Snadná správa Android aplikací, nově je můžete na dálku odinstalovat

1
Snadná správa Android aplikací, nově je můžete na dálku odinstalovat
Fotografie: Google
  • Odinstalace může probíhat na různých zařízeních pod jedním účtem
  • Ve správě aplikací budete moci volit konkrétní zařízení
  • Vhod to přijde například pro chytré hodinky a televize

Obchod Play povýšil automatickou aktualizací na verzi 38.8 a přináší poměrně zásadní novinku, o které Google informuje skrze oficiální stránky. Inovaci uvítají všichni, kteří aktivně využívají více zařízení pod jedním Google účtem. Nově je totiž podporována nejen vzdálená instalace, ale rovněž vzdálené odinstalace aplikací. Tato funkce je společná pro různé platformy: telefony, tablety, chytré hodinky, televize či auta.

Obchod Play získává od verze 38.8 možnost vzdáleně odinstalovat aplikace

Pakliže k vám již dorazila verze Obchodu Play s označením 38.8, můžete zde najít inovované nastavení Správy aplikací a zařízení. Tuto položku objevíte ihned, jak klepnete na váš profilový obrázek v pravém horním rohu. Následně spatříte všechny nainstalované aplikace na konkrétním vybraném zařízení. Nově můžete zařízení měnit a podívat se například, jaké aplikace máte ve svém voze v rámci Android Auto, hodinkách nebo Android TV, respektive Google TV.

Ačkoliv se může zdát, že jde pouze o zanedbatelnou změnu, která v praxi bude využívána zřídkakdy, opak může být pravdou. Zatímco na telefonu či tabletu je instalace a následná odinstalace rychlá a snadná, například na hodinkách už to tak jednoduché není kvůli menšímu displeji. Pohodlnější však bude správa aplikací i pro vaši chytrou televizi, neboť prostředí Android TV není stále tak intuitivní na pokročilejší nastavení, jako je tomu na u mobilu či tabletu.

Diskuze ke článku
Janek Fanek
Janek Fanek
Zkusil jsem na Samsung galaxy S22 ultra - galaxy tab S6, nová funkce je k dispozici pouze pokud je provedena " Synchronizace aplikací do zařízení ", v rozsahu: aplikace instalované na jednom zařízení, budou nainstalovány na synchronizovaná zařízení. O možnosti odinstalace neni zmínka, protože verze "Obchod play" tab S6 je 38.7 a nelze provést aktualizaci na verzi 38.8.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze