Xiaomi Mi MIX 4 vsadí na vyjíždějící kamerku a 90Hz displej bez výřezu

5× aktualizováno
Xiaomi Mi MIX 4 vsadí na vyjíždějící kamerku a 90Hz displej bez výřezu
  • Zástupce firmy jej srovnával s podobně velkým čipem od Samsungu
  • Vypadá to, že se rozběhnou nové závody v počtu megapixelů
  • Byla certifikována verze pro 5G

Aktualizováno 10. 9. 2019

Dnešní příspěvek na sociální síti Weibo odhalil přítomnost superrychlého 40W nabíjení a 90Hz obrazovky u chystaného Xiaomi Mi MIX 4. V rámci zachování displeje bez výřezů novinka obdrží vyjíždějící kamerku na rozdíl od výsuvné konstrukce u Xiaomi Mi MIX 3.

Aktualizováno 4. 9. 2019

Představení Xiaomi Mi MIX 4, které bylo původně plánováno na polovinu září, se kvůli konkurenci (zejména Huawei Mate 30 Pro a iPhonům 11) odkládá až na 24. září. Podle dostupných zdrojů bude telefon jako první na světě disponovat fotoaparátem o rozlišení 108 megapixelů, který by měl doprovázet 16megapixelový ultraširokoúhlý objektiv a 12megapixelový teleobjektiv, jenž má zaujmout 5× zoomem.

Dále by nemělo chybět 12GB operační paměti, Snapdragon 855+ či nejnovější Android 10 s nadstavbou MIUI 11, která bude představena rovněž 24. září. Spekuluje se rovněž o označení telefonu jako Xiaomi MIX α. Více se dozvíme již za za pár dní.

Aktualizováno 7. 8. 2019

Chystané Xiaomi Mi MIX 4 by mohlo oslnit také zbrusu novým fotografickým senzorem Samsung ISOCELL 108MP, který teoreticky pořídí až 108megapixelový snímek, avšak reálně by uživatel pořizoval fotografii složenou ze čtyř, což znamená ve 27megapixelovém rozlišení. O tomto kroku informoval únikář zvaný Ice Universe. Tyto informace korespondují s dřívějšími, které tvrdily, že čip bude lepší než 64megapixelový.


Aktualizováno 6. 8. 2019

Na stránkách čínské certifikace 3C se objevil tajemný model s označením M1908F1XE, který by podle informací tme.net mohl představovat chystaný Xiaomi Mi MIX 4. Samotný záznam bohužel příliš mnoho neprozrazuje, lze z něj však vyčíst přítomnost superrychlého 45W nabíjení, což by z modelu Mi MIX 4 učinilo rekordmana v rychlosti nabíjení smartphonů výrobce Xiaomi.

Xiaomi Mi MIX 4

Aktualizováno 30. 7. 2019

Vedle „běžné“ varianty telefonu vybavené LTE se připravuje i ta s 5G. Odhalily to úniky z čínského ministerstva průmyslu a informačních technologií, které přinesl mydrivers.com. To zapadá i do prohlášení CEO Xiaomi, že chystají 5G zařízení na druhou polovinu tohoto roku.

Mi MIx

Původní obsah z 8. 7. 2019

Xiaomi Mi Mix 4 bude mít lepší senzor než ten od Samsungu – 64MP ISOCELL Bright GW1,“ prohlásil na diskusním serveru Weibo Wang Teng, produktový ředitel Xiaomi. Jeho příspěvek byl však zanedlouho smazán. Sony na mobilním snímači s tak velkým rozlišením pracuje a žádná další firma nenabízí podobnou alternativu.


Samozřejmě pojem „lepší“ je hodně vágní slovo a nemusí se nutně vztahovat k rozlišení, ale klidně k citlivosti na světlo nebo jinému parametru. Nicméně to vypadá, že před sebou máme další závody v počtu megapixelů (už zase).

Realme totiž ohlásilo, že pracuje na telefonu s výše zmiňovaným čipem od Samsungu a další výrobci se co nevidět přidají.

Diskuze ke článku
G
Svet je späť tam, kde má byť. Znova si idú porovnávať, kto ho má väčšieho a nie menšieho ako u rámikov.
Pepe
Hlavně ať to má do 150mm, bez rámečků, ideálně s IP6X, a trochu slušnou baterku. Pak jim moc rád dám svoje peníze.
Carda
Zřejmě přijdou s nějakým nudloidním Failem jako byl ten poslední :D
Mara Studna
Mara Studna
Cardo,už se na to fakt vyser a to myslím vážně!!!Jsi trapnej a Všem k smíchu-to Ti nevadí,tedy dobře!!!Jdi už s těmahle nudlema někam a pořád to sem necpi-to nikoho nezajímá-jsi opravdu blbej,to nemá obdoby!!!!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze