Top Apps: výuka cizích jazyků

6

V souvislosti s naší nedávnou cestou do Barcelony na letošní MWC nám došlo, že jsme si v našem seriálu ještě neukázali žádné aplikace na výuku či procvičení cizích jazyků, tak to pojďme rychle napravit. Podíváme se na tři užitečné aplikace, které vám pomohou dorozumět se lépe v zahraničí nebo jen třeba zazářit ve škole.

Top Apps: výuka cizích jazyků

Duolingo

V seznamu takovýchto aplikací nesmíme zapomenout na tu, ke které jsou všechny ostatní přirovnávány. Řeč je samozřejmě o Duolingo, které se musí objevit na každém seznamu nejlepších výukových aplikací. Aby také ne, když se jedná o hravou a intuitivní aplikaci, která si dokázala bez problému udržet již 100 milionů uživatelů. Mnoho kurzů je vytvořeno rodilými mluvčími a nikoliv někým, kdo se třeba španělštinu učil jen ve škole. Tím si aplikace vybudovala silnou komunitu nadšenců, které jejich jazyk skutečně zajímá a mají zápal. Proto tu najdete třeba i kligonštinu, kterou rodilý mluvčí asi nevytvořil… i když, kdo ví?

Duolingo

Další věcí, kterou se Duolingo odlišuje, je fakt, že není zaměřeno jen na anglicky mluvící uživatele. Pro každý jazyk jsou specifické kurzy, které jsou zaměřeny na mateřský jazyk, kterým už hovoříte, což nám v současnosti dává dohromady nějakých 81 kurzů, z kterých si lze vybírat.

Stáhnout Duolingo

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

TripLingo

Jak už vám napoví samotné jméno, naše další aplikace se zaměřuje na cestovatele mezi vámi. TripLingo se vás bude snažit pořádně připravit na daleké výlety, přičemž vývojáři si navíc dali tu práci a pokusí se vás naučit mluvit jako místní obyvatelé, abyste znali běžně používané fráze namísto učebnicových výrazů. K tomu slouží tzv. posuvník slangu, který zobrazuje úroveň formálnosti každé fráze, takže si ji můžete přizpůsobit vždy dle kontextu, ve kterém se právě nacházíte.

TripLingo

Cvičení jsou rozdělena do sekcí podle typu frází, najdete tu různé informace o dané zemi a navíc lze využít i zabudovaného hlasového překladače, který bude automaticky překládat za vás. Pokud však ani to nestačí, je možné i zavolat skutečného překladatele přímo z aplikace. To pro ty speciální případy, kdy opravdu nutně potřebujete pytlíky brambůrků večer na pokoj. Zadarmo dostanete přístup k 15 % zdrojů a žádné audio materiály, ale i tak může být TripLingo užitečný a zábavný pomocník.

Stáhnout TripLingo

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

HelloTalk

Jako poslední si představíme aplikaci, která si klade za cíl odbourat váš stres z konverzace. Na HelloTalk můžete totiž najít skutečné rodilé mluvčí, kteří si s vámi budou povídat v chatu, a to jak textově, tak i hlasově. Uživatelé přitom mohou opravovat zprávy pomocí zabudovaného nástroje na opravy, který rozloží vaši konverzaci do malých tutoriálů. Samozřejmostí je potom vlastní překladač, který se hodí pokud už opravdu nebudete vědět, jak máte něco říci. Můžete si také označit vaše nejlepší konverzace nebo zprávy, takže se vaše oblíbené fráze nikdy neztratí a systém předčítání zaručí, že vždy budete vědět, jak se, co vyslovuje.

HelloTalk

Lze si také upravit volby konverzací a omezit je například časem, počtem zpráv či množstvím znaku. Můžete si tedy postupně zadávat těžší a těžší výzvy a motivovat se k lepším výkonům. HelloTalk je k dispozici v Google Play zcela zdarma, takže jej určitě neváhejte vyzkoušet.

Stáhnout HelloTalk Learn Languages Free

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
anonim
top je rozhodně memrise, nechápu jak tu může chybět
Umlaut
Hier spricht man Deutsch. Ein Volk, ein Staat, eine Sprache!
Ferrari
Nevim jak ostatní, ale Duolingo je i na W10.
Míša

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze