Samsung posílá bezpečnostní boxy pro možnost vrácení Notu 7

16

Zbývá už jen vše uklidit,mohlo by se říci v souvislosti s kauzou kolem Samsungu Galaxy Note 7. Výrobce vyzývá majitele, aby telefony navrátili a pro tyto účely některým zřejmě zasílá speciální tepelně izolační boxy a rovněž návod, jak telefon správně zabalit.

Samsung Galaxy Note 7

Veškeré poslední naděje, že to Samsung s modelem Galaxy Note 7 zvládne a dokáže vykličkovat z nelichotivé situace, vzaly včera za své. Jihokorejský výrobce potvrdil, že byla ukončena výroba a stejně tak prodej. Mnoho majitelů však nový Note 7 používá a většina i ke své spokojenosti. I přesto je výrobce vyzývá k tomu, aby telefon přestali používat a vrátili jej. Pro tyto účely rozesílá tepelně izolované boxy, což dokazuje příspěvek na fóru XDA-Developers.

TIP! Recenze Samsung Galaxy Note 7 – Velkolepý návrat

Návod na zabalení modelu Galaxy Note 7 od Samsungu

Uživateli je doručena poměrně objemná krabice, která se skládá z mnoha menších krabiček, návodu a také gumových rukavic. Ty zde však nejsou kvůli telefonu, nýbrž z důvodu přítomnosti keramických vláken na izolovaném boxu, na které by někteří mohli být alergičtí. Dle návodu má uživatel telefon vypnout a vložit do přibaleného ochranného sáčku. Následně telefon vloží do menší krabičky, která následně padne do větší krabice. Tento celek pak patří do základní izolované krabice, na které nechybí náležitá upozornění.

Například, že jde o nebezpečnou zásilku s vadnou baterií a současně také instrukce pro přepravce, že zásilka smí být přepravována pouze pozemní dopravou a nikoliv letecky. Vše důkladně ilustruje video, na které se níže můžete podívat.

Technické parametry Samsung Galaxy Note 7

Kompletní specifikace
Konstrukce153,5 × 73,9 × 7,9 mm, 169 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP68
DisplejSuper AMOLED, 5,7" (2 560 × 1 440 px)
Fotoaparát12 Mpx (4 032 × 3 024), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetSamsung Exynos 8 Octa 8890, CPU: 4×2,3 GHz + 4×1,6 GHz, GPU: ARM Mali-T880
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: 300 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor3 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ano, doba nabíjení: 1:41 hodin
Dostupnost, 23 790 Kč

Zdroje: androidauthority.com, xda-developers.com

Diskuze ke článku
Patrik Halmi
Patrik Halmi
Jakože musím uznat je to hodně pěkný telefon a je to docela smutné, že lidé kteří jej mají a funguje jím normálně tak jej musí vrátit. Ale bohužel Samsung zaváhal a chtěl být první před Applem a to se mu hezky vymstilo. Věřím, že se to už nestane takový průšvih.
Roman Matúš Labuš
Roman Matúš Labuš
Škoda.... asI budem musieť ísť do niečoho iného.
Petr
Tak to vypadá na konec řady NOTE - většina odborníků doporučuje Samsungu zrušit pojmenování řady Note protože ve světě je vnímána silně negativně a má nenapravitelně zničenou pověst.
Pokud tedy vznikne za rok nový tabletofon vypadá to že přijde s novým jménem.
Další problém je, že Samsung dodnes nepřišel na pravý důvod explozí - celý problém tak může být podstatně větší než jen vadný akumulátor - ty byli nahrazeny jinými od externího dodavatele a telefony i tak vybuchují dál.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze