Vyzkoušeli jsme virtuálního operátora COOP Mobil. Jak uspěl?

8

COOP Mobil, který funguje v sítích Vodafone, není ve světě virtuálních operátorů žádným nováčkem, jeho služby byly spuštěny již listopadu minulého roku. Dnes se mu však podíváme na „zoubek“ trochu podrobněji. COOP Mobil, jako jeden z mála, přichází jak s nabídkou předplacené karty, tak také s tarify bez závazků. Navíc se i celkem činí v nabídce různých slev a akcí. Jak tedy nakonec COOP Mobil obstál v našem dlouhodobém testu?

Úvod

Na začátek by bylo dobré zmínit si některé faktické údaje. COOP Mobil je provozován společně skupinou COOP, Vodafone Czech Republic a.s. a MATERNA Communications a.s. V České republice je COOP značkou nejširší sítě prodejen potravin a zboží denní potřeby sdružující zhruba 2 800 prodejen a zaměstnává přitom zhruba 15 000 lidí. Spuštění a provozování COOP Mobil sítě zapadá do celkové strategie skupiny COOP s cílem poskytovat svým zákazníkům další potřebné a výhodné služby s přidanou hodnotou. Vodafone zase poskytuje pro COOP Mobil mobilní telekomunikační síť, společnost MATERNA Communications je odborným garantem a provozovatelem zákaznického centra COOP Mobil.

COOP Mobil

Nepřehlédněte:

Takže jak?

Podle úvodních informací to vypadá vcelku jednoduše, COOP Mobil funguje pod skupinou COOP, Vodafone poskytuje svoji síť a společnost MATERNA Communications zastřešuje technickou stránku, klasický virtuální operátor, dalo by se říci. Situace je však trochu složitější. Pokud se totiž podíváme do Obchodního rejstříku, najdeme zde následující: vlastníkem virtuála COOP Mobil (která je dle Všeobecných podmínek poskytovatele služby), není skupina COOP, ale společnost Vodafone Czech Republic a.s.

100% vlastníkem COOP Mobilu je Vodafone

Ať už je situace jakákoliv, v dnešních dojmech se zaměříme na to pro zákazníky nejdůležitější - nabídku. Jak už jsme zmínili v úvodu, virtuální operátor COOP Mobil nabízí jak variantu předplacené karty, tak také paušálního tarifu/zvýhodnění, chcete-li. Dle předpokladu dochází s užším spojením se skupinou COOP, pravidelné nákupy vám tedy mohou ve výsledku ceny za volání a SMS ještě snížit. Podle těchto informací by si mohl vybrat každý, nás samozřejmě zajímá, jak to funguje v praxi. A právě na to se podrobně podíváme v dnešním článku.

Začínáme

Jak jsme již zmínili, u COOP mobilu máte dvě možnosti. Tou první je, že budete využívat SIM kartu jako klasickou předplacenou kartu, za každou položku tak budete platit dle platného ceníku (tato varianta se nazývá START a je defaultně přednastavená při nákupu nové SIM karty). Druhou možností je vybrat si jeden z tarifních balíčků s názvem STANDARD a nebo RODINA.

Prodejní místa COOP Mobil

Zastavíme se samozřejmě také u nákupu SIM karty, respektive kde je SIM karta k sehnání. Na internet ani trafiky COOP Mobil (z pochopitelných důvodů) nespoléhá, zakoupíte ho pouze ve vybraných prodejnách COOP, kterých je v České republice hned několik set. Pro nalezení té „vaší“ prodejny doporučujeme přehledný lokátor přímo na stránkách COOP Mobilu nebo se na konkrétní dostupnost na dané pobočce můžete dotázat na telefonním čísle 234 499 444. Cena SIM karty je 200 Kč.

Nová SIM

Nakoupeno, zaplaceno? Domů si odnesete seskládaný papírový obal ve výrazné červené barvě, uvnitř nalezneme přednabitou SIM kartu na 200 Kč, čili na stejnou částku, za jakou ji pořídíte. Celý papírový obal, ve kterém je SIM karta schovaná, je jeden velký uživatelský manuál v českém jazyce, ve kterém naleznete všechny potřebné informace s odkazem na webové stránky operátora. Až si vše pročtete, zaměříte se na samotnou SIM kartu.

COOP Mobil

SIM karta je už od samého začátku dostupná ve dvou velikostech - klasická velikost a po vylomení také microSIM. Uživatelé s telefony, které potřebují nanoSIM kartu budou muset opět ořezávat. Je škoda, že COOP Mobil nevsadil na stejný princip, jako třeba Air Telecom a nebo Kaktus - v balení jste vždy nalezli nanoSIM a dva nástavce - na micro a klasickou velikost SIM karty. Vzhled samotné SIM karty je poměrně zajímavý, jedná se o červenou plochu s květinovým motivem. Zajímavější, respektive účelnější je zadní strana, zde nalezneme identifikační číslo, PUK, MPUK, PIN (standardně přednastaven na 1234, čili ten doporučujeme po prvotní aktivaci rovnou změnit) a samotné telefonní číslo.

Aktivace SIM

Před samotným využíváním všech služeb je nutné SIM kartu aktivovat, návod je velice jednoduchý. Stačí vložit SIM kartu do telefonu, zadat PIN 1234 a spojit se s hlasovým automatem na telefonním čísle *55. Automat SIM kartu aktivuje automaticky, požádá vás ještě pro ověření o zadání číselného hesla (čtyř až osmimístného), které v budoucnu využijete pro vaši autorizaci. Hlasový automat vás provede celým procesem aktivace krok za krokem, není tedy důvod k obavám.

Aktivace COOP Mobilu

Následně stačí vyčkat na potvrzovací SMS a je hotovo, SIM karta je nyní plně funkční a připravena jak k použití všech služeb, ale hlavně také pro přihlášení do samoobsluhy. SIM karta je aktivní až v okamžiku doručení potvrzovací SMS zprávy, v našem případě dorazila zhruba po minutě od aktivace v hlasovém automatu. Samozřejmě není problém přejít ke Coop Mobilu od jiného operátora, v tomto případě si vyžádáte číslo ČVOP od svého současného operátora, které následně formou SMS zprávy odešlete z COOP Mobilu, nebo celý proces provedete v internetové samoobsluze. Přenesení čísla je zpoplatněno dle platného ceníku 270 Kč.

Dobití kreditu a zjištění zůstatku

Ještě než se podíváme na samotnou nabídku virtuálního operátora COOP Mobil, podíváme se na možnosti, jak a za kolik si můžete kredit pro nákup služeb navýšit. Možností je hned několik. Pro větší přehlednost si je uvedeme v následujícím výčtu.

Způsoby dobití kreditu

Možnosti dobíjení kreditu

  • přes platební terminál ve vybraných prodejnách sítě COOP – hodnoty pro dobití jsou 150 Kč, 250 Kč, 400 Kč.
  • prostřednictvím dobíjecího kupónu v hodnotě 150 Kč, který zakoupíte přímo na pokladně vybraných prodejen COOP
  • standardním bankovním převodem
  • platební kartou v internetové samoobsluze

Jak si můžete všimnout, COOP Mobil je jedním z mála virtuálních, respektive všech operátorů vůbec, který dovoluje dobít kredit částkou 150 Kč. Do jaké míry se jedná o výhodu zůstává na posouzení každého, vzhledem k zaměření tohoto virtuálního operátora (žádné neomezené balíčky, snaha o co nejnižší ceny) je tento krok pochopitelný. Podrobné návody, jak na vybraných místech kredit dobít opět najdete na stránkách operátora COOP Mobil. Výši aktuálního zůstatku na vašem účtu zjistíte po vytočení kódu *22#.

Nabídka a akce

A teď to nejdůležitější, tedy nabídka a různé akce virtuálního operátora COOP Mobil. Začneme popořadě. Již v průběhu článku jsme informovali, že u COOP Mobilu by si měli přijít na své všichni, nabízí totiž jak formu předplacené karty, tak také dvě tarifní zvýhodnění s měsíčním účtováním. Ve všech případech pak potěší vteřinová tarifikace (1+1). Pro větší přehlednost si balíčky představíme v následujících tabulkách.

Předplacená karta

START Standardní cena 20% sleva *
Volání do všech sítí 2,50 Kč 2 Kč
Tarifikace 1+1 1+1
SMS do všech sítí 1,50 Kč 1,20 Kč
MMS do všech sítí 5,50 Kč x

* Sleva 20% platí při pravidelném nákupu (minimálně 100 Kč týdně)

Předplacená karta je přednabitá na 200 Kč, sleva 20% platí v případě, že minimálně jednou týdně nakoupíte minimálně za 100 Kč. Bohužel se musí jednat o specializovanou prodejnu. Sleva pak platí následující týden. Pro získání tohoto zvýhodnění stačí, pokud načtete část plastového nosiče, ze kterého byla vylomena SIM karta (ta část, která obsahuje čárový kód) na pokladně během nákupu.

Následně odešlete SMS zprávu ve tvaru BONUS_poslední 4 číslice účtenky_hodnota nákupu_datum nákupu_číslo prodejny na telefonní číslo 8844. Všechny potřebné údaje najdete na účtence od nákupu (symbol _ značí mezeru mezi zadanými údaji). Kompletní podmínky a instrukce naleznete zde.

Tarifní zvýhodnění

Začneme tarifem s názvem STANDARD. Ten za měsíční poplatek 199 Kč nabízí 60 volných minut a SMS zpráv do všech sítí. Ceny nadlimitních jednotek jsou pak odlišné a odstupňované podle toho, jestli voláte/píšete do sítě COOP Mobil a nebo do ostatních sítí. I v tomto případě můžete využít 20% slevy, pokud budete pravidelně nakupovat minimálně za 100 Kč týdně. I zde funguje sekundová tarifikace, což rozhodně chválíme.

STANDARD Standardní cena 20% sleva *
Měsíční paušál 199 Kč x
Volné jednotky 60 min. + 60 SMS x
Volání v rámci sítě 1,20 Kč 0,96 Kč
Volání do ostatních sítí 2,50 Kč 2 Kč
Tarifikace 1+1 x
SMS v rámci sítě 1 Kč 0,80 Kč
SMS do ostatních sítí 1,50 Kč 1,20 Kč
MMS 5,50 Kč x

Druhým tarifním zvýhodněním je balíček s názvem RODINA. Ten za měsíční poplatek 659 Kč nabízí možnost propojení až 3 SIM karet. Volné jednotky jsou v tomto případě vyšší, konkrétně 200 minut pro volání a 200 SMS zpráv. Ceny nadlimitních jednotek jsou jinak stejné, jako v případě tarifu STANDARD, stejná je také možnost 20% slevy a sekundové tarifikace. Výhodou tarifu RODINA je jednotné, tudíž přehledné vyúčtování.

RODINA Standardní cena 20% sleva *
Měsíční paušál 659 Kč x
Volné jednotky 200 min. + 200 SMS x
Volání v rámci sítě 1,20 Kč 0,96 Kč
Volání do ostatních sítí 2,50 Kč 2 Kč
Tarifikace 1+1 x
SMS v rámci sítě 1 Kč 0,80 Kč
SMS do ostatních sítí 1,50 Kč 1,20 Kč
MMS 5,50 Kč x

Pokud se rozhodnete přejít na některý z tarifů, máte hned několik možností jak toho docílit, první možností je podání on-line žádosti v zákaznické samoobsluze, druhou možností je telefonický převod na telefonním čísle 234 499 444, vybrat si můžete také e-mail nebo písemnou formou přímo na adresu společnosti.

Internet

COOP Mobil samozřejmě nabízí také datové balíčky. V případě, že COOP Mobil hodláte využívat jako předplacenou kartu, nemáte příliš na výběr a jedinou možností je tedy denní balíček s platností 24 hodin od objednání. Tento denní balíček zahrnuje 25 MB FUP limit. Balíček Připojení na den se aktivuje automaticky zahájením datového přenosu (připojením k internetu). O aktivaci balíčku jste informováni SMS zprávou zaslanou na Váš mobilní telefon. Po dosažení limitu pro objem dat je rychlost připojení omezena (20 Kbit/s). Chcete-li pokračovat vyšší rychlostí, je možné prostřednictvím zákaznické samoobsluhy dokoupit dalších 25 MB dat. Balíček lze samozřejmě dokupovat i opakovaně. Cena denního balíčku je sympatických 20 Kč včetně DPH, stejnou částku zaplatíte v případě, že se rozhodnete FUP limit anulovat (respektive balíček znovu aktivovat).

Předplacená karta

Balíček FUP Cena (včetně DPH) Rychlost po vyčerpání dat Délka trvání
Denní balíček 25 MB 20 Kč 20 kbit/s 24 hodin
Obnova balíčku 25 MB 20 Kč 20 kbit/s 24 hodin

V případě, že využíváte COOP Mobil společně s tarifem (STANDARD a nebo RODINA) máte na výběr i z dalších možností. Kromě již zmíněného denního balíčku s FUP limitem 25 MB na 24 hodin máte možnost aktivovat datový tarif připojení na měsíc, který zahrnuje 300 MB dat. Cena za tento balíček činí 159 Kč včetně DPH. I zde je možnost navýšení FUP limitu, tentokrát ovšem ne v plné výši, ale maximálně o 100 MB za 60 Kč (1 MB = 0,60 Kč). Pokud víte, že budete mít jen určité období, kdy budete intenzivně využívat internetu v mobilu a jindy tak nečiníte, pak můžete využít jednorázové balíčky dat Připojení 300 MB (za 159 Kč) nebo Připojení 1 GB (za 399 Kč). Maximální doba jejich čerpání je 3 měsíce. Při vyčerpání zakoupeného limitu dat se datový přenos ukončí a je potřeba aktivovat data nová.

Tarifní zvýhodnění

Balíček FUP Cena (včetně DPH) Rychlost po vyčerpání dat Délka trvání
Denní balíček 25 MB 20 Kč 20 kbit/s 24 hodin
Obnova denního balíčku 25 MB 20 Kč 20 kbit/s 24 hodin
Připojení na měsíc 300 MB 159 Kč 20 kbit/s měsíc
Přikoupení dat 100 MB 60 Kč 20 kbit/s do konce období
Jednorázový balíček 300 MB 300 MB 159 Kč 20 kbit/s až 3 měsíce
Jednorázový balíček 1 000 MB 1 000 MB 399 Kč 20 kbit/s až 3 měsíce

SIM zdarma

Pokud rádi soutěžíte, můžete si společně s COOP Mobilem zasoutěžit o novou SIM kartu zdarma. Pokud nemáte rádi soutěže, naprosto VŠECHNI zákazníci, kteří se pro přechod ke COOP Mobilu rozhodnou v období mezi 10. února a 31. března mají přenos čísla ZDARMA. Stačí v průběhu přenosu nahlásit kód 3CM. Cena převodu čísla ke COOP Mobil je standardně zpoplatněna částkou 270 Kč, v každém případě se tedy jedná o zajímavou úsporu.

COOP Mobil akce

Webová samoobsluha

Samozřejmě také COOP Mobil nabízí svoji vlastní samoobsluhu, kterou naleznete na hlavní stránce v levém horním rohu hlavní navigační lišty nebo přímo pod tímto odkazem. Přihlásíte se jednoduše pomocí telefonního čísla a vámi zvoleného hesla, které jste si zvolili při první aktivaci SIM karty. Přihlásit se můžete také pomocí jednorázového hesla, které dojde na mobilní telefon formou autorizační SMS zprávy, to pro případ, že heslo zapomenete.

Samoobsluha COOP Mobil

I když je webová samoobsluha velice strohá, najdete v ní vše potřebné. Je rozdělena do 6 záložek a nabízí také pohled do informačního okna, kde máte přehled o momentální výši kreditu, datu jeho platnosti a můžete si zde kredit snadno dobít. Pohled do samoobsluhy samozřejmě umožňuje sledovat vaše výpisy hovorů, změnit kontaktní údaje (v případě, že se rozhodněte využívat tarifní zvýhodnění), objednat si můžete také datový balíček, přenést číslo ke COOP Mobilu, zvolit si můžete i některé doplňkové služby a poslední možností je nakonfigurovat si telefon pro internet a MMS.

Volání do zahraničí a roaming

V krátkosti se také podíváme na ceny volání a SMS do zahraničí a roamingu (volání/SMS a datování ze zahraničí). Ceny jsou - jak se dalo očekávat, podobné s Vodafoní nabídkou, pro kontrolu si je ale samozřejmě uvedeme v kompletní podobě.

Roaming

Volání v zahraničí, SMS, MMS a internet

Rozdělení roamingových zón

  • Zóna 1: Andorra, Belgie, Bulharsko, Chorvatsko, Dánsko, Estonsko, Finsko, Francie, Francouzská Guyana, Gibraltar, Guadeloupe, Irsko, Island, Itálie, Jersey, Kypr, Litva, Lotyšsko, Lucembursko, Maďarsko, Malta, Martinik, Monako, Německo, Nizozemí, Norsko, ostrov Man, Polsko, Portugalsko, Rakousko, Reunion, Rumunsko, Řecko, San Marino, Slovensko, Slovinsko, Španělsko, Švédsko, Švýcarsko, Vatikán, Velká Británie.
  • Zóna 2: Albánie, Americké Panenské ostrovy, Anguilla, Antigua a Barbuda, Aruba, Austrálie, Bahamy, Barbados, Bělorusko, Bermudské ostrovy, Bosna a Hercegovina, Britské Panenské ostrovy, Černá Hora, Čína, Dominika, Dominikánská republika, Egypt, Faerské ostrovy, Grenada, Haiti, Indie, Izrael, Jamajka, Japonsko, Kajmanské ostrovy, Kanada, Korejská republika, Kosovo, Libanon, Lichtenštejnsko, Makedonie, Maroko, Mexiko, Moldávie, Nový Zéland, ostrovy Turks a Caicos, Srbsko, Svatá Lucie, Svatý Kryštof a Nevis, Svatý Vincenc a Grenadiny, Trinidad a Tobago, Tunisko, Turecko, Ukrajina, USA, Vietnam, Západní Samoa.
  • Zóna 3: Afghánistán, Alžír, Angola, Argentina, Arménie, Ázerbajdžánská republika, Bahrajn, Bangladéš, Benin, Bhútán, Bolívie, Brazílie, Brunej, Curaçao, Demokratická republika Kongo (Zaire), Ekvádor, Fidži, Filipíny, Gabon, Gambie, Ghana, Gruzie, Guatemala, Guinea, Honduras, Hongkong, Chile, Indonésie, Irák, Írán, Jihoafrická republika, Jemen, Jordánsko, Kambodža, Kapverdy, Katar, Kazachstán, Keňa, Kolumbie, Kostarika, Kuba, Kuvajt, Kyrgyzstán, Laos, Libye, Macao, Madagaskar, Malajsie, Maledivy, Mauricius, Mongolsko, Mosambik, Namibie, Nepál, Niger, Nigérie, Nikaragua, Omán, Pákistán, Palestina, Panama, Papua Nová Guinea, Paraguay, Peru, Pobřeží slonoviny, Rusko, Rwanda, Salvador, Středoafrická republika, Saúdská Arábie, Senegal, Seychely, Singapur, Spojené arabské emiráty, Srí Lanka, Súdán, Surinam, Sýrie, Tádžikistán, Tchaj-wan, Tanzánie, Thajsko, Togo, Tonga, Turkmenistán, Uganda, Uruguay, Uzbekistán, Vanuatu, Venezuela, Zambie.

Volání, SMS a MMS do zahraničí

COOP Mobil zahraničí

Rozdělení regionů

  • Region 0: Rusko, Slovensko, Ukrajina, Vietnam, Čína
  • Region 1: Andorra, Belgie, Dánsko, Finsko, Francie, Chorvatsko, Gibraltar, Irsko, Itálie, Jersey, Kanada, Lucembursko, Maďarsko, Man, Monako, Německo, Nizozemí, Norsko, Polsko, Portugalsko, Rakousko, Řecko, San Marino, Španělsko, Švédsko, Švýcarsko, USA, Vatikán, Velká Británie
  • Region 2: Albánie, Alžírsko, Austrálie, Bělorusko, Bosna a Hercegovina, Bulharsko, Černá Hora, Estonsko, Falklandské ostrovy, Guadeloupe, Hongkong, Island, Izrael, Japonsko, Jihoafrická republika, Kypr, Libye, Lichtenštejnsko, Litva, Lotyšsko, Makedonie, Malta, Mexiko, Moldávie, Mongolsko, Palestina, Rumunsko, Singapur, Slovinsko, Spojené arabské emiráty, Srbsko, Tunisko, Turecko
  • Region 3: Angola, Argentina, Arménie, Ázerbajdžánská republika, Brazílie, Chile, Egypt, Filipíny, Gruzie, Indie, Indonésie, Írán, Jordánsko, Kazachstán, Korejská republika, Kuba, Kuvajt, Kyrgyzstán, Libanon, Malajsie, Maroko, Nigérie, Nový Zéland, Pákistán, Peru, Saúdská Arábie, Sýrie, Tádžikistán, Tchaj-wan, Thajsko, Turkmenistán, Uzbekistán, Venezuela
  • Region 4: Afghánistán, Americká Samoa, Anguilla, Antarktida, Antigua a Barbuda, Americké Panenské ostrovy, Aruba, Ascension, Bahamy, Bahrajn, Bangladéš, Barbados, Barma, Belize, Benin, Bermudské ostrovy, Bhútán, Bolívie, Botswana, Britské Panenské ostrovy, Brunej, Burkina Faso, Burundi, Cookovy ostrovy, Čad, Diego García, Dominikánská republika, Džibuti, Ekvádor, Etiopie, Fidži, Francouzská Guyana, Francouzská Polynésie, Gabon, Gambie, Ghana, Grenada, Grónsko, Guam, Guatemala, Guyana, Guinea, Guinea-Bissau, Haiti, Honduras, Irák, Jamajka, Jemen, Kajmanské ostrovy, Kambodža, Kamerun, Kapverdy, Katar, Keňa, Kiribati, Kolumbie, Komory a Mayotte, Kongo, Kostarika, Laos, Lesotho, Libérie, Macao, Madagaskar, Malawi, Maledivy, Mali, Marshallovy ostrovy, Martinik, Mauricius, Mauritánie, Mayotte, Mikronésie, Montserrat, Mosambik, Namibie, Nauru, Nepál, Niger, Nikaragua, Niue, Nizozemské Antily, Nová Kaledonie, Omán, Ostrovy Turks a Caicos, Palauské ostrovy, Panama, Papua-Nová Guinea, Paraguay, Pobřeží slonoviny, Portoriko, Reunion, Republika Kongo, Rovníková Guinea, Rwanda, Salvador, Senegal, Severní Korea, Seychely, Sierra Leone, Somálsko, Společenství Dominika, Společenství Severních Marian, Srí Lanka, Středoafrická republika, Súdán, Surinam, Sv. Helena, Sv. Pierre & Miquelon, Svatá Lucie, Svatý Kryštof a Nevis, Svatý Tomáš a Princův ostrov, Svatý Vincenc a Grenadiny, Svazijsko, Šalomounovy ostrovy, Tanzánie, Togo, Tokelau, Tonga, Trinidad a Tobago, Tuvalu, Uganda, Uruguay, Vanuatu, Wallis a Futuna, Zambie, Západní Samoa, Zimbabwe

Poplatky a služby

Některé poplatky jsme si zmínili již v průběhu článku, podíváme se na ně ovšem trochu komplexněji. Například částka 270 Kč za přenesení čísla jistě nepotěší nikoho, jsou zde ale i další nepříjemné a drahé „zádrhely“, například vratná jistina u tarifních zvýhodnění STANDARD a RODINA. U předplacené karty se poplatky strhávají z kreditu karty. Pokud na předplacené kartě není dostatečný obnos, zpoplatněná služba nebude poskytnuta. Více v následující tabulce.

Poplatky Cena (včetně DPH)
Přenesení čísla 270 Kč
Volací jistina - tarif STANDARD 400 Kč **
Volací jistina - tarif RODINA 1 000 Kč **
Tištěné vyúčtování 30 Kč/kus
Podrobné vyúčtování (na vyžádání) 70 Kč
Písemná upomínka 100 Kč
Obnovení služeb 400 Kč (100 Kč) *
Změna telefonního čísla 100 Kč
Výměna SIM 100 Kč
Neoprávněná reklamace 300 Kč

* Částka 400 Kč za obnovení služeb platí v případě, že daný zákazník opakovaně neplatil své faktury. Částka 100 Kč platí ve všech ostatních případech.

** Volací jistina je držena po dobu 4 měsíců.

První hovor a kvalita pokrytí

Kvalita hovoru a pokrytí jsou, jak se dalo tušit, bezproblémové, COOP Mobil využívá služeb Vodafone a tak je dostupnost služeb naprosto totožná, což dokazuje i následující mapka. Na jiné problémy jsme nenarazili. Zvuk je čistý a kvalitní, bez jakýchkoliv prodlev nebo dalších problémů. Nic jiného než perfektní pokrytí jsme ale ani neočekávali.

Mapa pokrytí COOP Mobil, který pracuje v sítích Vodafone.

Zhodnocení a závěr

Co z dnešního článku vyplývá? COOP Mobil nabízí poměrně zajímavý „tahák“ ve formě bonus programu, tato akce je však podmíněna nákupy o minimální hodnotě 100 Kč jednou týdně. Celkově nabídka rozhodně nepatří mezi ty nejvýhodnější, zaujmout by ovšem mohl tarif RODINA. Co ovšem určitě nepotěší jsou poplatky. Poplatky jsou, jsou vysoké a téměř za vše. Například poplatek za přechod ve výši 270 Kč je opravdu nesmyslně vysoký (v případě zájmu tedy doporučujeme využít akce na přechod ke COOP Mobilu zdarma), stejně jako vysoká jistina u tarifních zvýhodnění.

Celkové hodnocení COOP Mobilu tedy není úplně pozitivní a je poněkud těžké jeho nabídku konkrétně zacílit. Jistě, hlavních výhod se dotknou především zákazníci, kteří pravidelně nakupují v obchodech společnosti COOP, i tak se nejedná o nijak závratnou slevu, navíc pro získání slevy je potřeba absolvovat poměrně zdlouhavý proces vyřízení. Výhody jsou zřejmé, nevýhody také, rozhodnutí je jako obvykle na vás. Za momentálních podmínek se tedy bohužel nejedná o nijak přelomovou nabídku

Ceník služeb - COOP Mobil (577,78 KB, pdf)

Podmínky bonusového programu - COOP Mobil (625,95 KB, pdf)

Všeobecné obchodní podmínky - COOP Mobil (618,53 KB, pdf)

Zdroje: coopmobil.cz

Diskuze ke článku
Renata
Virtuálové skrz Vodafone "vždy" budou mít navrch, T-Mobile se to snaží dotahovat a O2 je to prozatím úplně jedno, věřím tomu, že brzy skončí taky BLESKmobil a RELAX mobil. COOP Mobil by byl pro mě zajímavý při jiných cenách tady je daleko zajímavější už SAZKA mobil, ale raději volím TESCO mobile nebo MOBIL.CZ. Sedm to je počet virtuálů kteří zůstanou

Centropol, Era volání, MOBIL.CZ, OpenCall, SAZKA mobil, TESCO mobile

Virtuálům Centropol, Mobil od ČEZ, RWE mobil moc nevěřím.
Bhfdr
Zajimava jsou ta data jednorazove s platnosti az na 3mesice.
pf
Jezis dejte uz s tema virtualama svatek. je mi uplne u (_._), zavydirejte velkou trojku (O2, vodafone, T-Mobile)a daji Vam takove podminky, ze Virtualove tomu nemuzou konkurovat. Minuly tyden mi voalli z Relaxu, rekl sem jim jaky mam indiv firemni tarif a na rovinu mi rekli, ze na to nemaji ... asi tak jsou vyhodni
Karel1
Při ceně 2.50kč./m. a 1+1, nemá COOP šanci zaujmout !!!....... Strop bych viděl na 1.80kč./m. Max., jako OPENCAL a níže....Neochota COOP akceptovat jiné - nižší cenové hladiny a bez nákupů, nebo paušálů, jsou začátkem Konce virtuála COOP!!!........Také platí pořekadlo - VYSRANÝ DVAKRÁT TRATÍ !!! Ale komu není rady, tomu není pomoci !!!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze