Top Apps: doporučujeme nejlepší přehrávače hudby pro Android

5

Chcete si stáhnout nějakou novou aplikaci pro svůj Android telefon/tablet, ale neumíte si vybrat z obrovského množství v Play Storu? Právě tuto volbu by vám měl pomoci vyřešit náš nový seriál Top Apps, kde se každý druhý týden podíváme na ty nejlepší a nejzajímavější aplikace, jaké nám zelený robot může nabídnout.

V prvním dílu seriálu se podíváme na aplikace spojené s poslechem hudby a představíme si hned tři hudební přehrávače. Jeden je plný různých nastavení a srší inteligencí, druhý napěchovaný funkcemi a ten poslední nám ukáže, že v jednoduchosti je krása.

Top Apps: v rytmu hudby

BlackPlayer

Začneme přehrávačem BlackPlayer, který nabízí jedny z nejširších možností nastavení, jaké můžete u přehrávače vůbec najít. Upravit a přizpůsobit si zde lze prakticky vše. Od různých barevných schémat, přes typ písma, zobrazení složek, různých nastavení audia až třeba po stahování obrázku alb i interpretů. A právě s těmi souvisí i jedna velmi zajímavá funkce.

Poté, co se vše automaticky stáhne, zkuste kliknout na nějakého interpreta. Objeví se seznam skladeb a po swipnutí doprava vyjede kolonka, kterou nikde jinde nenajdete. Její název je bio a umožňuje automaticky stáhnout biografii dané kapely či zpěváka. Možná vám to nepřijde jako něco významného, ale pro hudební nadšence, jako jsem já, je zajímavé přečíst si přímo v aplikace něco o své oblíbené kapele a mít tyto informace vždy po ruce přímo v aplikaci, a to i offline.

BlackPlayer je v tomto vyhledávání navíc opravdu velmi inteligentní a vždy mi našel obrázky i biografii k interpretům, u kterých bych to rozhodně nečekal. Pokud tedy chcete chytrý přehrávač plný různých typů nastavení, s kterými si můžete hrát, je BlackPlayer něco právě pro vás.

Stáhnout BlackPlayer Music Player

Google Play (zdarma)

Pi Music Player

Funkce. Těmi je Pi Music Player opravdu nacpaný a navíc je oblečený do atraktivního kabátku. Přehrávač vypadá opravdu pěkně a stylově. Bohužel u něj ale nepočítejte se stahováním obrázků alb a interpretů a dalšími nastaveními, o tom Pi není. Přeci jen nastavit v něm můžete doslova jen pět věcí. Pi je zkrátka o funkcích.

Pod pěknou tvářičkou máte totiž i Ringtone Cutter pro sestřihání telefonního vyzvánění, které si můžete přímo v aplikaci přenastavit. To není ovšem vše, je tu samozřejmě i vlastní ekvalizér. Ten nepůsobí agresivně, má spoustu možností úprav a změna zvuku je výrazná, ale netrhá vám úplně uši, jak tomu občas je u jiných přehrávačů. Užitečný může být i Sleep Timer, který vám hudbu vypne po vámi zvolené době. Pokud usínáte za poslechu vámi stažené hudby nebo podcastu, rozhodně tuto funkci oceníte.

Stáhnout Pi Music Player

Google Play

Phonograph Music Player

A konečně jako poslední je tu můj osobní favorit, Phonograph. Jestli se vám líbí myšlenka Material Designu stejně jako mně a chcete opravdu krásný a jednoduchý přehrávač, už nehledejte. Žádné funkce navíc ani spoustu nastavení zde nenajdete. Tady jde o vzhled a jednoduchost.

Můžete si přehrávač přizpůsobit vzhledově, jak jen chcete. Barvy, motiv, obrázky alb a vývojáři přidávají stále víc a víc. Přehrávač může zkrátka vypadat přesně tak, jak chcete. Barevně a křiklavě nebo umírněně a stylově, záleží jen na vašem vkusu. Avšak proč je Phonograph tak jednoduše krásný, pochopíte až po zapnutí první písničky. Vše je krásně přehledné a plné animací. Ikonky se otáčejí, barvy se přizpůsobují obrázkům alb a díky jednoduchému gestu nahoru si pomocí krásné animace „vytáhnete“ seznam skladeb.

A to je v podstatě vše, co v přehrávači najdete. Ano, není toho moc, ale někteří z nás zkrátka víc nepotřebují a zejména pro fanoušky Material Designu a pestrých barev je Phonograph jasnou volbou.

Stáhnout Phonograph Music Player

Google Play

Diskuze ke článku
mental.disease
Ak to s prehrávaním hudby niekto myslí vážne. A teda akýkoľvek formát v četne HiRes audia a možnosťou použiť aj externý DAC. Tu sú moje 3 tipy:
Neutron Music Player
USB Audio Player PRO
HibyMusic (free)
Deni
Tady má někdo podobný hudební vkus :D ještě jsem nepotkala nikoho z česka kdo by znal Starset... škoda že se mi žádná z těch aplikací do mobilu nevejde
leoš
to chlapča co to pisalo asi nikdy nikdy nepočulo o prehravacoch NEUTRON ci ONKYO HF PLAYER a chce niekoho poucovať ....(o "najlepsich" playeroch)
čech
smrdi ti chandza

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze