Top Apps: výběr alternativních emailových klientů

9

Jedním ze základních prvků moderní komunikace je jednoznačně email, který nás doprovází jak naším osobním, tak zejména často také pracovním životem. Dnes se proto podíváme na pár aplikací, které vám právě se správou vašich emailů pomohou, pokud vám například nevyhovuje vaše nativní aplikace nebo se zkrátka již nudíte s předinstalovaným Gmailem.

TOP Apps: emaloví klienti

Blue Mail

Nejprve si představíme Blue Mail, velmi propracovanou a pohlednou aplikaci, která toho nabízí neskutečně moc, ale zároveň je hezky jednoduchá. Kupříkladu pouhým klepnutím na název účtu v horní části obrazovky se můžeme přepínat mezi přihlášenými účty a způsoby zobrazení včetně možnosti tvořit klastry nebo zapnout tmavý režim.

Blue Mail

Naopak vespod aplikace najdeme pás hlavních funkcí. Zleva doprava tu máme kompletní zobrazení schránky, hned vedle je velmi užitečné roztřídění emailů podle jejich odesilatele, uprostřed vidíme ikonku pro psaní nového emailu, vpravo od něj má zase své místo seznam úkolů, které můžete v aplikaci tvořit a nakonec tu máme i kompletní nastavení aplikace, kde lze upravit prakticky každičký její detail.

Blue Mail

Swipe zleva vás poté dostane do nabídky složek emailů a vhod přijdou i bohaté interakce s jednotlivými emaily. Posunem doprava máte například možnost vytvořit připomenutí k danému emailu, které založí úkol a opačným gestem lze email smazat či archivovat. Jako bonus je aplikace také chytře optimalizována pro landscape režim, takže nebude problém využít naplno velkou obrazovku tabletu, což o všech aplikacích na Androidu říci nelze. Pokud vlastníte chytré hodinky s Android Wear, tak i ty se dočkaly u této aplikace podpory. Bluemail toho však nabízí mnohem více, podporuje v podstatě všechny mailové klienty a navíc je zcela zdarma.

Stáhnout Blue Mail

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Nine

Dále máme v našem výběru klienta, který je vysoce specializovanou a schopnou alternativou ke známému Outlooku a slouží tak zejména pro účty Microsoft a Exchange. Nine je na první pohled velmi prostý, ale pod povrchem skrývá propracované funkce určené především pro pracovní využití. To podporují i velké možnosti nastavení a přizpůsobení aplikace včetně velmi propracovaného třídění/filtrování.

Nine

Swipe doleva vám dá na výběr z pár možností řazení/filtrovaní a pár dalších funkcí, ale zdaleka nejzajímavější je swipnutí v opačném směru. Zde uvidíte přehled účtů a různé složky třídění emailů. To není nic zvláštního, ale ve spodní liště tohoto menu se nachází také velice důležitý pás ikonek. Právě díky němu se můžete totiž přepínat mezi již představeným emailovým klientem a integrovaným kalendářem či seznamem kontaktů, úkolů, poznámkami.

Nine

Pokud tedy používáte Exchange účet, rozhodně dejte aplikaci šanci. Dostanete mnohem více než jen prostý emailový klient a nemusíte tak stahovat zbytečně další aplikace navíc. Kalendář, úkoly i poznámky jsou vysoce propracované a mohou být bez problémů plnohodnotnou náhradou za jiné aplikace stejného zaměření. Jako závěrečný bonus se můžete stejně jako u našeho předchozího klienta těšit z podpory Android Wear.

Stáhnout Nine - Outlook for Android

Google Play (zdarma)

Blackberry Hub

Poslední ale neméně zajímavou alternativu je Blackberry Hub, který je také trochu více než jen emailovým klientem. Opět tu máme mnoho nastavení a široké množství podporovaných typů klientů. Zajímavou vlastností může být náhled do událostí v kalendáři jednoduchým swipnutím dolů.

Blackberry Hub

V čem je však Hub výjimečný, je automatické propojení emailů se zprávami, hovory a sociálními sítěmi či messengery. Mezi seznamem emailů tak můžete narazit třeba také na zprávy z Facebooku či WhatsAppu, na které stačí jen klepnout, kdy se následně otevře okno dané konverzace, vy můžete rychle odpovědět a tlačítkem zpět se vrátíte opět do Hubu.

Naprosto neocenitelná může být funkce odložení upozornění zpráv formou připomenutí, které nefunguje pouze pro emaily, ale také pro vše ostatní v Hubu(hovory, SMSky či zprávy ze sociálních sítí a messengerů). Hub si můžete po stažení užívat bez obav po dobu 30 dní a i po jejich uplynutí lze aplikaci nadále zdarma používat, jen už se budete muset smířit s nějakou reklamou. Těch se zbavíte až po zaplacení poplatku, který odemkne i všechny ostatní aplikace od Blackberry.

Stáhnout BlackBerry Hub

Google Play (zdarma)

Diskuze ke článku
Michal
Aquamail je také výborný
luky
Mám koupený Aquamail a přijde mi také super. Uznávám, že nemám dlouhodobou osobní zkušenost s ostatními klienty.
Peter
Zdravim. Osobne pouzivam Blue Mail a je to fakt vyborna aplikacia. Inaksie musim pochvalit recenzenta. Mnoho ludom pomohol touto recenziou, nakolko su aj ludia ktorym nevyhovuje klasicky gmail a pouzivaju aj alternativnych e-mail klientov.
Vladimír Březina
Vladimír Březina
Za mě jednoznačně K-@ Mail

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze