Twitterový účet, který sledoval Muskův tryskáč, byl zrušen

Twitterový účet, který sledoval Muskův tryskáč, byl zrušen
Fotografie: Timothy Newman, unsplash.com
  • 19letý Jack Sweeney naprogramoval nástroj na sledování Muskova tryskáče
  • Získané informace zveřejňoval na sociálních sítích
  • Musk chtěl původně zaplatit autorovi účtu za jeho zrušení

Ještě než Elon Musk koupil Twitter, nechal se slyšet, že hodlá dosáhnout „téměř absolutní“ svobody slova. Tedy, že nechá majitele účtů zveřejňovat prakticky cokoli, co neodporuje zákonům. A jak slíbil, tak i začal konat. Jako první dostal svůj účet zpět bývalý americký prezident Donald Trump, a to po hlasování ostatních uživatelů. Následovali i méně prominentní politici a uživatelé, kteří si zákaz vysloužili hlavně za šíření dezinformací okolo koronaviru nebo prezidentských voleb. Zdá se ale, že benevolence nového majitele Twitteru má své limity, zejména pokud jde o něj samotného.

Došlo totiž na řešení sporu, který se táhne zhruba od začátku roku. Jack Sweeney naprogramoval nástroj, který z veřejně dostupných dat sleduje soukromý tryskáč Elona Muska a údaje o poloze publikoval na účtu ElonJet. Ve známost tato aktivita vešla hlavně poté, co se Elon Musk snažil mladíkovi nabídnout peníze, aby této činnosti zanechal.


Jak se zdá, nyní to Elon Musk zkusil „po zlém“ a nejspíše nechal účet vypnout. Podle jeho autora měl už delší dobu omezený přístup k jeho administraci, až se nakonec odmlčel úplně. Stejně jako řada jiných uživatelů má jen omezené možnosti dosáhnout na podporu a zjistit příčiny problémů. To ale Jacka podle jeho slov neodradí a informace hodlá publikovat nadále, například na Facebooku.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze