Máme potvrzeno: Huawei Mate 30 Pro bude představen 19. září v Mnichově

16
Máme potvrzeno: Huawei Mate 30 Pro bude představen 19. září v Mnichově
  • Twitterový příspěvek pravděpodobně odkazuje na kruhový modul fotoaparátu, ve kterém se bude údajně nacházet také dvojice 40Mpx snímačů
  • Uvnitř telefonu najdeme Kirin 990, který bude představen již 6. září
  • Chybět nemá ani 6,7" AMOLED displej či podpora 55W nabíjení

Huawei před malou chvílí oficiálně oznámil datum představení svého nejnovějšího vlajkového smartphonu Huawei Mate 30 Pro, ke kterému dojde 19. září v Mnichově.

Krátký twitterový příspěvek, který láká na událost, rovněž odkazuje na termín „full circle“. S největší pravděpodobností jde o narážku na zadní kruhový modul fotoaparátu, ve kterém se bude údajně nacházet také dvojice snímačů o rozlišení 40 megapixelů. Uvnitř telefonu bychom se měli dočkat nového čipsetu Kirin 990, jenž bude představen již 6. září na veletrhu IFA v Berlíně. Dále by se měl ve výbavě objevit 6,7palcový AMOLED panel či podpora superrychlého 55W nabíjení.

O tom, s jakým operačním systémem bude novinka představena, stále probíhají debaty. Podle informací Reuters Google v současnosti nemůže společnosti Huawei udělit potřebné licence k OS Android. Pokud by se do zářijového představení, respektive začátku prodeje, situaci mezi americkou vládou a čínským výrobcem neuklidnila, zůstává stále v záloze také systém HarmonyOS. Toho bychom se však podle viceprezidenta Huawei v telefonech ještě letos dočkat neměli.

Diskuze ke článku
Ondra
Určitě si někdo koupí telefon, kde nejsou aplikace, který je zvyklej používat.
Ondrej Nekola
Ondrej Nekola
Bez Play by mohlo mít to uvedení značný komický potenciál.
kudla
Směšné Huawei dotkal.
Jindra S.
Neverim ze by to vydali bez podpory Google. Do vydani se to jeste zmeni tak jak to bylo u Honoru. Huawei je pro Google dulezity partner. Zase tak cerne bych to nevidel.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze