoto roku. Protože půjde o funkci Google Play Services, dočkají se jí nejspíše i ty přístroje, které již nedostávají pravidelné aktualizace. Aby bylo možné tuto funkcionalitu využít, je potřeba, aby na to aplikaci připravili vývojáři, stejně jako v případě hraní her během jejich stahování.

Diskuze ke článku
Pc Wifi
Pc Wifi
udrzovat mrdnik po aplikaci i nadale v telefonu, skutecne SUPEEER :-/ kdyby sly radejc odparat veskera howna co jsou fakt leckdy k nicemu, FCB apod., 32GB (resp. pro uzivatele tak 22GB po prvotnim zapnuti a prohnani updatem hned par giga zmizi)...vnitrni pameti je smrtelne nutny zaklad... no budem doufat ze velmi brzy bude absolutnim minimem 64GB.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze