Tajný Sony MT27i na oficiální fotografii: nemá průhledný proužek

4

Na světlo internetového světa unikla jedna oficiální fotografie, zobrazující již několik měsíců očekávanou Xperii od Sony s prozatímním kódovým označením MT27i Pepper. Tato fotka přináší dvě klíčová zjištění, které se týkají celé budoucnosti celé řady NXT pro letošní rok.

Prototyp nového modelu MT27i Pepper, tehdy ještě s logem starého Sony Ericssonu jste již na mobilenetu mohli vidět na začátku ledna. Tehdy se nevědělo, zda se tento kousek opravdu dostane do prodeje či nikoliv. Nyní se tato skutečnost ale stává téměř jistou. Na jednom nejmenovaném japonském serveru se totiž objevila oficiálně vypadající fotka, která zobrazuje právě novinku z lednových fotek naživo. Oficiální představení už tedy nejspíše není daleko.

Telefon již známe živých fotografií, které unikly v lednu
TIP! Sony Ericsson MT27i "Pepper" se ukazuje na prvních fotkách

Proč pořád ten stejný vzhled?

A jaké že jsou vlastně dvě zjištění vyplývající z fotky, o kterých jsme mluvili na začátku článku? Předně je to absence průhledného proužku pod displejem, který je charakteristickým rysem dvou v Barceloně představených Xperií a již dříve oznámeného vlajkového modelu Xperia S. Novináři z celého světa včetně náš se domnívali, že tento proužek bude součástí všech letošních modelů výrobce a bude tvořit jakýsi odlišovací prvek od konkurence. Jak ale můžete na fotce výše vidět, novinka MT27i Pepper tento proužek nemá a namísto něj má tři standardní senzorová tlačítka pod displejem.

Poznáte, který telefon je který? Že ne? A právě to by mohl být ten problém...
Čtěte také - Sony Xperia P: kovové unibody s nejjasnějším displejem

Druhou věcí, která se s příchodem této fotky ukázala, se týká rovněž také designu. Ten se naprosto neliší od ostatních tří prozatím v letošním roce představených novinek. Máme tedy pádný důvod se domnívat, že výrobce styl stejně ostře řezaných hran bez jakéhokoliv prohnutí či zaoblení bude používat u všech telefonů minimálně v tomto roce.

Ještě doplníme, že technické specifikace známé z dřívějška, včetně 1 GHz dual-core procesoru ST-Ericsson U8500 NovaThor, 3,7 palcového FWGA (480×854 pixelů) displeje, NFC, Wi-Fi nebo 5 megapixelového fotoaparátu se opět potvrdily. Novinka tedy bude skoro úplně stejně vybavená, jako již představená Xperia U. Ostatní známé technické parametry novinky MT27i Pepper najdete v tomto článku. Otázkou tedy zůstává, v jaké zásadní věci se bude lišit. Dva takřka stejné telefony by totiž Sony v tomto roce, vzhledem k nové strategii uvádět mnohem méně modelů, na trh neuvedlo.

Jaký názor na máte na jednotný design modelů, které letos Sony zatím představilo?

Zdroje: ameblo.jp, gsmarena.com