To nejzajímavější z Computexu 2015 (video)

3

Veletrh Computex, který se koná každoročně začátkem června v Taipei, a který je pravidelně hlavní asijskou událostí pro výrobce spotřební elektroniky, je za námi. Podívejte se na videoshrnutí toho, jaké novinky byly nejzajímavější, co vše jsme vyzkoušeli a jaké trendy bylo možno letos pozorovat.

Letošní Computex byl usedlejší než loni a novinek nebylo takové množství, to ale neznamená, že se to v halách rozesetých po Tapei nehemžilo zajímavostmi.

Zatímco Acer všechny své novinky ukázal už před několika týdny v New Yorku, Asus si vše šetřil na Computex. Vyzkoušet jsme tak mohli novinky v podobě ZenFonu Selfie nebo nových tabletů ZenPad. Asus ukázal i další produkty a některé své stávající vylepšil. Přidal například USB-C, kterými disponují téměř všechny novinky, včetně například krásného all-in-onu Zen AiO.

ASUS ZenFone Selfie

USB-C (nebo USB Type C) bylo ostatně letošním trendem Computexu a je vidět, že rok 2015 bude ve znamení tohoto nového konektoru, ke kterému se všichni upínají. Konečně by se měl totiž sjednotit univerzální konektor napříč spotřební elektronikou. Prakticky všichni větší výrobci příslušenství a paměťových médií ukázali na Computexu své první USB-C produkty, ať už jsou to flashky, tak různé adaptéry nebo huby.

Důležitou novinkou je také spojení dvou aliancí bezdrátového nabíjení a zůstávají nám tak dva silní hráči – A4WP/PMA, za kterou stojí například Intel nebo Starbucks, a konkurenční Wireless Power Consortium (WPC) a jeho celosvětově rozšířený standard Qi, za kterým stojí naopak Samsung, Microsoft, LG nebo IKEA.

Computex 2015 – shrnutí

Nechyběl Microsoft ani NVIDIA a nový Oculus Rift

Americký Microsoft nezahálí a využívá každého veletrhu k prezentaci schopnosti nových Windows 10. Ty běžely ostatně nejen na všech zařízeních na stánku Microsoftu, ale i třeba Asusu nebo Aceru. Inu, po Windows 8 jako by se slehl zem. Vyzkoušeli jsme Windows Hello, rychlé přihlášení do Windows tváří a Microsoft překvapivě ukázal na své tiskové konferenci jen tak mimochodem několik nepředstavených zařízení. Třeba elegantní a špičkově vybavený konvertibl od Toshiby se 4K displejem a, samozřejmě, s USB-C, nebo Dell XPS 15, což je větší verze bezrámečkového XPS 13.

Windows Hello

Na Computexu jsme mohli vyzkoušet i nejnovější Oculus Rift Crescent Bay a množství gadgetů, jako třeba ohebné akumulátory nebo NFC prsten nahrazující multifunkční bezkontaktní karty.

Oculus Rift Crescent Bay

Zpravodajství z Computexu bude dále pokračovat a i v následujících dnech se můžete těšit na zajímavé články. Chystáme také opět pohled do zákulisí veletrhu.

Diskuze ke článku
Anonymní jméno
0:36 - To lietadlo... :D MenT (Jan Macák) vás ukecal na efekty v pozadí? :D
Dan
Letadlo pobavilo :D
jarda
Martin hodne povidal, pak mel jiste zizen. :-) Asus jde nahoru. Ta znacka je mi cim dal vic sympatictejsi. Maji jejich telefony osvetlena spodni tlacitka? Nekterym modelum to chybelo. Mam notebook Asus a funguje velmi dobre. Tesim se na Windows 10. :-) Pekne video, dekujeme.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze