Kingston představil na Computexu flashdisk s novým USB-C

2

Kromě nových zařízení se na veletrhu Computex 2015 objevuje i řada příslušenství s novou generací USB rozhraní, které nese označení USB-C. Mezi výrobci nechybí ani Kingston, největší nezávislý výrobce pamětí na světě, který zde představil miniaturní flashdisk DataTraveler microDuo 3C s tímto rozhraním.

Nový standard USB-C nabízí proti starším generacím subtilnější rozměry a jeho konektor je možné zasunout z obou stran. To má v budoucnu umožnit konstrukci štíhlejších a tenčích zařízení. Setkat bychom se s ním mohli nejen v noteboocích, jako je letošní Apple MacBook, který má kromě 3,5mm jacku pouze jediný USB-C, ale i v tabletech, smartphonech a další elektronice. Tento jediný port umožní přenášet data, funguje jako video výstup, ale poslouží i pro nabíjení a napájení externích zařízení.

Kingston DataTraveler microDuo 3C

Kingston DataTraveler microDuo 3C nicméně kromě USB-C nabídne na druhém konci i dnes nejrozšířenější USB typu A a je tak kompatibilní i se současnou generací zařízení. USB Typ A přitom nabídne rovnou ve verzi 3.1, která umožňuje čtení rychlostí až 100 MB/s a zápis rychlostí až 15 MB/s. Je přitom kompatibilní i s předchozími verzemi 1.1 a 2.0.

TIP: Tenčí, lepší a s USB-C: jaký je Transformer Book T100 HA? (video)

„Disk DataTraveler microDuo 3C má dvojí rozhraní, které nabízí konektory USB typu A a typu C, aby uživatelé měli možnost snadno využívat nejnovější USB standard,“ řekla Valentina Vitolo, obchodní ředitelka divize flash pamětí společnosti Kingston. A dodala: „Náš disk poskytuje více úložného prostoru, může se pochlubit vysokými rychlostmi přenosu dat a pomáhá spotřebitelům zpřístupnit novou technologii.“

Flashdisk bude k dispozici ve třech kapacitách – 16/32/64 GB. Kdy Disk DataTraveler microDuo 3C se dostane na český trh a jaká bude jeho cena, však výrobce nezveřejnil.

Zdroje: TZ výrobce