Bezdrátová nabíječka za stovku? V IKEA realitou do vyprodání zásob

1
Bezdrátová nabíječka za stovku? V IKEA realitou do vyprodání zásob
Fotografie: IKEA
  • IKEA ještě donedávna nabízela bezdrátovou nabíjecí podložku za 99 Kč
  • V současnosti je vyprodaná, ale v budoucnu by mohlo dojít opět k naskladnění

S nákupem smartphonu přichází často i sekundární potřeba zainvestovat do nového příslušenství, kdy tím nejdůležitějším je „nabíjecí technika“. Ve světě drátového nabíjení se přitom velmi často řeší (i když s nástupem iPhonů osazených USB-C snad tento problém brzy pomine) typ nabíjecího konektoru, případně adaptér. S druhým zmíněným aspektem vám může pomoci i náš článek zaměřený na výběr ideální nabíječky, jež nabije telefon, tablet i notebook a zároveň potěší kompaktními rozměry.

Druhým řešením je u lépe vybavených a zpravidla dražších smartphonů (ačkoliv například takový Infinix Note 30 Pro nebo T Phone Pro dokazují, že to tak nutně nemusí být) možnost bezdrátového nabíjení. U něj jsou zpravidla požadavky na nabíjení diametrálně odlišné. Obvykle se tak příliš neřeší nabíjecí výkon, který často dosahuje jen jednotek W. A právě pro všechny, kteří by chtěli svou domácnost vybavit sadou bezdrátových nabíjecích podložek, máme jeden tip, tedy spíše měli jsme...

Stylová bezdrátová nabíjecí podložka za 99 Kč?

Ačkoliv máme značku IKEA spojenou především s nábytkem, dekoracemi či plánováním přestavby domácnosti, již nějaký ten pátek nabízí i elektroniku. Na fzone.cz jsme tak například testovali stylovou čističku vzduchu Starkvind či reproduktor připomínající obraz s názvem Symfonisk. V portfoliu výrobce však najdeme rovněž stylovou bezdrátovou nabíjecí podložku Nordmärke v podobě základního „puku“ s křížem pro správné vycentrování telefonu. Že se nejedná o nějaké skladové zásoby z archaických časů přitom prozradí moderní USB-C, avšak kabel (resp. adaptér) si již musíte dokoupit samostatně. Výrobce zároveň uvádí, že maximální nabíjecí výkon činí 5 W a nabíjení funguje i s telefony v krytu, ovšem pouze, nepřesáhne-li tloušťka krytu 3 mm. O podpoře nového standardu Qi2 či vyšším nabíjecím výkonu pak pochopitelně nemůže být řeč, ale vůbec to nevadí, neboť vám vše Nordmärke vynahradí cenou 99 Kč.

Recenze bezdrátové nabíječky IKEA Nordmärke

Za tuto cenu se bezdrátová nabíjecí podložka prodává na ikea.com/cz, kde se momentálně uvádí, že je vyprodána. Ti, kteří tak tuto akci stihli, mohli získat líbivou bezdrátovou nabíječku v červeném provedení skutečně za pár korun. Nezbývá tak než doufat, že se ji IKEA pro velký úspěch znovu rozhodne za 99 Kč naskladnit, i když je nutné uznat, že ani šedé barevné provedení nevypadá špatně a díru do kapsy vám rozhodně neudělá.