Těšíte se? iPhony 16 Pro obdrží Wi-Fi 7 a lepší ultraširokoúhlý objektiv

7
Těšíte se? iPhony 16 Pro obdrží Wi-Fi 7 a lepší ultraširokoúhlý objektiv
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Objevit by se měl také rychlejší 5G modem od Qualcommu
  • Oba modely by příští rok měly o něco vyrůst

Od představení současných iPhonů 15 uplynul sotva měsíc, avšak kolotoč spekulací týkajících se jejich nástupců se již roztáčí. 9to5mac.com přináší poměrně ucelené informace týkající se iPhonů 16 Pro, ze kterých se se prozrazují klíčové inovace, které by Apple mohl plánovat.

V prvé řadě bude nasazen moderní standard Wi-Fi 7 oproti Wi-Fi 6e u současných modelů. Dále by měly budoucí novinky disponovat novým 5G modemem Snapdragon X75 od Qualcommu, který zprostředkuje vyšší rychlosti stahování dat a současně je energeticky méně náročný, což by se mělo kladně projevit na delší výdrži.

U obou výše zmíněných modelů dojde k upgradu ultraširokoúhlého objektivu, který má nabízet 48 Mpx. Menší iPhone 16 Pro by měl konečně získat i vylepšený teleobjektiv po vzoru současného iPhonu 15 Pro Max. Jelikož však narostou nároky na prostor v útrobách zařízení, očekává se celkový nárůst rozměrů a displejů. Verze Pro má disponovat displejem o 6,3", zatímco varianta Pro Max již 6,9".

Diskuze ke článku
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
😂😂 Apple nevydá něco lepšího jen úpravy pár věcí, a pochybuji že by navýšil rozlišení, no zas když si vezmu co předvádí se ani nedivím, prostě 12MPx na zoom a ultra-wide je prostě málo.
Pixel 8 Pro je prostě skvělý.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze