Xiaomi opět boří rekordy! Představilo superrychlé bezdrátové nabíjení

10
Xiaomi opět boří rekordy! Představilo superrychlé bezdrátové nabíjení
  • Bezdrátové Mi Charge Turbo nabíjí smartphone výkonem 30 W
  • Xiaomi nedávno ukázalo rovněž 100W drátové nabíjení

V disciplíně bezdrátového nabíjení dlouhodobě kraluje Xiaomi, které dnes posunulo limity zase o kousek dál. Před chvílí představená technologie „Mi Charge Turbo“ umožňuje bezdrátové nabíjení o výkonu až 30 W. Speciální pětivrstvá cívka by měla podle výrobce umožnit až 98% efektivitu, díky čemuž se má během generovat méně odpadního tepla.

Podle Xiaomi by tato nová technologie měla zajistit nabití 4 000mAh baterie na hodnotu 50 % během pouhých 25 minut. Plné nabití baterie stejné kapacity nastane za 69 minut. Ve srovnání s 20W nabíjením u Xiaomi Mi 9, pomocí něhož lze tento telefon s baterií o kapacitě 3 300 mAh nabít na hodnotu 30 % během 30 minut, došlo ke znatelnému zrychlení.

I s přihlédnutím k tomu, že bude teoreticky udávaný maximální výkon o něco menší, představuje Mi Charge Turbo stále podstatné vylepšení bezdrátového nabíjení. První telefon, u kterého se technologie objeví, má být Xiaomi Mi 9 Pro 5G. Zda bude bezdrátová nabíječka dodávána přímo balení, nebo ji bude potřeba dokoupit zvlášť, však zatím nevíme. U Xiaomi Mi 9 bylo potřeba v rámci udržení nižší prodejní ceny bezdrátovou nabíječku dokoupit samostatně.

Na závěr dnešního představení se společnost pochlubila, že již nyní testuje bezdrátové nabíjení o výkonu 40 W. Nedávno také čínský výrobce ukázal, jak by vypadalo (drátové) nabíjení výkonem 100 W. Zdá se tedy, že budoucnost mobilních baterií tkví spíše ve vylepšování technologie rychlého nabíjení, než ve zvětšování kapacity.

Diskuze ke článku
StalkerPetr
Místo nových lepších baterií vymýšlí jen jak je rychleji zničit. U svého nového Note10+ nabíjím pomalu přes noc. Jednou týdně vypnu a nabíju vypnutý. Lepší jak cokoliv.
Tomason
Postupně to bude stoupat až na 2000 wattů, to bude rychlovarná konvice.. -)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze