Vodafone na Silvestra: data i MMS jsou výrazně oblíbenější

4

Silvestrovské statistiky zveřejnil také Vodafone, u kterého se meziročně výrazně zvýšil počet MMS zpráv a datový provoz. Červený operátor se pochlubil také zajímavými čísly o roamingovém provozu.

"Silvestr jasně potvrdil letošní rozmach chytrých telefonů. Poslední den v roce lidé přenesli prostřednictvím internetu v mobilu oproti loňsku více než dvojnásobek dat. Zvedl se i počet odeslaných MMS a SMS zpráv z mobilu, mírně naopak klesl objem SMS odeslaných z webu i počet hovorů, což je dáno tím, že letos poslední den v roce nebyl pracovní. Výrazně se také zvýšilo největší krátkodobé zatížení sítě, k němuž došlo po půlnoci. I v této době fungovala naše síť spolehlivě," říká mluvčí Vodafonu Miroslav Čepický.

Vodafone logo

MMS stále oblíbenější

Vodafone odbavil přes 8 milionů SMS zpráv odeslaných z mobilu, potažmo přes 10 milionů SMS zpráv odeslaných celkově ze všech umístění. Největší počet zpráv (konkrétně 31 132) za minutu odbavil v 00:18. Stejně jako u jiných operátorů, i Vodafone potvrdil vzrůstající oblíbenost MMS zpráv. Letos jich zákazníci odeslali o 8% více, než ve stejném období v minulém roce.

Data letí raketově vzhůru

Mírně (o 3%) klesl celkový počet hovorů na 10 658 932. Pokles celkového počtu hovorů je způsoben tím, že tentokrát Silvestr připadl na sobotu, kdežto předchozí roky byl v pracovní dny. Zajímavá čísla dorazila z oblasti datového provozu, kde se potvrzuje výrazně vzrůstající trend chytrých telefonů. Datový provoz byl totiž o 128% vyšší, než v minulém roce.

Vodafone logo

Vodafone zveřejnil také čísla o cizincích přihlášených do jeho sítě. Nejvíce aktivních in-roamerů bylo mezi 13. a 14. hodinou, a to 62 293. Nejčastěji to byli Němci, Italové, Slováci, Angličané a Poláci. Naopak nejčastěji zákazníci Vodafonu volali celý den na Ukrajinu, do Ruska, na Slovensko, do Německa a Itálie.

Počet meziroční změna v %
Celkový počet odeslaných SMS (z telefonů i webu) 10 539 899 -5
z toho SMS z mobilu 8 278 041 +1
MMS z mobilu 89 529 +8
Hovory 10 658 932 -3
Datový provoz +128
Diskuze ke článku
noname
muzu se zeptat jestli bude taky vodafone prodávat nové mobily ? a jestli byste udělali taky ten clanek jako u t-mobilu . děkuji .
noname
dobře moc děkuji a u o2 to delate take ?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze