Takto vypadá ohebná a skoro nezničitelná baterie pro wearables

6

Na veletrhu Computex lze kromě velkých jmen najít i malé společnosti mající miniaturní stánky schované v halách zcela vzadu. O to víc ale dokáží překvapit. Prologium například vyrábí ohebné Li-keramické baterie budoucnosti. Použít je lze v krytech, páscích nebo třeba chytrých hodinkách a mohou částečně vyřešit problém s nedostatkem energie.

Prologium FCLB baterie

Nenápadný stánek společnosti Prologium skrýval velmi zajímavý poklad. Zcela nový FPC Li-Ceramic akumulátor (FLCB) je supertenký, lze jej ohýbat a funguje dokonce i když z něj část ustřihnete. Nový typ baterií je vhodný zejména do wearables. Můžete ho totiž umístit tam, kam klasický neforemný Li-ion nebo Li-pol akumulátor dát nemůžete.

Kupříkladu v pásku chytrých hodinek mají dva FLCB akumulátory kapacitu zhruba 100 mAh. Není to moc, ale v době nedostatečné výdrže takřka všech elektronických zařízení se každý mAh navíc hodí a v tomto případě může přidat například půl den používání navíc. Vzhledem k tomu, že se velikost samotných hodinek nijak nezvýší, je to příjemná inovace.

FLCB baterie skryjí energii tam, kde byste ji nečekali - třeba v pásku nebo flipu na pouzdře pro telefon. A fungují, i když je ustřihnete.

Prologium ukazovala například také pásek se zabudovaným 1500mAh akumulátorem. Může tak sloužit jako powerbanka třeba pro telefon. Tenké baterie lze ale umístit i do pouzder pro telefony. Flipová pouzdra mají přední flip takřka vždy nevyužitý, nyní do něj ale lze umístit akumulátor s kapacitou přes 1 000 mAh tak, jak to udělalo HTC, které akumulátory od společnosti Prologium vyzkoušelo ve svém prvním produktu.

Doufejme, že se nové FLCB baterie rozšíří, mohou totiž být částečným řešením problému s nedostatkem energie pro naše všudypřítomné elektronické společníky.  

Diskuze ke článku
Josef
"...se každý mAh navíc hodí "
Pane editore, mam na vas tri otazky:
1. vedel jste, ze mAh znamena Ampérhodina?
2. pokud ano, proc jste napsal "každý mAh" a ne kazda mAh?
3. nebylo by lepsi v teto vete pouzit cele slovo Ampérhodina misto zkratky mAh?
Peter
Súhlasím s tým že zvyšovaním kapacity batérií by sa už konečne mali vážne zaoberať. Dnešné telefóny by už potrebovali batériu 10 000 mAh. Tak by mal človek konečne istotu že sa dostane aspoň na hranicu 3 dní .

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze