Top Apps: zacvičme si s olympiádou v Riu

V sobotu nám konečně začala letní olympiáda 2016 v Rio de Janeiru a nyní už je soutěžení v plném proudu. A jelikož se jedná o tak významný svátek sportu, tak jsme si řekli, že bychom si mohli alespoň po dobu her také zacvičit a zasportovat. Pojďte se tedy s námi podívat na pár aplikací, které vám napomohou nejen k lepší fyzičce, ale i zdravějšímu životnímu stylu.

Top Apps: cvičení během LOH

Runtastic

Jako první je důležité si najít vyhovující aplikaci pro zaznamenávání všeho cvičení, běhu či třeba jízdy na kole. K takovému účelu najdete v obchodě Google Play nepřeberné množství aplikací a každá má své výhody, my však musíme vybrat z každé kategorie jen jednu a tou první je pro nás nesmírně populární Runtastic.

Runtastic logo

A proč vlastně? Předně díky jejímu rozšíření a nepřebernému množství funkcí. Runtastic totiž není jen o běhu, jak název napovídá. Zaznamenat může všelijaké sportovní aktivity. Od běhu přes cyklistiku a lyžování až třeba po kayaking a snowboarding. Kromě zaznamenávání důležitých údajů, jako je vzdálenost, průměrná rychlost, čas a spálené kalorie, si vede i údaje o počasí, povrchu, srdečním tepu a tak dále. Můžete jednoduše nastavit kalorie, vzdálenost nebo cílové tempo, kterého chcete dosáhnout a aplikace vám toho pomůže docílit.

Runtastic

Samozřejmostí je sledování vaší trasy pomocí GPS, najít tu můžete integrovaný hudební přehrávač s módem, který stupňuje písničky tak, aby vás postupně více povzbudily k lepšímu výkonu a jsou zde i sociální prvky jako sdílení vašich výkonů a údajů nebo třeba fotografií z vašeho ranního běhu. A vhod přijde i velmi široká podpora chytrých hodinek a náramků. Pro začátečníky je tu nahraný i audio kouč, který vám poradí v reálném čase přímo při sportování s cílem zlepšit váš výkon.

Stáhnout Runtastic

Google Play Google Play (zdarma) App Store App Store (zdarma)

Nike+ Training Club

Cvičení ale samozřejmě není jen o běhu, ale i o klasickém posilování a od toho tu máme aplikaci Nike+ Training Club, která nabízí stovky 30 až 40minutových cvičení. Aplikace vám dává detailní návrhy cvičení na základě zadaného cíle a exceluje zejména v přidané foto a video demonstraci jednotlivých cviků, které vám ukáží, jak úkon správně vykonávat pro maximální efektivitu. Všechna videa a fotky jsou navíc uložené přímo v aplikaci, takže můžete cvičit kdykoli, bez ohledu na internet.

Nike+ Training Club

Můžete si nechat navrhnout i vlastní cvičební plán na delší dobu. Stačí zadat vaši výšku, váhu, pohlaví a čeho byste chtěli cvičením docílit. Klepněte na tlačítko pro vytvoření a aplikace vám automaticky navrhne přehledný cvičební plán na měsíc. Cvičení je zkrátka s touto aplikací skutečně hračkou.

Stáhnout NIKE+ TRAINING CLUB

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Calorie Counter

Dobré cvičení se však musí podpořit i vyváženou stravou a od toho tu je Calorie Counter od vývojářů z MyFitnessPal. Tato aplikace je v podstatě snadno použitelným počítadlem kalorií a nutričních hodnot s databází, která obsahuje více jak 6 milionů jídel a každý den jich přibývá stále více a více. Jídla lze snadno zaznamenávat díky skeneru čárového kódu nebo pomocí speciálního kalkulátoru pro vámi přidané recepty. Jen škoda, že je aplikace zatím dostupná pouze v angličtině, lze však jazykovou bariéru částečně odstranit zmíněnou čtečkou čárového kódu, která mi vždy všechno bez problémů našla.

Calorie Counter

Zpět však ke Calories Counter. Aplikace se vám snaží pomoci třemi způsoby, které si můžete zvolit. Může se vám snažit dát jen cíle pro zdravý jídelníček a cíle pro hubnutí nebo naopak nabrání hmotnosti. Zároveň si lze prohlížet různé grafy a statistiky o vašem jídelníčku, takže se můžete vždy ujistit, zda už máte dostatek kalorií pro váš cíl, případně se mrknout, jaké procento dnešní stravy byly bílkoviny. Aplikace navíc synchronizuje vaše hodnoty o kaloriích a jídelníčku s více jak 50 různými fitness aplikacemi, jako je například již zmíněný Runtastic, Fitbit, Strava a mnohé další.

Stáhnout Calorie Counter - MyFitnessPal

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Rio 2016

A pokud se přeci jen chcete pouze dívat, nezbývá než doporučit oficiální aplikaci Rio 2016, která vám dá detailní každodenní program olympiády, přehled všech disciplín s jejich popisem, přehled průběžných medailových výsledků všech zemí, informace o týmech a atletech a mnohé další.

Rio 2016

Lze si dávat dopředu různé disciplíny a programy do oblíbených či si u nich zaškrtnout upozornění, takže se vám nestane, že byste prošvihli onen závod, na který se už tak dlouho těšíte. Podobně si můžete hlídat závody i podle sportovců a sledovat tak pouze ty, kterých se bude účastnit vaše oblíbená sportovkyně. Je to zkrátka velmi užitečná pomůcka pro sledování olympijských her.

Stáhnout Rio 2016

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze