7 velkých skandálů mobilního světa

20
7 velkých skandálů mobilního světa
  • Na některé výrobce je zaměřena větší pozornost, a tak jejich neúspěchy o to více bolí
  • Pokud se snaží o inovace, je selhání téměř zaručeno
  • Lidé jsou naštvaní, ale mnohdy se i dobře baví na cizí úkor

7. Pixel a jeho problémy

Povahou skandálu není ani tak samotné provinění, jako spíše jeho spojení s osobou, která se ho dopouští. Totéž platí i u mobilních telefonů. Zatímco neznámá značka v klidu vyřídí pár reklamací a svůj produkt v tichosti stáhne, známá jména se mohou těšit, že si na jejich selhání všichni smlsnou.

Přesně to je případ telefonů Pixel, které mají být výstavní skříní operačního systému Android. I když jej během let vyráběly různé firmy, vždycky se našel nějaký nedostatek. Posuďte sami:

Google Pixel 3 XL

6. Apple Antennagate

Mohlo by se zdát, že neúspěch Pixelů vrhá temný stín na všechny telefony s Androidem. Jenže i na druhé straně barikády nejsou všichni dokonalí. Problémy se ztrátou signálu u iPhonu 4 při určitém druhu uchopení byly prvním větším skandálem amerického výrobce, pročež se mu dostalo největší popularity. Dopomohla k tomu i vyjádření Steva Jobse, že ten telefon „špatně držíte“ nebo různá řešení v podobě náplastí a pouzder.

Apple iPhone 4

5. Amazon Fire Phone

Někdy se ani nemusí nic vyloženě pokazit, abyste selhali. Tak lze stručně shrnout krátkou historii telefonu od Amazonu. Zatímco při premiéře všechny ohromoval, o necelý rok později horko těžko výrobce rozprodával skladové zásoby.

Amazon Fire Phone – první pohled

4. Apple Bendgate

Telefony se neustále zvětšují, to je fakt. Zároveň se snaží držet úzký profil, protože to vypadá sexy. Bylo tedy jen otázkou času, než si někdo vytáhne černého Petra a telefony se mu začnou ve velkém ohýbat. Karta padla zase Applu, ale je dobře, že lidé se naučili brát podobné věci s humorem.

iPhone 6

3. Samsung Galaxy (deto)Note 7

Do smíchu pravděpodobně nebylo nikomu ze Samsungu, kdo stál za vývojem Galaxy Notu 7. Jeho defektní baterie totiž neznamená jen nefunkčnost, ale přímé ohrožení života, například při cestách letadlem. Situace byla o to horší, že se produkt už začal prodávat, a tak jej musel Samsung komplikovaně stahovat. I přesto jsme jej měli nějakou dobu v redakci a kolega Martin Pultzner se při rozbalování ani trochu nezpotil. Unboxing přežil a dokonce přinesl první dojmy – byla to pro Samsung dvojnásobná škoda, protože telefon to byl jinak velmi podařený.

Samsung Galaxy Note 7 – videopohled

2. Apple Batterygate

Mezi lidmi se hojně diskutuje o tom, jestli výrobci záměrně přidávají do svých výrobků součástku, která se pokazí těsně po záruce a donutí vás k drahé opravě nebo rovnou zakoupení nového přístroje. Takové „kazítko“, máme-li zůstat slušní. Apple se k něčemu takovému dokonce přiznal: záměrně zpomaluje zařízení se starší baterií. Prý se snaží o spolehlivou funkčnost starších generací svých telefonů. Ale otevřeně o ní začal mluvit až ve chvíli, kdy se celá věc provalila.

1. Samsung Galaxy Fold(gate)

Měl to být přístroj, který po dekádě stagnace určí úplně nový směr pro mobilní telefony. Je neuvěřitelně složitý, a tudíž neuvěřitelně drahý. Člověk by se něco takového skoro bál vzít do ruky, ale všechno bylo prý náležitě otestováno. Tedy až na jednu „drobnost“, kterou je lidský faktor. Kdyby šlo však jen o velikost nápisu „NESTRHÁVEJTE FÓLII“, asi by bylo zpoždění menší, než současný odklad na neurčito. I ohebný Huawei Mate X se v tichosti zpozdil – z června na září. Vypadá to, že budoucnost se prozatím odkládá.

Technické parametry Samsung Galaxy Fold 4G

Kompletní specifikace
Konstrukce160,9 × 117,9 × 7,6 mm, 276 g, konstrukce: rozevírací, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 7,3" (2 152 × 1 536 px)
Fotoaparát12 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 855, CPU: 1×2,84 GHz + 3×2,41 GHz + 4×1,78 GHz, GPU: Adreno 640
PaměťRAM: 12 GB, vnitřní paměť: 512 GB / 1 000 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ne, LTE: 1 200 / 150 Mb/s, Wi-Fi: Wi-Fi 6, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor4 380 mAh, bezdrátové nabíjení: ano
Dostupnostprosinec 2019, 53 999 Kč
Diskuze ke článku
Lukáš
Huawei mate x se nezpozdí, tedy alespoň dle oficiálního vyjádření Huawei, které vzniklo právě jako reakce na problémy s foldem
Blue Sun
Blue Sun
Vážně patří Galaxy Fold na "první místo", když průsery Apple byly daleko větší? Ale notak, pissálku.
Porydge
Zapomněli jste na iPad Pro unresponsive touchscreen gate. :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze