Vodafone testuje IP volání z portálu Vodafone park

Vodafone vstupuje do vod internetového volání. Prostřednictvím Vodafone parku a GSM sítě umožní vybrané skupině uživatelů internetové volání. Testování bude probíhat za účelem zjištění kvality hovorů, přívětivosti uživatelského prostředí a zda vůbec tato služba nalezne své využití.

Vodafone už není největším mobilním operátorem na světě

Komunikační portál Vodafone park je díky svým SMS branám, archivům a možností zálohovat kontakty z telefonu velmi dobře vybaven pro propojení s s mobilní sítí. Dalším krokem v evoluci tohoto portálu bude proto testování hovorů do vlastní sítě,“ říká manažer projektu Radek Frank a dodává: „Na základě výsledků testů, v nichž sledujeme uživatelskou zkušenost a spokojenost s kvalitou hovorů, se rozhodneme, zda tuto službu v budoucnu uvedeme na trh.

Vodafone v následujících dnech kontaktuje s výzvou k testování velkou skupinu zákazníků. Další zájemci se mohou hlásit na e-mailu park@vodafone.cz. Celkově tak bude neomezené volání zdarma do sítě Vodafonu po dobu dvou měsíců testovat 5 – 6 000 uživatelů. Na oplátku si pak od nich Vodafone vyžádá krátké zhodnocení služby.

Komunikační portál Vodafone park byl spuštěn v září 2009 a dnes má přes jeden milion registrovaných uživatelů, kteří z něj každý den pošlou přibližně 300 000 SMS. Nejoblíbenějšími funkcemi Vodafone parku jsou SMS a MMS brány a schránky. Oblíbená je ale i funkce zálohování kontaktů z mobilního telefonu.

Úvodní stránka Vodafone Parku

Co přináší Vodafone park?

Vodafone park je komunikačním portálem, kde mohou uživatelé posílat SMS zdarma do sítě Vodafone i do ostatních sítí za zpoplatněnou sazbu. Odesílat mohou také MMS zprávy. Uživatelé operátora Vodafone mohou vidět historii zpráv i hovorů. Obsah archívu je uchováván až dva roky zpětně. A poslední užitečnou funkcí je možnost zálohovat si telefonní kontakty a následně jej obnovit do svého či jiného zařízení.

TIP: Vodafone Park naleznete zde

Jaké výhody přináší internetové volání z Parku?

  • Možnost přenést celý telefonní seznam do prostředí Vodafone parku
  • Volaný vidí na displeji číslo mobilu volajícího
  • Není potřeba žádná instalace, vše funguje v online prostředí
  • Snadné použití

Co vy čtenáří říkáte na možnost internetového volání? Využíváte jej už nyní? Máte pozitivní nebo negativní zkušenosti? Podělte se s námi o vaše názory v diskuzi pod článkem níže.

TZ: Vodafone
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze