Ve filmu Black Widow se objevil telefon s Windows 10 Mobile

2
Ve filmu Black Widow se objevil telefon s Windows 10 Mobile
Fotografie: Marvel Studios
  • Dotyková Nokia Lumia hraje ve filmu celkem podstatnou roli
  • Jedná se však o neaktuální model i systém
  • Protože je product placement ve filmech hodně drahý, vyvolává to otázky

Black Widow je dalším z nekonečné řady superhrdinských filmů od Marvelu. Ačkoli je hlavní představitelka nadána mimořádnými schopnostmi, telepatie mezi ně nepatří, proto používá pro komunikaci mobilní telefon. Na tom by nebylo nic až tak zvláštního, kupříkladu James Bond nejenom že telefonuje, ale zároveň přitom zvládá propagovat značku nebo model.

Je tak poněkud překvapivé, že si redaktoři windowscentral.com povšimli, že se zde objevuje obstarožní Nokia Lumia, na které běží Windows 10 Mobile. Telefon si přitom ve filmu zahraje větší roli než spojení hovoru, ale nebudeme nic prozrazovat.

Black Widow

Těžko si představit, že by firmy, jako je Nokia nebo Microsoft, za takovou propagaci něco platily. Otevírá se tak široké pole pro nejrůznější spekulace. Je režisér nebo jiný tvůrce fanda mobilních Windows a chtěl tak demonstrovat jejich technologickou nadřazenost? Nebo to je snad skrytá zpráva o tom, že se opět dočkáme telefonu s mobilními Windows?

Black Widow

Filmy někdy mají úžasnou, či děsivou (záleží na úhlu pohledu) schopnost předpovídat budoucnost. Kupříkladu thriller Čínský syndrom (The China Syndrome, 1979) měl premiéru 16. března 1979. Drama o „drobné nehodě“ v jaderné elektrárně se zdálo být přitažené za vlasy. Jen o necelé dva týdny později (28. 3. 1979) došlo k havárii v Three Mile Island a o Černobylu, který čekal na své „proslavení“, nemluvě…

Diskuze ke článku
Milan Keršláger
Milan Keršláger
Vysvětlení je jednoduché - nikdo nezaplatil požadovanou částku, a proto tam je mobil/sytém, který (už) nikomu nepomůže.

Pokud by někdo zaplatil, záměna mobilu by se udělala dodatečně trikové nebo překročením scény.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze